Łuków nie biorę ,ponieważ zazwyczaj gram z imperiu i HE a tam (wedlg mnie łuki się nie przdają) A jeden mag to za mało na dracona na którego się wybieram. A z angielskimi nazwami będzie trudno bo mam polski podręznik .Chyba chodzi Tobie o "zmore Asynendi"
(znowu fajne tłumaczenie )
Czyli zamiast 2x10 wd mam wziąć 2x7 i 10 łuczników. Tak?
Bierz co chcesz serio, ale jak grasz na drzewach to musisz mieć bsb, żeby przerzucać stubborn.
Na HE łucznicy są bardzo dobrzy, na pewno lepsi niż driady.
Na Imperium też, tylko weź mniej Dwie ósemki driad najzupełniej wystarczają. A za trzecią, masz prawie oddział łuczników. NO i szmata na WR to strata punktów-oni nie są bretońskim klinem Graali czy wagonem BK i nie przejadą przez wszystko jak przez masło. Jeżeli chcesz dawać szmatę, to tylko oddziałowi z War Bannerem.
Co do podrecznika to radze kup sobie tez angielska wersje . Zawsze mialem angielskie (bo polskich nie bylo) a teraz do WE tez sobie kupilem polski i omg zaraz sobie kiupie tez angielski bo te tlumaczenia .. .
Jak chcesz grać na dwóch drzewkach, to zamiast tancerza lepiej wrzuć BSB. 8 liderki to naprawdę nie jest dużo. No i coś mi nie pasi:
7tancerzy wojny = 112
(...)
5 dzikich jeźdźców kurnousa z chorążym = 130
Policz jeszcze raz.
No i rozumiem, że wieszczki będą siedziały w tancerzach? To daj do oddziałów przynajmniej po czempionie, żeby miał kto zamiast tych biednych magiczek pojedynki przyjmować.
Rozpa na drzewach bez bsb = żal.
Chyba jedziesz na tego Dracona, żeby patrzeć jak drzewa uciekają z walki z ghulami, albo pieskami khorna.
Widzę, że ciężko Cie do czegokolwiek przekonać.
6 tancerzy to trochę może byćza mało. Musisz brać poprawkę, że jeden czy dwóch zostanie rozstrzelanych zanim cokolwiek zrobią. A jak weźmiesz sześciu, to po stracie dwóch nie mają siły przebicia. No i dobrze by było wykombinować punkty na jeszcze jedną 10 łuczników.
Ja na nich gram , jestem ich zwolennikiem , i mówię otwarcie : opłacają się . Fakt koszt punktowy nie cieszy , ale w mojej armii robią wiele rzeczy . Odginają szarże , tną marsze , niszczą maszyny , z lekkim fartem zabijają magów [ale takich z tafem 3 xD] . Zawsze mi się spłacają .
fakt są bardzo drogie i łatwo schodzą, ale:
- mogą dać flee
- zawsze latają
- radzą sobie z maszynami
- wspomagają z szarżami z flanki
- mogą wyhaczyć jakiegoś maga
- zajmują/kasują ćwiartki
- obcinają marsz
- kasują szeregi!!!
Hejo, niedawno wróciłem do Warhammera po koło 6 letniej przerwie (Wróciłem z 2-3 miechy temu) i chciałbym przedstawić rozpiskę którą gram na 1.5k punktów .
Unnamed1500 Pts - Wood Elves Army
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Power Stone [25]
Dispel Scroll [25]