Unnamed2250 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 360 Pts
General; Magic Level 4
Book of Hoeth [100]
1 * Noble @ 218 Pts
Halberd; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Battle Banner [80]
1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts
1 Mage @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
Longbow
10 Archers @ 110 Pts
Longbow
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
Banner of Ellyrion [15]
5 Elf Steed @ [0] Pts
17 Phoenix Guard @ 375 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
1 Keeper of the Flame @ [37] Pts
Skeinsliver [25]
11 White Lions @ 235 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Lion Standard [25]
1 Guardian @ [12] Pts
7 Swordmasters @ 105 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
7 Swordmasters @ 111 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Musician
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
2 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
2 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Great Eagles @ 50 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 80
Total Army Cost: 2249
Mag czaruje max 2 czary na ture po 4-5 kosci na czar, caddy bierze zazwyczaj High Magic i sobie rzuca warda w 18" ewentualnie fire i Male fireballe co w zasiegu sie znajdzie. BSB albo defensywanie w PG albo ofensywnie w DP, wl osadaja na 1 flance PG co by przyjmowac terroryzujaco/fearujace straszydla a SM robia jako typowe deatchmenty, orly odginarki ewentualnie latajki na maszynki przeciwnikow. ARcy jak i Caddy tam gdzie bezpiecznie czyli w PG. Klocek nie z terroryzuja wiec nie uciekna tak latwo a i LD 9 robi swoje.
2250 magiczne HE na drakona
Nieprawda ;]
Mag bierze shadow i próbuje popchnąc PG z BSB w oddział na 20 cali ;], nie kłam ;D
A rozpa całkiem spoko, tylko te 2x 7 swordów nie przemawia, wolałbym za to np. 2 fasty, ew wymienic 1 orła na bolca ;]
Mag bierze shadow i próbuje popchnąc PG z BSB w oddział na 20 cali ;], nie kłam ;D
A rozpa całkiem spoko, tylko te 2x 7 swordów nie przemawia, wolałbym za to np. 2 fasty, ew wymienic 1 orła na bolca ;]
jednak, po co mi fasty ? do odginania szarz ? mam orly, do straszenia maszyn ? mam orly, bolce, archersow, myslalem co by chociasz 1 oddzialik zamienic na fasta, jednak stwierdzilem po co? jedyny jako tako ofensywny oddzialik to DP z ellyrionem, cala reszta raczej stoi i pilnuje co by kanapeczek nie bylo, ewentualnie marszuje do przodu jak przeciwnik sie skitra w lasach/za gorkami. No i dochodzi wtedy mys co bedzie z moja 1 flanka, fascik niczego nie przyjmie, nie odpowie w pizdu atakami z s5, nie bede mial zadnego smiecia ktore jak sie uda zaszarzowac cos to raczej przepchnie. naprawde 7 SM to poterzna sila taktyczna, czesto niedoceniana na rzecz fastow.
- Szrederator
- Chuck Norris
Ja bym ich zamienił w jeden mocny odział dając sztandarowego zamiast championa wl.
- Master of reality
- Oszukista
Mi się podoba Dałbym ci jakąś radę ale jakoś nie widzę nic do zmiany.
Powodzenia
Powodzenia