Rending Sword a BloodCurdling Roar

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: Rending Sword a BloodCurdling Roar

Post autor: Jasiuuu »

Zabciu drogi no offence bo podzielam twoje zdanie : )

nie zamierzam przezucac zranień tym mieczykiem mimo iż jest to zgodne z zasadami ( tak zgodne z zasadami ale sprzeczne z logiką)[i bo i tak w moim ulubionym combosie sie nie miesci : P]

dziwi mnie trochę tylko że nikt nie czepia się logiczności braku miscastow na TK liczkach od helki : )
i też to że zamiast przynac ze jest to zgodne z zasadami lecz głupie niedopatrzenie niekompetentnych ludzi wymyśla się stos bzdurnych argumentów na obalenie legalności tego przedmiotu

imo

gadanie przez internet jest trudniejsze niż w realu #-o

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Gotrek- »

Do wszystkich RAW ruleslawyerów. Warhammer jest stworzony przez brytyjską firmę. Ludzie tworzący te zasady wychowani są w kulturze common law. Jeśli chcecie stosować do zasad Warhammera zasady prawa, stosowanie zasad prawa kontynentalnego wydaje się nieuzasadnione i może doprowadzić do wielu absurdalnych wypaczeń - jak to tutaj. Jeśli chcecie stosować wykładnię - stosujcie tę z common law, bo zasady tworzą ludzie z tej kultury prawnej :P Sądy common law, w tym Sąd Najwyższy USA, wielokrotnie stwierdzały, że: „dosłowność jest nazbyt uproszczona i często niewłaściwa” i wydawały wyroki sprzeczne z literalnym brzmieniem prawa, a zgodne ze zdrowym rozsądkiem i celem danej regulacji. Ten miecz to miecz i on nie strzela, nim się walczy wręcz.
Podsumowując - jeśli ktoś będzie próbował mi wmówić, że ten miecz pomaga mu w strzelaniu... To moja miarka waży ponad 400 gram, a ja rzucam nią bardzo celnie :mrgreen:
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

a jakbys mial miecz który daje +1 T to też działałby tylko w CC ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ale nie ma takiego miecza.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jasiuuu prosze o oddanie sprawiedliwosci.

ja sie czepiam o brak miscastow od helki w TK...
no i dalej nic nikt nie wyjasnil...
jedyne co uslyszalem bo tak jest w uscisleniach ale na jakiej podstawie i czym sie kto kierowal to juz nie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Arbiter Elegancji pisze:
Shino pisze:Wszystkie ataki wykonane w fazie shootingu sa shootingiem
:lol2:
czyli Master Rune Of Grungni chroni przed krzykiem Banshee. Baśka krzyczy w fazie shootingu, więc jej krzyk jest shootingiem :mrgreen:

:wink:
no mniej wiecxej tak wygladalo pytanie, ze odopwiedz jest tak...
bigpasiak pisze:a i zapomnialem sie zapytac...
ataki z kowadla to tez shooting?
licza sie jako shooting na potrzeby wardow itp.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

bigpasiak pisze:Jasiuuu prosze o oddanie sprawiedliwosci.

jedyne co uslyszalem bo tak jest w uscisleniach ale na jakiej podstawie i czym sie kto kierowal to juz nie...
jeju liczki nie mają miscastow i tyle :P

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Shakin' Dudi pisze:
bigpasiak pisze:Jasiuuu prosze o oddanie sprawiedliwosci.

jeju liczki nie mają miscastow i tyle :P
Podaj cytat z RB albo AB który uodparnia liczów na WSZYSTKIE miscasty, a nie tylko te od rzucanych przez nich inkantacji :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

ODPOWIEDZ