Goblin Doom Diver - przypadkowy strzał w walkę
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Goblin Doom Diver - przypadkowy strzał w walkę
ale, że tak spytam do cc nie można "celować"?
Ja.Undead84 pisze:Ale d3 juz sobie moge jawnie znieść w combat......bo niby kto mi zabroni??;p
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Przyjemnie się czyta te przekomarzania ale czy mógłbym uzyskać konkretną odpowiedź na zadane pytanie ?
X - kawalerzysta
X - trafiony kawalerzysta
{O} - olbrzym
XXXX
XXXXX
{O}
gobos spada w tego czerwonego kawalerzystę i moje pytanie:
- olbrzym nie styka się podstawką z trafionym przeciwnikiem ale jest w walce z całym oddziałem rzucam powiedzmy 3 trafienia z goblina i jak mam je rozdzielić ?
1. czy całość w oddział ?
2. czy rodzielić tylko w jaki sposób ?
3. sytuacja powyższa ale gobos spada dokładnie pomiędzy kawalerię a olbrzyma i zadaje 3 obrażenia - jak w takim przypadku rozdzielić obrażenia ?
X - kawalerzysta
X - trafiony kawalerzysta
{O} - olbrzym
XXXX
XXXXX
{O}
gobos spada w tego czerwonego kawalerzystę i moje pytanie:
- olbrzym nie styka się podstawką z trafionym przeciwnikiem ale jest w walce z całym oddziałem rzucam powiedzmy 3 trafienia z goblina i jak mam je rozdzielić ?
1. czy całość w oddział ?
2. czy rodzielić tylko w jaki sposób ?
3. sytuacja powyższa ale gobos spada dokładnie pomiędzy kawalerię a olbrzyma i zadaje 3 obrażenia - jak w takim przypadku rozdzielić obrażenia ?
generalnie to odpowiedz 1 jest prawidłowa
ad3 po sztuce dla każdego a nieparzystą losujemy
ale przecież możesz z korygować lot więc uderzysz tam gdzie chcesz wiec po co te hity rozdzielać
ad3 po sztuce dla każdego a nieparzystą losujemy
ale przecież możesz z korygować lot więc uderzysz tam gdzie chcesz wiec po co te hity rozdzielać
sytuacja niemozliwa. Nie moze byc punkt w dwoch roznych miejscach moze zachaczyc tylko jeden oddzial3. sytuacja powyższa ale gobos spada dokładnie pomiędzy kawalerię a olbrzyma i zadaje 3 obrażenia - jak w takim przypadku rozdzielić obrażenia ?
sytuacja niemozliwa. Nie moze byc punkt w dwoch roznych miejscach moze zachaczyc tylko jeden oddzial[/quote]Shino pisze:3. sytuacja powyższa ale gobos spada dokładnie pomiędzy kawalerię a olbrzyma i zadaje 3 obrażenia - jak w takim przypadku rozdzielić obrażenia ?
Shino ale ty filozof jesteś...
Ale że jestes w LS wiec udziel jasnej odpowiedzi co??
Obrazenia rozdzielasz czy obrywa tylko ten kto dostał??
No o to mi właśnie chodzi ! Dzięki za jasny opis sytuacji.lohost pisze: a przypuscmy ze znioslo tak ze gigant dostaje z dd gdzies w przod podstawkii, znosi go o 1" i nie ma mozliwosci aby nie zahaczył giganta, wiec skoro nic nie mamy do stracenia to skaterujemy go w kierunku kawalerii i punkt wypada na styku podstawek, co wtedy? dostaje kazdy bo jest w styku, czy dostaje jeden losowy czy tez rozrzuca sie juz okreslona liczbe hitow?
proste, wtedy nikt nie obrywaShino pisze:jesli wymierzysz tak zeby byl idealnie na stycznej podstawek (niemnozliwe ) to sie bedziemy zastanawiac.. inaczej jeden oddzial obrywa
Jeżeli masz problem z ustaleniem która jednostka oberwała to standardowy rzut na 4+ aby ustalić kto tak naprawdę złapał tego goblina. Jednak w 7ed nie ma zasad strzelania do walki, więc dostaje tylko ten kto pokrył znacznik.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!