Galeria mazania i klecenia T.B.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Tiger Brown
- Kradziej
Galeria mazania i klecenia T.B.
Makieta została wykonana z klocków Hirsta (formy 65 + 56). Podkład ze styroduru. Posypki (gruz, piasek, zielsko) różne kolejowe. Farby - akryle dla plastyków. Boki podstawy tylko zamalowane na ciemnozielono, bo nie mogę się zdecydować jak to wykończyć (drewno, PVC, taśma??).
Uwaga! W rzeczywistości wszystko jest znacznie ciemniejsze, taki bahdziej mhoczny i gotycki klimat.
Surówka; wieżyczka boczna, wewnętrzny krąg arkad i podłoga piętra nie przyklejone (łatwiej malować).
Zagruntowane - budowla i gruz na czarnoszaro, ziemia na ciemnobrunatno.
Pomazałem jak umiałem.
Uwaga! W rzeczywistości wszystko jest znacznie ciemniejsze, taki bahdziej mhoczny i gotycki klimat.
Surówka; wieżyczka boczna, wewnętrzny krąg arkad i podłoga piętra nie przyklejone (łatwiej malować).
Zagruntowane - budowla i gruz na czarnoszaro, ziemia na ciemnobrunatno.
Pomazałem jak umiałem.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, o 17:18 przez Tiger Brown, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Wypas.Ale chyba mało grywalne to będzie.
Wrzucił byś jakiś model dla ukazania skali tego dzieła.
Wrzucił byś jakiś model dla ukazania skali tego dzieła.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Reyki, to jest do skirmishy. Znaczy, megagrywalne
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Nie każdy teren się nadaje do skirmisha.Uwierz mi.Gram w systemy bitewne ładnych pare lat i widziałem kilka totalnie niegrywalnych terenów.
Chodziło mi o to czy nie będzie problemu z przestawianiem modeli wewnątrz ruiny(czy nasza ręka się zmieści itd.
Chodziło mi o to czy nie będzie problemu z przestawianiem modeli wewnątrz ruiny(czy nasza ręka się zmieści itd.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Tiger Brown
- Kradziej
Makieta nie była budowana z myślą o graniu*), stąd i wybór pewnych rozwiązań ograniczających grywalność. Ale ręka z figurką wejdzie spokojnie, w większość miejsc z góry, w strefę pod podłogą piętra - z boku między arkadami. Brak schodów to świadomy wybór - zaoferowane w zestawie są zbyt szerokie i przy takim stopniu zachowania (zburzenia) obiektu wyglądałyby idiotycznie.
Wymiary:
podstawa - 35x29 cm.
średnica wewn. wieży - 17 cm
średnica wewn. wewnętrznego kręgu 7,5 cm
szerokość przejścia między zewnętrznym a wewnętrznym kręgiem - 4 cm
wysokość do stropu piętra - 8 cm
wysokość całej budowli (od poziomu gruntu) - 16 cm
(z podstawką) - 20 cm
szerokość przejść między arkadami parteru > 4 cm
średnica wewn. wieży - 17 cm
średnica wewn. wewnętrznego kręgu 7,5 cm
szerokość przejścia między zewnętrznym a wewnętrznym kręgiem - 4 cm
wysokość do stropu piętra - 8 cm
wysokość całej budowli (od poziomu gruntu) - 16 cm
(z podstawką) - 20 cm
szerokość przejść między arkadami parteru > 4 cm
no na zdjeciach tego nie widac, wieza wydaje sie byc za czysta jak na ruinke, ale trzymam za slowo ze jest tak jak piszeszTiger Brown pisze: Uwaga! W rzeczywistości wszystko jest znacznie ciemniejsze, taki bahdziej mhoczny i gotycki klimat.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
cena jak za taki produkt na pewno nie jest wygorowana - przeciez te formy sa wielokrotnego uzytku, a material do pracy - czyli gips dentystyczny - to smieszne koszty.Bonczek pisze:Formy Hrista są genialne, gdyby tylko nie ich cena... ruinki same w sobie bardzo przyjemne
makietka wypas . co hirst to hirst
"I fart in your general direction"
- Shakin' Dudi
- Masakrator
gdzie mozna to kupic i za ile
www.hirstarts.comShakin' Dudi pisze:gdzie mozna to kupic i za ile
w Polsce sprowadza to Jama i Sindarion
"I fart in your general direction"
- Tiger Brown
- Kradziej
Makieta jako unikatowe dzieło wybitnego artysty jest bezcenna a foremki ściągnął i sprzedaje Sindarion:Shakin' Dudi pisze:gdzie mozna to kupic i za ile
http://sklep.istore.pl/sklep,3030,,,01, ... 172,0.html
Od czasu do czasu na różnych forach odbywa się skrzyknięcie paru chętnych, którzy wespół-wzespół ściągają sobie foremki, ale przewidzieć kto/kiedy/gdzie to prędzej w lotka trafisz.
JAMA, o której wspomina Szaman, nie sprowadza "na półkę" lecz od czasu do czasu na zamówienie, więc w gruncie rzeczy pasuje do niej opis o "skrzykiwaniu się gości".
Tak jak Szaman napisał - foremki warte swej ceny. Są r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-e.
- Tiger Brown
- Kradziej
Takie tam popełnione z nudów, żeby na stole coś było. Kształt podstawek nie przypadkowy - płyty CD. Klocki Hirst, Cytadela i supermarket. Naści sępy!
Tiger, efekt super i podziwiam cierpliwość w wykonaniu całości. Jedyne czego mi tutaj brakuje to troszkę "brudu". Na takich ruinach, jeżeli są faktycznie wiekowe, to pojawiają się zacieki na kamieniu. Poza tym szacun, oby tak dalej!
A po co kupować całe formy ? Jest taki gość na allegro który cały czas ma w ofercie odlane zestawy. Niestety stosuje dosyć słaby gips, ale wystarczy po sklejeniu pociągnąć rozwodnionym leciutko wikolem i trzyma dobrze. Za zestaw bierze 15-20zł, więc o ile nie chcemy robić przemysłowej ilosci makiet, to kupno form moim zdaniem mija się z celem.
A ruinki bardzo ładnie zrobione, i temat idealnie mi się przydaje jako zdjęcia poglądowe, bo akurat właśnie się wziąłem za wykonanie dokładnie tej makiety.
A ruinki bardzo ładnie zrobione, i temat idealnie mi się przydaje jako zdjęcia poglądowe, bo akurat właśnie się wziąłem za wykonanie dokładnie tej makiety.
no bardzo fajne te budowle naprawde
oby tak dalej
oby tak dalej
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.