Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Re: Kfiatki z walk

Post autor: Pitagoras »

aaaahaaaa... :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

gdzieś już o tym pisałem ale wspomnę jeszcze raz... ja jakimś turze w ciągu 3 bitew wyrzuciłem chyba 8 czy 9 skaveńskich ifek =] gdyby to był master pewnie wyrzuciłbym w trakcie jego trwania 13 ifek /// i co jak dla mnie osobiście (przez 3 bitwy) nieprawdopodobne nie wybuchła mi latarka! cud normalnie!

Awatar użytkownika
Angel
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Angel »

Na turnieju w pomiechówku na 1400 pts bodajrze w mojej rozpisce zielonych było blisko 30 fanatyków ;]

Rozpiska nazywała się Psycho Defenz :D.. zająłem 4 miejsce:P.
Sklep w Nowym Dworze Maz
www.Imperium.prv.pl
gg 5296007
mail imperium0@wp.pl

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Angel pisze:Na turnieju w pomiechówku na 1400 pts bodajrze w mojej rozpisce zielonych było blisko 30 fanatyków ;]

Rozpiska nazywała się Psycho Defenz :D.. zająłem 4 miejsce:P.
:shock: No to ładnie kolegów pojechałeś , pewnie miałeś tylko genia z bohaterów, ile Ci fanole zabili Twoich nocników?

Awatar użytkownika
Angel
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Angel »

Wszystko sie zgadza jeden bohater tylko w najtańszej opcji:P... Zadnych machin zadnych sztandarów magii nic.. tylko fanole :lol2:
moich zabili grosze;). Miałem farta ale widok na stole był bezcenny:P Tak samo jak wzrok bretończyka który zobaczył moją rozpę :mrgreen:
Sklep w Nowym Dworze Maz
www.Imperium.prv.pl
gg 5296007
mail imperium0@wp.pl

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Ciekawy pomysł, wart wypróbowania :wink:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

niedawna bitwa Bretonnia na Bretonnię na 1750 z moim znajomym.Moja ostatnia tura szarżuje na resztki lancy(2) wroga w celu ucieczki za plansze. (za sobą miałem 2 oddziały wroga)wycinam ich overrun 3x1 dopada mnie w wyniku czego tracę 3 sztandary wroga i swój własny przez co było 14:6 dla przeciwnika.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

wekendowa bitwa na 20 tyś na stronę:

Vermin Lord należący do Morroka ( stojący na 3 woundach) szarżuje na 10 thundów. S & S. Przecież nie wyrzucisz 3 x 6 na zranienie :D .
Wyrzuciłem. Sejw nie zadziałał. Vermin Lord padł.

W tej samej bitwie Bloodzio przez 6 tur walki z Grand Masterem nie wyrzucił ani jednego killing blowa. :D

Generalnie bitwa zajebista :D

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

20k to nieźle. Z ciekawości zapytam: na jakim stole graliście? I po ile ptk armie były?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Demony vs HE.
6 psów khorna szarża w 10 łuczników. S&S pada 1,5 psa. Elfy wala z ASF - kolejne rany. Psy zabijają 1 czy 2 łuczników. Sypią się do 2 sztuk. W następnej turze psy znów nic nie robią i wyparowują z brejka...

Pozdro Szwentas :D

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Przebij to:
6 flesh houndow wbija sie w klocek slavow od boku, po kilku (dokladnie teraz nie pamietam) turach walki flesze wracaja do warpa
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Asasin DE wbija się w samotnego caddego HE na koniu. Asasin zadaje jedną ranę, mag jedną, wygrywa o przewagę, asasin ucieka i zaostaje zagoniony :)

Awatar użytkownika
Elros
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Elros »

DE vs Bretonnia

Ja mam 2 magów, przeciwnik 2 damselki. U mnie to lore of metal i dark, u niego 2 x life. ja 1 zwój i 1 power stone, on w sumie 4 zwoje.

Moja tura magii (1):

Rzucam Bladewind na 3 kościach: 6,6,5. Na Ilość hitów: 6,6,6 = 18. Ilość zabitych: 17 :D Zjadłem mu lancę z czarodziejką ;d

Tura strzelania (2 tura gry). Moi kusznicy strzelają w jego lancę errantów. 20 kości, standard.
Efekt: 17 trafiło, 12 weszło.
Mina przeciwnika: bezcenna.
For the Witch King!

DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

Nie dość, że overpower, to jeszcze fart :P

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

No to teraz ja opiszę lokala na którym byłem dzisiaj i zdobyłem całe 15 pkts #-o :lol2: 1292 pkts. Grałem woodami, BSB, Caddy, Biegacz, wildzi, GR, WD, treeman, 2x10gg.

3/4 tego turnieju (a w szczególności 3 bitwa) było jednym wielkim "kfiatkiem" ale opisze kilka sytuacji.

z pierwszej bitwy (12:8 w przód) vs Vampiry(10x żule, 20xżule, varg,3xvampierz w tym BSB,baty, wolfy, 5bk z hatem)

koleś na pewniaka szarżuje na mojego treemana 4bk i generałem (sv 1+ wsv5+). Bije wampierzem, 3trafił, 3 zranił, zero savów, 3 wardy na 5+ wszystkie zdane! :D(jedyny fart mój na tym turnieju) Oddaje, nie pamiętam ilu zabiłem ale wystarczyło by całość się sypnęła (2 albo 3)

szarżuje wardencerami z BSB na żule z BSB. Bije po BSB, zabijam, on oddaje po BSB żulami, również zabija :lol2:

varg szarżuje na bułe, zadaje mu dwie rany ( :shock: ) oddaje, i nic ( :shock: ) następna tura, tymrazem ja dwa woundy a on nic, sypanko nie zdaje regenki, żegnamy varga :D

z bitwy drugiej (1:19 w tył) vs demonki (20xhorrorki, 20xdemonetek, asf i w pierwszej turze zdawanie sypanka na stubbornie, 2xheraldów, 5xpsów z bsb na juggerze 0+save i hate, jakieś tam furie)

generalnie jak mi przyciągnął syrenką wildów na front demonetek, i cała jego armia zbliżała się do mnie nieubłaganie, stwierdziłem "a co tam idę na całość :lol2: i tak zrobiła się mega kanapka na demonetkach (bok GR, front WR, bok wd i BSB). Zabiłem ich chyba z 10, sam poniosłem spore straty, wygrałem o dużo, ale nic się nie sypnął przez ten sztandar #-o on w swojej turze dorzucił na bok wildów pieski i BSB, a na bok gladów horrorki. ostał się ostatni wild rider (heroiczny wyrzucił 1 i 2), udało mi się społowić demonetki. Potem reszta wd się zebrała, miałem do wyboru albo szarżować na 5x psy z BSB, albo przyjąć od nich szarże w następnej turze. Wybrałem pierwszą opcję, i kolejna kanapka (od boku jeszcze doszli łucznicy :lol2: :lol2: :lol2: ) i znowu się odbiłem #-o :lol2: Nie mam opcji jak grać z tymi ścierwami. Ale było zabawnie.

z trzeciej (2:18) w plery vs bretka (dwa x wagony z bohami (realmi i gralle), yomani, łuki, czarka i pegazy)

generalnie koleś 0%skilla 100% farta. Wystawiłem mu bułke przed realmów, gościu zaszarżował. Myślę sobie spoko, w mam BSB w 12", w następnej turze góra za dwie już jest mój. Nabił mi 4 woundy na bułce :shock: :shock: (statystycznie powinien 1,5). Potem tam doszedł ocalały pegaz. Przez trzy tury kombatu wardencerzy nie mogli zadać 1 wounda pegazowi ( :shock: ), a treeman zabił 1 rycerza :shock: ) potem nie zdałem stubborna na 8 z przerzutem bułką :shock: , on wpadł w tych wardnecerów, iw łuki, właściwie było po bitwie.

Jeszcze jego fast podjeżdża naprzeciw mojego. Strzela po ruchu 4 gości. na 5+ 3x6 :shock: , na 4+ 3x4 :shock: 3xniezdane savy, nie zdaje paniki i po moim faście!

Ja strzelam po ocalałym z fastu, 10xłuków, trafiam na 4+ trafiam trzema :shock: , ranie na 4+ żaden nie rani :shock:

Po tej bitwie z bretończykiem gdzie spokojnie powinienem wyciągnąć 12:8, a przegrałem 18:2 przez to że koleś był megaaaa farciarzem. Miałem ochotę wziąć ten wagon realmów, i rzucić prosto w niego, bo jeszcze na dodatek ten koleś był mega wku*wiający.

Pozdro
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

10 slavów z muzą overrują w bok 5 czy 6 rycerzy slaneshowych z bannerem i BSB na steedzie też slaneshowym. Szczurki zabijają jednego,break z przerzutem nie zdany i fiuuu za stół <3.

Kamell
Plankton

Post autor: Kamell »

Ja tam wczoraj w bitwie na 4 k bretka i TK vs HE i VC miałem sytuacje ...........
Lord Vampir z Nightsround SoM i ws 4+ + stupidity na Abssysal Terrordostał szarże od 6 knightów z bannerem na klatę,Bretońskiego Lorda na Pegazie od boku i 2 pegazów od dupy.
Moja reakcja challenge . Lord przyjął , atakuję pierwszy (nightsround) wypłacam 5 ataków na 3+ .........wszystko trafia ranie na dwa wszystko rani as nie ma ward save na 5+ .Tylko 1 wybronił i lord ginie =D> Absyssal terror rani jeszcze pegaza . Cs 5 woundów dla mnie tyłu nie ma boku też nie , tylko przewaga liczebna i banner . Wygrałem o 3 wszystko uciekło.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

a od kiedy nightshroud daje asf?

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

od nigdy, ale Kamell nie zwałował przeciwnika. Od Ci zagadka prawda? :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Najtszroud niweluje bonusy za szarze (czyli atakowanie w pierwszej kolejnosci) a jako ze I spada do 1 to wamp atakuje pierwszy choć dziwi mnie ze bretoniec nie bil po abysalu. Wtedy szroud by gówno dał.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

ODPOWIEDZ