Jutro gram bitwę na 2250pkt. bp+r z he i złożyłem dwie rospy, proszę o szybką odpowiedź ,która z nich jest lepsza i, co w nich zmienić...
Opcja pierwsza na smoczym siepaczu:
Dread Lord na smoku z save na 3+, h. armor z regeną i pendant of khaeleth, oraz lancą z kiling blowem
czarka 2lvl 2x scroll
Death Hag ( CoB )
Assassin ( gwiazdki, latanie, rune of khaine )
2x 10 kuszników
5 dark riderów z kuszami i muzykiem
2x 5 harpii
6 harpii
7x CoK ( fcg, war banner, ring of hotek )
6 shade-ów ( great weapon )
chariot
hydra
Druga opcja, trochę więcej magii:
Duża czarka na pegazie 4lvl, familiar, 3x scroll
mała czarka 2lvl dark steed, life taker, talizman of protection
bsb na coldzie, save na 1+, pendant, słomka
Death Hag ( CoB )
Assassin ( manbane, gwiazdki, latanie )
2x10 kuszników
2x5 dark riderów z kuszami i muzykami
3x 5 harpii
6x shade-zi ( great weapon )
5x CoK ( sztandar, muzyk, warbanner )
Hydra
Co o tym myślicie???
DE dwie opcje na 2250 bp+r
DE dwie opcje na 2250 bp+r
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
W pierwszej rozpie zmień itemy na lordzie, regenka i PoK to zbytek szczęscia, sam PoK sprawia że i tak nikt po nim niewali, lanca z KB też IMO dupna na lordzie.
Ten assasin jest kompletnie zbedny jak i lvl na sorce- 1 czarka i bound to i tak sobie niepoczarujesz a miałbyś 200 punktów więcej.
Jeśli to na HE to chariot może zostać ale gdyby to miało być uniwersalne to zamieniłbym go na shadesów jeszcze jednych albo poszukał punktów w tym co wcześniej pisałem i dołożył drugich COKów.
Druga wydaje się w porządku jedyne co kłuje w oczy to ToP na czarce... weś to zamień na choćby dodatkowy czar i assasina złożyłbym bardziej do walki wręcz a nie na strzelanie.
Ten assasin jest kompletnie zbedny jak i lvl na sorce- 1 czarka i bound to i tak sobie niepoczarujesz a miałbyś 200 punktów więcej.
Jeśli to na HE to chariot może zostać ale gdyby to miało być uniwersalne to zamieniłbym go na shadesów jeszcze jednych albo poszukał punktów w tym co wcześniej pisałem i dołożył drugich COKów.
Druga wydaje się w porządku jedyne co kłuje w oczy to ToP na czarce... weś to zamień na choćby dodatkowy czar i assasina złożyłbym bardziej do walki wręcz a nie na strzelanie.
Co do Lorda juz wypowiadć sie nie trzeba.Opcja pierwsza na smoczym siepaczu:
czarka z 1 lvl i tak masz 3 kości i na 3 mozesz rzucać tego steeda.
Assasin z KB smok i tak spokojnie rozwali te większe rzeczy.
Jednych kuszników zmien na DR z kuszami ( kusznicy są mniej uniwersalni w porównaniu do DR)
Małej daj tofDruga opcja, trochę więcej magii:
Zamiast tych jednych kuszników daj Shadów z AHW
Po co Ci warbanner na 5 Cok? Skoro masz kocioł to daj ich pustych 6 a z +1A od kotła i tak sie przebiją przez wszystko.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
-
- Powergamer Rozpiskowy
ja nie widze sensu tego CoB, bo co on ma zadanie? 1 ward save na 1 jednostke? z offencu jest hydra i cok, ostatecznie shade, ale ja bym tego offencem nie nazwal, lepiej wsadzic klocek blackguardow lub 2gi rar (2 bolce, np)
ja nie widze sensu tego CoB, bo co on ma zadanie? 1 ward save na 1 jednostke? z offencu jest hydra i cok, ostatecznie shade, ale ja bym tego offencem nie nazwal, lepiej wsadzic klocek blackguardow lub 2gi rar (2 bolce, np)
Widać ze jesteś nowy...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
w sumie to zagrałem i jedną i druga rozpiską i dostałem w dupe raz 17-3 i raz 16-4
ale dzisiaj na pociechę, rospą znajdującą się poniżej rozwaliłem dark elfy 13-7 i skaveny 20-0
w skrócie
koleś na smoku z halabardą ( s6 ), regeną, pendantem
kocioł
caddy
2x10 kuszników
5dr
3x5 harpii
2x5 coków
15x bg z hotekiem
hydra
ale dzisiaj na pociechę, rospą znajdującą się poniżej rozwaliłem dark elfy 13-7 i skaveny 20-0
w skrócie
koleś na smoku z halabardą ( s6 ), regeną, pendantem
kocioł
caddy
2x10 kuszników
5dr
3x5 harpii
2x5 coków
15x bg z hotekiem
hydra
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
oczywiście nie myśl, że ją skopiowałem
przypuszczalnie w poniedziałek będę grał bitwę ligową z bretonnia i zastanawiam się czy wystawić smoka i małe czarki czy dużą czarkę i bsb-ka... słyszałem, że najlepiej bretonnie rozmontować magią metalu, no ale mam słabość do smoka
czy nie ma innych pomysłów na bretonnie ( innych niż standardowa magia metalu, egzecy... )???
przypuszczalnie w poniedziałek będę grał bitwę ligową z bretonnia i zastanawiam się czy wystawić smoka i małe czarki czy dużą czarkę i bsb-ka... słyszałem, że najlepiej bretonnie rozmontować magią metalu, no ale mam słabość do smoka
czy nie ma innych pomysłów na bretonnie ( innych niż standardowa magia metalu, egzecy... )???