Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
kuby
Wałkarz

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: kuby »

W Iron of Doom runy wchodza na 3+?

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

W Anvil of Doom małe runy wchodzą na 2+ a duże na 4+ .

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

kuby pisze:W Iron of Doom runy wchodza na 3+?
hyhy Żelazko Zagłady! :D

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

Mam pytanie, czy Tan,który jest BSB może sobie w końcu wybrać runy np. na broń? Bo w AB jest napisane, że nie może ale w Galerii na stronie 74/75 jest napisane, że "Tan Kranden ... Niesie Sztandar Armii. Jego gromrilowa zbroja nosi runę kamienia, a broń ręczna Wielką Runę Szybkości." A drugie pytanie: Czy w armii mogą być dwie Wielkie Runy? Np. na broni Generała (Tana) i na zbroi Kowala Run???

Z góry THX.
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

To jest tak:

BSB może mieć albo normalne runiczne itemki - broń, talizman i zbroje albo nieść runiczny sztandar. Jeśli jego sztandar jest normalny możesz obrunować mu sprzęt ... jeśli jest runiczny - nie możesz.

Zasady wielkich run są proste : Możesz mieć max 1 wielką runę danego typu na armie, a jeden bohater może mieć max 1 wielką runę z danej kategorii (zbroja, talizman, broń) na itemie ... jednak może mieć kilka wielkich run na różnych kategoriach sprzętu np 1 na talizmanie , 1 na zbroji i 1 na broni

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

1. albo runiczny sztandar, albo runiczny osprzęt
2. Tak, ale bez dublowania

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

W AB stoi jak wół, że możesz mieć mieć magiczny sztandar, pod warunkiem że nie masz żadnych innych magicznych przedmiotów. Napisano tam również, że tan może wybierać runy z kategorii ZBROI, BRONI i TALIZMANÓW. Czytaj uważniej.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

keen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: keen »

W sumie spoko by było jakby BSB walczący z magicznym sztandarem miał magiczne ataki.. W sumie co jak co ale może zdzielić kijem.. :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

tiaa i killing blow przez odbyt :D

Awatar użytkownika
pakerson

Post autor: pakerson »

Mam pytanie grałem ostatnio ze skavenami i kumpel mi wmawiał że nie mogę walić z kowadła po ratlingu, żę niby ma jakąś zasadę że jest traktowny jak bohater w promieniu 3 cali od oddziału, tak jest czy nie? Sorki że nie mam cytatu z army booka skavenów ale jak ktoś może wrzucić to bym prosił.
chetnie kupie katapulte dwarficką :) z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie :)

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

to zasada z 6ed... nazywała sie proximity czy jakoś tak... w każdym razie nie możesz walić po ratlingu z innego powodu - to pojedynczy model(chyba, że źle interpretuje opis runy... mam tylko polską wersję army booka...)

Roody
Warzywo

Post autor: Roody »

Można spokojnie napierdzielać w weapon teamy. Nie wolno do małych charakterów.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

potwierdzam

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Czy jednostka w której został odpalony kamień może wykonać jakiś manewr jak reform albo change formation ?(stawiam na nie ). I czy Czempion może się poruszać wewnątrz jednostki?

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Jednostka nie może zrobić ruchu, a więc reforma czy change formation, które są jego częścią. Tylko heros musi stać w miejscu, o zakazie przemieszczania czempiona nic nie napisali, więc można go przestawiać.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Dlatego kamień jest kompletnie bezużyteczny. 25 - 30 pkt. wywalone w błoto... lepiej wziąć króla na tarczy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Dźwiedź

Post autor: Dźwiedź »

Bez urazy Klafuti ale chrzanisz głupoty... :wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Kamień to syf - gdyż za dużo ma ograniczeń (z czego najgorsze to to że heros z kamieniem nie może wyjść z oddziału)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

U mnie w rozpie kamień sprawdza się zawsze. wiele razy ratował mi dupę, a jeszcze ani razu nie żałowałem że go mam.
Gogol pisze:(z czego najgorsze to to że heros z kamieniem nie może wyjść z oddziału)
IMO gorsze jest to że do regimentu nie może dolączyć inny heros.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Dźwiedź

Post autor: Dźwiedź »

Cóż dzięki temu syfowi nieraz wygrałem bitwę, więc gadanie o jego kompletnej bezużyteczności wkładam sobie między bajki…

Zablokowany