CHotOO vs Horrory
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
CHotOO vs Horrory
Jak w temacie. Jeżeli slann przenosi miscasta na oddział horrorów, to oddział dostaje efekt miscasta czy traci k6 modeli? czy może jedno i drugie?
pozdrawiam
Furion
pozdrawiam
Furion
Z podrecznika Demonow:
CHotOO uzywamy po rzucie na tabele, ale ten rzut i tak jest ignorowany. Sytuacja jest oczywiscie troche skomplikowana(wlasnie dzieki tej zasadzie), wiec stawiam, ze bedzie jeszcze kilka roznych odpowiedzi.In the event of a Horror unit rolling a miscast, do not roll on a the Miscast table. Instead, the unit suffers D6 wounds(...)
Problem jest taki, że CHotOO mówi "najpierw rzuć sobie na efekt miscasta a potem na 2+ go zniweluj i ew. przenieś na miscasta wroga"ataman pisze:nie wiem jaki jest wording z CHotOO, ale patrzac na opis horrorow, to podejrzewam, ze K6 trupow.
@Lidder - tekst nie zabrania horrorom miscastować. Dotyczyc to tylko kiedy "horrory kulną sobie miscasta"
Tak czy siak, LS! Gdzie Wy?!

Nie mowie, ze one nie miscastuja. Nie maja tabeli a FAQ mowi, ze CHotOO uzywa specyficznych tabeli miscasta, czyli rowniez ich brak. Wiec moze traci sie 2D6 Horrorow? 
Edit: oczywiscie zartuje

Edit: oczywiscie zartuje

Tzn generalnie FAQ do lizzie jest bardzo niekonsekwentny.
Bo jak rozstrzygnąć "najpierw rzuć na tabelkę miscasta, a potem sobie na 2+ przenieś" vs "używaj rasowych tabelek miscasta"
Cuda na kiju.
pozdrawiam
Furion
Bo jak rozstrzygnąć "najpierw rzuć na tabelkę miscasta, a potem sobie na 2+ przenieś" vs "używaj rasowych tabelek miscasta"
Cuda na kiju.
pozdrawiam
Furion
ŁomatkoboskaPająk pisze:co do rasowych- myślę, że można spokojnie wynik wtedy dzielić przez 2

zawsze można ustalić, że zaokrąglamy i tyle...
@ Furion
a co złego w takim wynalazku? skoro GW wymyśliło, że najpierw rzucamy na tabelkę, to dlaczego nie przyjąć takiego uproszczenia, skoro jak na razie wszystkie pomysły nie trafiają do wielu osób...
@ Furion
a co złego w takim wynalazku? skoro GW wymyśliło, że najpierw rzucamy na tabelkę, to dlaczego nie przyjąć takiego uproszczenia, skoro jak na razie wszystkie pomysły nie trafiają do wielu osób...
Czy sa jeszcze jakies jednostki/bohaterowie co maja tabele D6?? Bo jak nie to problem jest tylko z Horrorami. Problem, hmm. Jak juz mowilem nie maja one tabelki swojej tak naprawde - maja tylko 1 efekt miscasta. Przerzucic mozna, ale efekt jest tylko jeden - rzut D6.
Nikt tego tak naprawde nie bral pod uwage, tworzenie nowych zasad to nie tutaj, to w dziale "gry i zabawy"Charki pisze:Dzielenie wyniku na 2 jest imo zła opcja ze wzgledu na prawdopodobienstwa

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Miałem taką sytuację z Crusem na Draconie. Z tego co pamiętam to straciłem d6 horrorów, ale trzeba to uściślić..
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Tak oczywiście dzielmy na pół, ale bez reszty żeby nam dziwne wyniki nie wyszły
Najlepiej to pourywajmy wszystkim slanom rączki to nie bedzie problemu z tym itemem
Warto zajrzeć na to forum żeby sobie humor poprawić

Najlepiej to pourywajmy wszystkim slanom rączki to nie bedzie problemu z tym itemem

Warto zajrzeć na to forum żeby sobie humor poprawić

Z tego co widze , to po nowym uscisleniu LS nie bedzie juz najpierw rzucamy efekt miscasta potem przekladamy tylko od razu musimy przekladac. Dla mnie tez traca po prostu d6 modeli...
Rozkład prawodopodobieństwaPająk pisze: @ Furion
a co złego w takim wynalazku?