Skład na ETC 2010
Moderator: swieta_barbara
Re: Skład na ETC 2010
pełne poparcie.
Geniusz!
tylko czy nie uważasz, ze 20. -1 może zbyt wiele ustawiac? a w końcu był tylko 20!
Geniusz!
tylko czy nie uważasz, ze 20. -1 może zbyt wiele ustawiac? a w końcu był tylko 20!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Coz.....niektore pomysly i propozycje oraz niektore posty bardzo mi przypominaja ten "mega hit"
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2DOka9r3w
Oby mniej takich hitow a wiecej klasyki.
Pzdr
http://www.youtube.com/watch?v=Uf2DOka9r3w
Oby mniej takich hitow a wiecej klasyki.
Pzdr
podpis nieregulaminowy - administracja
Alez minusowy punt to cenna bron w dworskich intrygach. Zapowiada sie, ze jedna frakcja bedzie miala tyle samo glosow, co druga? Ciach ! Punkt ujemny glosuje na przeciwnika i intryga wygrana.Dmtrij pisze:pełne poparcie.
Geniusz!
A tak serio, Schaboszczak, calkiem dobra propozycja. Kupczenie bedzie dalej, ale tego i tak sie nie uniknie. W takim podejsciu kazdy glos bedzie cenny, ale topowi gracze maja najwiekszą wagę, na co sobie zasluzyli.
Choc ja bym uproscil do zwyklego liczenia od 20 w dół.
http://www.youtube.com/watch?v=8gF4EQkZg_E nie dziekuje
znaczy, ze lobbujesz wsylanie smsow w tym roku?thurion pisze:http://www.youtube.com/watch?v=8gF4EQkZg_E nie dziekuje
Ej ale mi się poważnie wydaje że ten system jest całkiem spoko. To nie żaden żart.
Jest lepszy niż te które mieliśmy dotychczas:
daje większy wpływ lepszym w lidze
w pewnym stopniu ogranicza możliwość kupczenia głosami (a raczej daje ją tym którym sie nalezy )
mimo wszystko fakt, że 20 osób ma wpływ na kapitana daje nadzieję szaremu graczowi że może coś zmienić
Jest lepszy niż te które mieliśmy dotychczas:
daje większy wpływ lepszym w lidze
w pewnym stopniu ogranicza możliwość kupczenia głosami (a raczej daje ją tym którym sie nalezy )
mimo wszystko fakt, że 20 osób ma wpływ na kapitana daje nadzieję szaremu graczowi że może coś zmienić
Twój stary śpiewa do maczetyMalal pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Uf2DOka9r3w
sie dziwisz, ze na powaznie bo nigdy w top20 nie byles...o kuffa, Sobieś, oni tak na poważnie
jakbys sie tam zjawil to bys zobaczyl, ze dawanie ujmenych punktow dla tego kto ma nie byc kapitanem byloby znacznie bardziej rozladowujace napiecia z "czolowki"
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, o 02:28 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozmowa się nieco rozmywa a kwestia najważniejsza jest cały czas niezałatwiona - co szanowni forumowicze myślą o powyższym - co byście w tym zmienili.Dalmar pisze:Poniższa propozycja była consensusem opcji z którą ja bardziej się utożsamiam, czyli Top5 i opcji Zbyszka czyli turnieju dwóch drużyn pod dowództwem 2 kapitanów - propozycja która wynikneła podczas naszej dzisiejszej buzliwej rozmowy telefoniczniej. Czym dłużej się nad tym zastanawiam, myślę że to najlepsza propozycja na wybranie składu na ETC 2010, która zawiera w sobie dwa podejścia.Barbarossa pisze:
TOP 4 ligi (lub najlepsze 4 w lidze z tych osób, które chcą jechać) dobiera sobie 12 kandydatów do teamu.
W dwu-dniowym turnieju grają ze sobą dwa składy: 1 i 4 z ligi + 6 kandydatów kontra 2 i 3 z ligi + 6 kandydatów.
Następnie TOP 4 wybiera z tej dwunastki 4 osoby, które jadą z nimi na ETC. W razie rozkładu głosów 2-2, decyduje głos pierwszego gracza z ligi.
Mocne strony:
-nie będzie "animozi" w drużynie, bo nie będzie niedopowiedzień
-system jest prosty i klarowny
-skład będzie szybiej wybrany co ułatwia wiele kwestii np: wykupienie wcześniej biletu lotniczego.
- Jasne kryteria wyboru
- Trening
- Szansa znalezienia najsłabszego ogniwa, które zawsze pojawia się w naszym składzie
- Ograniczony konflikt między składami. Decydenci i tak jadą wszyscy. Spośród pozostałych 12 graczy wybierają 4 na podstawie ich gry, więc nie powstaje mentalnośc plemienna
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Dalmar pisze:
Rozmowa się nieco rozmywa a kwestia najważniejsza jest cały czas niezałatwiona - co szanowni forumowicze myślą o powyższym - co byście w tym zmienili.
Osobiście - Kapitanowie to TOP 2 i tyle.
System fajny.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Nad tym się zastanawiałem i myślę, że nie dawałbym ścisłych reguł w tym zakresie, tylko zasugerował że Kapitanowie to Top2 Ligi, bo jeśli dla przykładu pod koniec tego sezonu Ligowego Top2 zostaną osoby które się dobrze znają i razem grają np: Thurion i Młody to moim zdaniem nie ma sensu, żeby robili dwa oddzielne Teamy.Jedy Knight pisze:Osobiście - Kapitanowie to TOP 2 i tyle.Dalmar pisze: Rozmowa się nieco rozmywa a kwestia najważniejsza jest cały czas niezałatwiona - co szanowni forumowicze myślą o powyższym - co byście w tym zmienili.
System fajny.
W samej propozycji watro jeszcze uszczegłowić (o czym rozmawiałem z osobami ze składu ETC) to że zwycięzca Ligi ma 2 głosy decyzyjne, a osoby z miejsc 2, 3 i 4 mają po jednym głosie, czyli mamy niejako kontrolę wewnątrz samego Top4. Top1 do ostatecznej decyzji o graczach w Teamie potrzebuje jeszcze jednego głosu z Top4, ale może być przegłosowany przez pozostałych 3 z Top4. Moim zdaniem to jeszcze bardziej wpłynie na to że będą wybrani najlepsi z najlepszych, a nie kolega wybierze kolegę z klubu.
Miałem iść spać pół godziny temu, ale z ciekawości otworzyłem ten temat i przeczytałem cały.
Warto było sobie wyciąć pół godziny snu
Za 2-3 lata, jakiegoś leniwego popołudnia wezmę i poskładam takie co śmieszniejsze flejmy po-ETCowe i puszczę w obieg. Ależ Wam będzie wtedy wstyd żeście się o takie kwestie tak spinali
OK, sorry za offtop, już się wyłączam i wracam do swojej jaskini.
Warto było sobie wyciąć pół godziny snu
Za 2-3 lata, jakiegoś leniwego popołudnia wezmę i poskładam takie co śmieszniejsze flejmy po-ETCowe i puszczę w obieg. Ależ Wam będzie wtedy wstyd żeście się o takie kwestie tak spinali
OK, sorry za offtop, już się wyłączam i wracam do swojej jaskini.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl