Ogólnie wraz z kumplem rozegraliśmy bitwę na 4000pkt. Niestety bitwa skończyła się w 3 turze ponieważ zamykano sklep, w którym graliśmy i trzeba było szybko podliczyć pkt. i skończyć.
Tak więc zaczynamy ( zdjęć nie wstawiam, ponieważ tylko bym siebie i kolegę ośmieszył, ponieważ 3/4 naszych armii zastępowały kartoniki ;p ):
- Ich jest tak dużo!!! - krzyknął Kouran z Czarnej Straży do generała - Wątpię by pierścień Hoteka nam pomógł... -
- Nie lękaj się Kouranie, walczyłem z tą obrzydliwą masą szczurów wiele razy i nigdy nie wybili nas co do jednego - odpowiedział generał Gamling - Są tchórzliwe, podlatując na smokach po obu stronach ich armii, ja i mój brat uzyskamy efekt domina i wystraszą się nas te śmiecie, a teraz wracaj do oddziału! -
Generał nakazał i wszyscy się rozstawili wedle określonej taktyki...
A teraz mniej więcej co wystawiły poszczególnie strony konfliktu.
DE:
Dread Lord na smoku x2
5x 10 kuszników
2x Chariot
1x Hydra
3x 5 harpii
15x Black Guard
3x czarodziejka ( 5 scrolli )
2x 5 CoK
4x Balista
5x shade
Skaven ( nie pamiętam dokładnie ):
Grey Seer tankul ( nie wiem jak to się pisze )
Grey Seer
2x Inżynier
3x 9 jezzaili
3x rat ogr
2x giant rat pack
2x 20 slave
1x 20 plague monk
1x 5 censer bearers
3x 20 clanr rat z ratling gun
1x tuneling team
3x 2 globadiers
3x 5 night runners
1x warlord
1x 20 storm werminów
1x plague priest
1x bsb
To chyba wszystko...
1 TURA!!!
De- skaven aktywuje storm banner ( nikt na całym polu bitwy nie może latać )
ruch: kusznicy idą do przudy a za nimi bg, coki, charioty hydra i reszta
shade-zi siedzą schowani w lesie, harpie i smoki idą przed siebie
magia: wszystkie czary zdispellowane
strzelanie: dread lord zdejmuje ratlinga z life takera, bolce zabijają troche szczurów i nic więcej się nie dzieje
Skaven- rzut na wyczerpanie sotorm bannera, nie wyczerpał się ;/
ruch: wszystko idzie do przodu
magia: magowie mimo swojej licznej ilości kości nic nie zrobilipoza jednym normalnym miscastem ( mogę rzucic swój czar, grey seer t. ma wbitego wounda ) i jednym dzięki ring of hotek ( grey seer t. ma wbitego drugiego wounda a ja rzucam swój czar, który zostaje zdisspellowany )
strzelanie: tu też nic oprócz wbicia hydrze jednej rany i smokowi generała jednej rany
- A wy tak wątpiliście w pierścień Hoteka - krzyczy Gamling do do kuszników i reszty armii
- Mój panie! - krzyczy zadyszany posłaniec do generała - Twój plan jest genialny!!! Nasze czarodziejki nie użyły jeszcze żadnego z pięciu zwojów rozproszenia, a wróg nie spowodował nam żadnych strat!!!
- Kiedyś też będziesz tak doświadczony w boju jak ja, lecz teraz biegnij z przesyłką do mojego brata - odkrzyknął Gamling i podał posłańcowi woreczek.
2.Tura:
De: storm banner nie wyczerpał się
ruchy: smoki podchodzą przed liczną ilość oddziałów wroga by wzbudzać terror, kusznicy stoją, a to co stało za nimi wychodzi i przygotowuje się do szarż
magia: nadal nic
strzelanie: kilka szczurów ginie, bez rewelacji
Skaven: storm banner nadal trwa, ale
obydwie flanki prawie czyste, szczury pouciekały od terroru

szarże: plague monki i censer bearersi szarżują generała, night runnersi szarżują na chariot, rat ogry na coki, wszędzie stoje
ruchy: niewolnicy niepokojąco zbliżają się do czarodziejki w kusznikach, reszta idzie powoli do przodu
magia: znów nic nie wyszło, zużyty jeden scrol
strzelanie: nic
combaty: chariot poganie night runnersów i wpada w bok slave-ów z inżynierem
cold one-y stoją jednak nic nie zrobiły i został sam sztandar
generał na smoku nie robi prawie nic i ucieka za stół
- Nieeeeee! - krzyczy Gomling patrząc jak jego brat ucieka przed fanatycznymi szczurami w kapturach poza pole bitwy
- Panie! - krzyczy posłaniec do Gomlinga - oto sakiewka od twego brata, nie przejmuj się, jeszcze go pomścimy!
- Masz rację Xavierze - mówi czerwony ze złości elf - Skopmy tyłki tym szczuropodobnym śmieciom!!!
3.TURA
DE: storm banner znów się nie wyczerpuje

szarże: shadzi i harpie w clan raty, lord na smoku w clan raty z grey seerem, wszędzie szczury stoją
ruchy: kilka drobnych i tyle
magia: nic
combaty: jeden cok pogania rat ogry i wpada w monki
chariot pogania slave-y z inżyynierem
smok rozwala grey seera i wygania za stół clan raty a jezaile panikują
shades i harpie poganiają clan raty
Skaven: szarża stormwerminów w hydrę i niewolników w kusze z czarką, ucieczka i ucieczka, obydwa oddziały uciekły, ruchy żadne, magia nie wyszła, strzelanie nie wyszło

KONIEC!!!!!
Rezultat: 14:6 dla DE
Najlepszy w bitwie: Gomling na smoku
Największa porażka: Rat Ogry
Najmniej wykorzystany potencjał: Grey Seer T.
Najbardziej niespodziewany moment: 1/4 armii szczurków ucieka za stół przez smoczy terror
Dziękuję za uwagę i proszę o krytykę, jednak prosze nie zapominać, że to mój pierwszy raport.
POZDRAWIAM
kamelot