Haje na 2250 BPR

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Haje na 2250 BPR

Post autor: Dębek »

Planuję któregoś dnia spróbować czegoś takiego na lokalu, albo na domówce (oczywiscie jak mi Szwentas figsy porzyczy :wink:). Co wy na to? Czy taka rozpa trzyma się kupy? Ja jako bretoniec mam spore obawy przed czymś takim i o ile rozpy na Star Dragonie to dla mnie free frag, to w tym przypadku (oczywiście przy odrobinie szczęscia w losowaniu czarów) sam mógłbym stać sie free fragiem.

Arcy z książką 4 lev
Mag 1 lev na rydwanie 2x DS
Mag 1 lev na rydwanie DS, +1 do rzutu na zaczynanie
BsB ba koniu z battle banner (barding, lanca, tarcza, dragon armour)
2x 10 łuków
14 PG FCG BoS, Gem of Courage (tu docelowo szef)
5 DP sz, m, war banner
5 DP sz, m, banner of ellyrion
2x orzeł
2x Bolec

Oczywistych spraw nie trzeba chyba komentować, uznałem, że przy książce mali magowie i tak sobie nie poczarują wiec postanowilem wykożystać ich nie tylko do dzwigania scrolii, ale równiez jako unity do "jakiegoś tam" kontrowania.
Do walki są jeszcze 2x DP i BsB lecz liczę po cichu, ze główne problemy rozwiąże mag lord.
Reszta standardowo.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

i tak masz wolne sloty, wiec wystaw rydwany loozem a magow do lasu. ten us5 az tak duzo nie daje...

rozpa jak rozpa :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

drugi mały mag troche zbyteczny a kosztuje sporo. Pozbył bym się go.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Marku, no trochę jedak daje. Kasowanie szeregów, bonusy za wjazd z tyłu i boku. Fajnie sie to może combować z kontrą w postaci DP. Pozatym wsadzenie 2 caddych do lasu średnio mnie bawi. Mam Maga lorda, którego musze niańczyć więc nie zamierzam sie jeszcze przejmować dwoma caddymi. Przez 3 perwsze tury powinno udać się utrzymać ich z dala od kłopotów, bo umówmy się, że szybsze jednostki typu fast czy harpie nie stanowią dla rydwanu aż tak wielkiego problemu. Jak już chłopaki pozbedą sie scrolii to bez żalu poślę ich na rzeź. Inna sprawa, ze rydwan to takze jakaś tam ochrona przed magią (głupie d6 s4 raczej ich nie zabija).
Kosa w tym co piszecz jest sporo racji, ale zdjecie maga to oszczędność 130 pkt, bo sam rydwan i tak bym wystawił. Zamieniłem mu +1 na zaczynanie na magiczne ataki. Jest teraz taka dodatkową odpowiedzia na wraciaki. Na wypadek jakby mi w kluczowym momencie 2d6 s4 nie weszło z ifką. :wink: Inna sprawa, ze lubie mieć 6 DD bo to daje dużą szanse na rozproszenie dwóch słabszych czarów. Podobnie trzeci DS to jedna tura wiecej rozpraszania np. infernala.
Dodatkowo wszedł 11sty łucznik.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2009, o 13:57 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Po zmianach.
Arcy z książką 4 lev
Mag 1 lev na rydwanie 2x DS
Mag 1 lev na rydwanie DS, magiczne ataki
BsB ba koniu z battle banner (barding, lanca, tarcza, dragon armour)
10 łuków
11 łuków
14 PG FCG BoS, Gem of Courage (tu docelowo szef)
5 DP sz, m, war banner
5 DP sz, m, banner of ellyrion
2x orzeł
2x Bolec
Obrazek
Obrazek

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Bardzo fajny pomysł z magicznym rydwanem.

ODPOWIEDZ