Zielona horda WarBlessa (oszukaj system): 28.11.2012
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Zielona horda WarBlessa (Cała Horda) 19.07.2009
szczerze zazdroszczę ci tempa i chęci do malowania
ja maluję max jedną figurkę dziennie
a w ogóle to piękna armia w śród świetnych makiet i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba...
ja maluję max jedną figurkę dziennie
a w ogóle to piękna armia w śród świetnych makiet i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
chyba żeby malowały figurki :>Deather pisze:
weźcie sobie dziewczyny poznajdujcie
a tak ogólnie to armia jest kapitalna. i pomyśleć, że to wszystko zasługa bejcy a nie siedzenia godzinami i malowania wszystkich cieni 'ręcznie'
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Bless, jakim lakierem matowym malujesz po bejcowaniu?
Kupiłem i używam Matt Humbrola i ssie strasznie, bo wogóle nie widać różnicy przed pomalowaniem, a po. Błyszczy się dalej.
Kupiłem i używam Matt Humbrola i ssie strasznie, bo wogóle nie widać różnicy przed pomalowaniem, a po. Błyszczy się dalej.
Wisła Kraków.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Matt Humbrola jest dobry, trzeba go przed malowanie bardzo dobrze wymieszać. Choć fakt, że nawet wtedy nie jest na 100% matowy.Sevi pisze:Kupiłem i używam Matt Humbrola i ssie strasznie, bo wogóle nie widać różnicy przed pomalowaniem, a po. Błyszczy się dalej.
ja bylem ostatnio pozytywnie zaskoczony nowym wcieleniem Purity Seal (lakier GW w sprayu). poprzedni zawsze sie blyszczal, a ten jest zupelnie matowy. wazne jednak, aby nie sprejowac z blizszej odleglosci niz 30-40 cm, bo wtedy na modelu strasznie osadza sie talk. na szczescie mozna to naprawic nakladajac kolejna wartswe. znam to z autopsji
"I fart in your general direction"
moja mi maluje,no dobra podkładuje na czarno ale zwsze to jakas pomocbem pisze:Deather napisał(a):
weźcie sobie dziewczyny poznajdujcie
chyba żeby malowały figurki :>
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
na pewno nie jest to to, co wczesniej. a czy super mat? musialbym z czyms porownac... moglbym wrzucic fote polakierowanej figurki, ale obawiam sie, ze akurat w przypadku lakieru foty moga przeklamywacRaptaparat pisze:Szamanie, ale to jest taki super mat czy jednak troche satyna jak wczesniej?
"I fart in your general direction"
W rzeczywistość też taki chamski mat
a ja maluję swojemu chłopakowi :Ploko pisze:
moja mi maluje,no dobra podkładuje na czarno ale zwsze to jakas pomoc 8)
a tak w ogóle to czemu wam się nie podoba ten mat? jak dla mnie jest ok, a poza tym tkaniny zazwyczaj SĄ matowe.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Wymieszać, czy wymieszać z czymś? Proszę o dalsze informacjequidamcorvus pisze:Matt Humbrola jest dobry, trzeba go przed malowanie bardzo dobrze wymieszać. Choć fakt, że nawet wtedy nie jest na 100% matowy.Sevi pisze:Kupiłem i używam Matt Humbrola i ssie strasznie, bo wogóle nie widać różnicy przed pomalowaniem, a po. Błyszczy się dalej.
Wisła Kraków.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Wymieszać. Matujący jest pigment, który ma tendencję do osiadania na dnie.Sevi pisze:Wymieszać, czy wymieszać z czymś? Proszę o dalsze informacje
Może ktoś wytnie ten matowo-modelarski wątek z tematu Blessa?
Mi offtop nie przeszkadza, przynajmniej nabijaja sie wejscia w temat. Dzieki temu ze topic wisi na szczycie, moze ktos jeszcze pozna uroki bejcy a mi wzrosnie fejm.
A zeby juz nie offtopowac w tym offtopie, to ja, zgodnie z tym co napisalem w pierwszym poscie tego tematu, polecam matowy lakier Vallejo w buteleczce. Tani, nietoksynczy, latwozmywalny i bezwonny (bo wodny), matowy, w plynie, wiec mozna samemu wybrac co bedzie zmatowione a co nie. Da mnie to dosc plusow by kupic kolejna butelke, jak ta mi sie skonczy.
A zeby juz nie offtopowac w tym offtopie, to ja, zgodnie z tym co napisalem w pierwszym poscie tego tematu, polecam matowy lakier Vallejo w buteleczce. Tani, nietoksynczy, latwozmywalny i bezwonny (bo wodny), matowy, w plynie, wiec mozna samemu wybrac co bedzie zmatowione a co nie. Da mnie to dosc plusow by kupic kolejna butelke, jak ta mi sie skonczy.
Sory za nekromancję, ale... domalowałem Trolle na Białystok. Więc z kronikarskiego obowiązku....
Ten pierwszy troll po lewej to troll, ktorego juz kiedys bejcowałem (patrzcie strona pierwsza tego tematu). Teraz lekko go skonwertowałem i pomalowałem jeszcze raz.
Ten pierwszy troll po lewej to troll, ktorego juz kiedys bejcowałem (patrzcie strona pierwsza tego tematu). Teraz lekko go skonwertowałem i pomalowałem jeszcze raz.
Fajnie wygladaja poza..... kamieniami - mam wrazenie, ze nie ma na nich w ogole bejcy...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Jacyś tacy jaśniutcy wyszli, jakby bejca słabiej pokryła, trudno też rozróżnić na zdjęciach kości i kamienie.
Za to bardzo fajna konwersja z wykorzystaniem maczugi z giganta.
Za to bardzo fajna konwersja z wykorzystaniem maczugi z giganta.