Breta 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Breta 2250

Post autor: Jagal »

Taka rozpa mi wyszła w ciągu 1:08, nawet mi się podoba, jakieś pomysły?

Bretonnian Lord @ 292 Pts
General; Lance; Morningstar; Heavy Armour; Grail Vow
Virtue of Heroism (1st) [40]
The Grail Shield [35]
Tress of Isoulde [20]
Royal Pegasus @ [50] Pts

Damsel of the Lady @ 120 Pts
The Silver Mirror [40]
Warhorse

Damsel of the Lady @ 130 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Warhorse

Paladin Battle Standard Bearer @ 109 Pts
Virtue of the Impetuous Knight (1st) [35]
barded Warhorse

6 Knights Errant @ 161 Pts
FCG,
Errantry Banner [20]

8 Knights of the Realm @ 241 Pts
FCG,
War Banner [25]

8 Knights of the Realm @ 241 Pts
FCG,
Twilight Banner [25]

8 Knights of the Realm @ 216 Pts
FCG

10 Peasant Bowmen @ 60 Pts

5 Mounted Yeomen @ 87 Pts
Spear; Bow; Shield; Musician

4 Pegasus Knights @ 250 Pts
FCG

4 Pegasus Knights @ 250 Pts
FCG

Field Trebuchet @ 90 Pts

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 4

Models in Army: 62

Total Army Cost: 2247
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2007, o 16:29 przez Jagal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Fast nie wiem po co.Lord słabo złożony-albo dawać mu kombo do walki albo tylko V.o.Da.Na BSB jest million lepszych kombinacji.Silver mirror wogole mi sie nie spłaca-imo jest dobry tylko na papierze.Jak bierzesz pegaza lorda to weź ze 3 oddziały tych pegazów.Tyle ode mnie :wink:

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Hrabia Duuku pisze:Fast nie wiem po co
akurat jołmeni są u mnie zawsze w rozpisce i za każdym razem mi się sprawdzają :P fast to fast i tylko na nieliczne armie nie ma co robić.
Hrabia Duuku pisze: .Lord słabo złożony-albo dawać mu kombo do walki albo tylko V.o.Da.
i co, ma latać z sv na 4+ goły i wesoły? no jakoś tego nie widze, a tak z lancą przebije się przez różne śmieci i tak bierze się go na grubasy.
No chyba że masz jakieś o wiele lepsze kombo :P
Hrabia Duuku pisze: Na BSB jest million lepszych kombinacji.
nienawidze kombinacji GGH +słoma albo V.o.Duty +słoma albo cokolwiek innego. Taka kombinacja zapewnia mi wyjscie z wielu sytuacji, a sam bsb jest po to zeby dać bonus za siebie oraz "dorzut" tak czy siak mi się to sprawdza, potencjalne 22 cali szarży robi wrażenie.
Hrabia Duuku pisze: Silver mirror wogole mi sie nie spłaca-imo jest dobry tylko na papierze.
no mi się spłaca ;) jeden z najlepszych przedmiotów brety na 7-mą edycje IMO
Hrabia Duuku pisze: Jak bierzesz pegaza lorda to weź ze 3 oddziały tych pegazów.Tyle ode mnie :wink:
nie lubie małych lanc, pomimo ze są skuteczne ja się nimi jakoś brzydzę :P to chyba wina ze wszyscy małe lance i morze pegazów traktują jako PG;)

w tej rozpie może zamiast Twilight banner i wywaleniu z jednej lancy 3 realmów wsadzić drugiego treba? niestety figurki nie mam ale może może... ;)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Ja napisałem moje spostrzeżenia jeśli będziesz grał z dobrymi graczami.Fast to jedyna jednostka która ginie od łucznikow,d6 z siłą 3 itp itd.Twój lorda ma taki sam save jak ten mój wspomniany i o 1 lepszy ward wiec nie widze tutaj "puszki".Potencjalne 22 cale extra ale co z tego jak nie masz siły przebicia/łatwo giniesz.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

No celem tego lorda jest zabijanie grubasów, z którymi jest ciężko, masz może coś bardziej sprawdzonego to chętnie posłucham ;)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

.Lepszy drwal wychodzi z SotLC,GGH i VoA,niedosc że na grubasów to jeszcze na dzwonek,czołg,waraltar i coucha .
Bsb do kitu,o wiele lepszy wychodzi z VoD i SoM.
O jednego caddego za dużo imo (o tego z mirrorem).
6 errantów nie potrzebnie zfcg i bannerem.Lepsi są goli.
Drugi trebek oczywiscie pakuj.Ja jak zacząłem jednym strzałem sciąga po dziesięciu hammererów to sie do nich przekonałem.
Yołków zamieni na 10 bowmenów w skirmishu :wink:.
No i tyle .Najbardziej razi ten lord bo tak naprawde jest bardzo mało uniwersalny i taki bardzo 'zero-jedynkowy'.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Mi się rospa podoba. Niestety miałem okazję z tym walczyć i wszystko robi swoje (typowe u bretki).
Joooo mani :P się przydają bo zawsze zablokują oddział, lub skupią obstrzał. W końcu to mięcho (jak wszyscy pisanci :wink: ) ma zginąć osłaniając swych panów, a ich śmierć dużo nie kosztuję. :twisted:
Co do tego gościa na pegazie to rozwiązuje on problem bretki ze smokami, tankiem itd., choć rzeczywiście jest miękki.
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

5 errantów przetrwa ostrzał dużo dłużej. I wcale nie dużo drożej. Save 2+ i ward robi swoje
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Rozpa bardzo fajna. Ktoś tam pisał, że yeomeni to plewa. To jest bzdura, Zawsze podejdziesz sobie i strzelisz w ratlinga, pójdziesz na maszynkę czy też zescreenujesz jakiś oddział. Ja to bym jak grał bretą to bym brał ze 2 oddziały yeomenów

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Bretonnian pisze:.Lepszy drwal wychodzi z SotLC,GGH i VoA,niedosc że na grubasów to jeszcze na dzwonek,czołg,waraltar i coucha .
No i tyle .Najbardziej razi ten lord bo tak naprawde jest bardzo mało uniwersalny i taki bardzo 'zero-jedynkowy'.
czy ja wiem czy taki drwal jest lepszy... ja chce mieć po sprawie w jednej turze a na te rzeczy oprócz waraltara mam KB ;) no przeciez są LT nie :D? a ten wardzik na 4+ jednak dupę ratuje. Musze troche popróbować rozpę a teraz mam takie gówno jak matura na karku. Tak czy siak poróbuje obie wersje bo są do zastanowienia;)
Bretonnian pisze:Bsb do kitu,o wiele lepszy wychodzi z VoD i SoM.
O jednego caddego za dużo imo (o tego z mirrorem).
6 errantów nie potrzebnie zfcg i bannerem.Lepsi są goli.
Drugi trebek oczywiscie pakuj.Ja jak zacząłem jednym strzałem sciąga po dziesięciu hammererów to sie do nich przekonałem.
Hmm caddy mniej...przyznam że sam nie wiem... niby jestem twardy, duży save etc ale jakoś zawsze miałem 2 magów (jakiś terrorysta wyskoczy i sprzątnie damsel to często przesrane :D) ponownie do zastanowienia kwestia.

erranci TYLKO z EB są IMO opłacalni tak to nie ma po co ich brać (gola szóstka ma problem z driadami)

Trebka można wpakować (mój rekord to 15 hammerersów:D-snajperski strzał na 37,5 cala;)) tylko żal mi czegoś wywalać ale to też kwestia do zastanowienia się:P
High Elf pisze:5 errantów przetrwa ostrzał dużo dłużej. I wcale nie dużo drożej. Save 2+ i ward robi swoje
no co Ty powiesz ;) ale jołmeni potrafią zrobić te rzeczy, do których erranty to śmiecie. Np. erranci poprzez impotencje;) nie są pewnym blokerem a o to głównie chodzi ;) no i jako fast mam o wiele lepszą manewrowość. Na żadnych łuczników ich niezamienie (poza tym to spece od ściągania ratlingów na 7+;))
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Nie ma sensu wystawiać 2 trebów w twoim przypadku :wink: , jednym dobrze strzelasz, ale znając życie drugi pieprznie w twoich (przypominam że zabiłeś stegadona sojusznikowi :P ).

p.s. JOOOOOO MAN RULEZZ, tak jak i wszystkie High elfy :D
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

ODPOWIEDZ