Taka rozpa mi wyszła w ciągu 1:08, nawet mi się podoba, jakieś pomysły?
Bretonnian Lord @ 292 Pts
General; Lance; Morningstar; Heavy Armour; Grail Vow
Virtue of Heroism (1st) [40]
The Grail Shield [35]
Tress of Isoulde [20]
Royal Pegasus @ [50] Pts
Damsel of the Lady @ 120 Pts
The Silver Mirror [40]
Warhorse
Damsel of the Lady @ 130 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Warhorse
Paladin Battle Standard Bearer @ 109 Pts
Virtue of the Impetuous Knight (1st) [35]
barded Warhorse
6 Knights Errant @ 161 Pts
FCG,
Errantry Banner [20]
8 Knights of the Realm @ 241 Pts
FCG,
War Banner [25]
8 Knights of the Realm @ 241 Pts
FCG,
Twilight Banner [25]
8 Knights of the Realm @ 216 Pts
FCG
10 Peasant Bowmen @ 60 Pts
5 Mounted Yeomen @ 87 Pts
Spear; Bow; Shield; Musician
4 Pegasus Knights @ 250 Pts
FCG
4 Pegasus Knights @ 250 Pts
FCG
Field Trebuchet @ 90 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 62
Total Army Cost: 2247
Breta 2250
Breta 2250
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2007, o 16:29 przez Jagal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Fast nie wiem po co.Lord słabo złożony-albo dawać mu kombo do walki albo tylko V.o.Da.Na BSB jest million lepszych kombinacji.Silver mirror wogole mi sie nie spłaca-imo jest dobry tylko na papierze.Jak bierzesz pegaza lorda to weź ze 3 oddziały tych pegazów.Tyle ode mnie ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
akurat jołmeni są u mnie zawsze w rozpisce i za każdym razem mi się sprawdzająHrabia Duuku pisze:Fast nie wiem po co
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
i co, ma latać z sv na 4+ goły i wesoły? no jakoś tego nie widze, a tak z lancą przebije się przez różne śmieci i tak bierze się go na grubasy.Hrabia Duuku pisze: .Lord słabo złożony-albo dawać mu kombo do walki albo tylko V.o.Da.
No chyba że masz jakieś o wiele lepsze kombo
nienawidze kombinacji GGH +słoma albo V.o.Duty +słoma albo cokolwiek innego. Taka kombinacja zapewnia mi wyjscie z wielu sytuacji, a sam bsb jest po to zeby dać bonus za siebie oraz "dorzut" tak czy siak mi się to sprawdza, potencjalne 22 cali szarży robi wrażenie.Hrabia Duuku pisze: Na BSB jest million lepszych kombinacji.
no mi się spłacaHrabia Duuku pisze: Silver mirror wogole mi sie nie spłaca-imo jest dobry tylko na papierze.
nie lubie małych lanc, pomimo ze są skuteczne ja się nimi jakoś brzydzęHrabia Duuku pisze: Jak bierzesz pegaza lorda to weź ze 3 oddziały tych pegazów.Tyle ode mnie
w tej rozpie może zamiast Twilight banner i wywaleniu z jednej lancy 3 realmów wsadzić drugiego treba? niestety figurki nie mam ale może może...
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Ja napisałem moje spostrzeżenia jeśli będziesz grał z dobrymi graczami.Fast to jedyna jednostka która ginie od łucznikow,d6 z siłą 3 itp itd.Twój lorda ma taki sam save jak ten mój wspomniany i o 1 lepszy ward wiec nie widze tutaj "puszki".Potencjalne 22 cale extra ale co z tego jak nie masz siły przebicia/łatwo giniesz.
No celem tego lorda jest zabijanie grubasów, z którymi jest ciężko, masz może coś bardziej sprawdzonego to chętnie posłucham ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
-
- Falubaz
.Lepszy drwal wychodzi z SotLC,GGH i VoA,niedosc że na grubasów to jeszcze na dzwonek,czołg,waraltar i coucha .
Bsb do kitu,o wiele lepszy wychodzi z VoD i SoM.
O jednego caddego za dużo imo (o tego z mirrorem).
6 errantów nie potrzebnie zfcg i bannerem.Lepsi są goli.
Drugi trebek oczywiscie pakuj.Ja jak zacząłem jednym strzałem sciąga po dziesięciu hammererów to sie do nich przekonałem.
Yołków zamieni na 10 bowmenów w skirmishu
.
No i tyle .Najbardziej razi ten lord bo tak naprawde jest bardzo mało uniwersalny i taki bardzo 'zero-jedynkowy'.
Bsb do kitu,o wiele lepszy wychodzi z VoD i SoM.
Drugi trebek oczywiscie pakuj.Ja jak zacząłem jednym strzałem sciąga po dziesięciu hammererów to sie do nich przekonałem.
Yołków zamieni na 10 bowmenów w skirmishu
No i tyle .Najbardziej razi ten lord bo tak naprawde jest bardzo mało uniwersalny i taki bardzo 'zero-jedynkowy'.
Mi się rospa podoba. Niestety miałem okazję z tym walczyć i wszystko robi swoje (typowe u bretki).
Joooo mani
się przydają bo zawsze zablokują oddział, lub skupią obstrzał. W końcu to mięcho (jak wszyscy pisanci
) ma zginąć osłaniając swych panów, a ich śmierć dużo nie kosztuję.
Co do tego gościa na pegazie to rozwiązuje on problem bretki ze smokami, tankiem itd., choć rzeczywiście jest miękki.
Joooo mani
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Co do tego gościa na pegazie to rozwiązuje on problem bretki ze smokami, tankiem itd., choć rzeczywiście jest miękki.
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
Rozpa bardzo fajna. Ktoś tam pisał, że yeomeni to plewa. To jest bzdura, Zawsze podejdziesz sobie i strzelisz w ratlinga, pójdziesz na maszynkę czy też zescreenujesz jakiś oddział. Ja to bym jak grał bretą to bym brał ze 2 oddziały yeomenów
czy ja wiem czy taki drwal jest lepszy... ja chce mieć po sprawie w jednej turze a na te rzeczy oprócz waraltara mam KBBretonnian pisze:.Lepszy drwal wychodzi z SotLC,GGH i VoA,niedosc że na grubasów to jeszcze na dzwonek,czołg,waraltar i coucha .
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Hmm caddy mniej...przyznam że sam nie wiem... niby jestem twardy, duży save etc ale jakoś zawsze miałem 2 magów (jakiś terrorysta wyskoczy i sprzątnie damsel to często przesraneBretonnian pisze:Bsb do kitu,o wiele lepszy wychodzi z VoD i SoM.
erranci TYLKO z EB są IMO opłacalni tak to nie ma po co ich brać (gola szóstka ma problem z driadami)
Trebka można wpakować (mój rekord to 15 hammerersów:D-snajperski strzał na 37,5 cala;)) tylko żal mi czegoś wywalać ale to też kwestia do zastanowienia się:P
no co Ty powieszHigh Elf pisze:5 errantów przetrwa ostrzał dużo dłużej. I wcale nie dużo drożej. Save 2+ i ward robi swoje
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nie ma sensu wystawiać 2 trebów w twoim przypadku
, jednym dobrze strzelasz, ale znając życie drugi pieprznie w twoich (przypominam że zabiłeś stegadona sojusznikowi
).
p.s. JOOOOOO MAN RULEZZ, tak jak i wszystkie High elfy![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
p.s. JOOOOOO MAN RULEZZ, tak jak i wszystkie High elfy
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "