Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
- Bananovitch
- Chuck Norris
Re: Rozpiski WE
Jak już kombinujesz z dwurakiem to lepiej daj mu dzidę-przynajmniej będzie walił po inicjatywie
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Dzida mu nie pomoże jak spadnie ze smoczka, ani nie da s5 w drugiej turze.
Moja ulubiona kombinacja na smoka z lordzikiem: regenka, stone + słomka.
Troche tym pykałem i jak na WE daję radę. Blodzia nie zjesz, ale próbować chociaż możesz
pozdro
Troche tym pykałem i jak na WE daję radę. Blodzia nie zjesz, ale próbować chociaż możesz
pozdro
- Bananovitch
- Chuck Norris
Przecież po to masz kamyk, żeby za szybko nie zszedł ten smoczek
Grałem podobną kombinacją-fakt, cudów nie czyni, ale rzeczy bardzo trudne już osiąga
Grałem podobną kombinacją-fakt, cudów nie czyni, ale rzeczy bardzo trudne już osiąga
Kamyczek na lordzie jak dla mnie zbyt losowy. Sory ale jak mi niezdaje stubborna z przerzutem buła, to niezdałbym tego warda już za pierwszym razem. Co innego gdyby można było wrzucić za te 20 pkts hełm, ale niestety nie można bo to drugi magic armour.
Jak by się nie złożyć, zawsze czegoś brakuje
Pozdrówka
Jak by się nie złożyć, zawsze czegoś brakuje
Pozdrówka
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Spoko, to jest akurat norma. Mi sie to już zdarzyło xxx razy. Nawet na 9 liderki.Dzidzia pisze:Sory ale jak mi niezdaje stubborna z przerzutem buła, to niezdałbym tego warda już za pierwszym razem.
I przykro mi chłopaki, zmartwie Was. Nie da się zrobić lorda WE rozwalacza, rozjebywacza, klepacza z mega savem na smoku.
Chcecie taką opcję to zmieńcie armie... A po to jest regenka, jak spadnie ward...
- Bananovitch
- Chuck Norris
Dlatego z reguły mój lord na smoku ma jednak BoL
WE chyba dość sobie dają rade aby wklepać ze strzelania te 3 rany, potem można bloodka szarżować smokiemPiotras pisze:Dzida mu nie pomoże jak spadnie ze smoczka, ani nie da s5 w drugiej turze.
pozdro
Tak? Powiedz mi czym bijesz w blodzia, gdy np. przeciwnik zaczyna? Hmm, masz psy na głowie, flamerów, horrory z 10 trza zniwelować do 5, żeby lvl starczyło...
A jeśli myślisz o Hodzie to nie żartujmy. Statystyczne 9 strzał na 2+, czyli 8 na 6stkach. Na farcie 2 rany, na które jest asv i wsv.
A łuki? Mając 40stu masz maasee celów do strzelania.
A jeśli myślisz o Hodzie to nie żartujmy. Statystyczne 9 strzał na 2+, czyli 8 na 6stkach. Na farcie 2 rany, na które jest asv i wsv.
A łuki? Mając 40stu masz maasee celów do strzelania.
no trudno., bloodzio jest nie do przejścia dla biednych WE
Jeśli to miała być ironia czy coś w tym stylu to troszkę nieudana. Bo jest w tym sporo prawdy. Nie jest nie do przejścia, bo ja ostatnio blodzia zabiłem, ale jest go cholernie trudno ubić. Praktycznie nakładając tylko na niego wysoki CR i liczyć na to, żeby wyparował...Kosa pisze:no trudno., bloodzio jest nie do przejścia dla biednych WE
Z HoDy statystycznie wpada 10-11 strzałStatystyczne 9 strzał
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
? 3k6 to statystycznie 10-11 strzał? To Twoja statystyka. Moja to 6-7...Dzidzia pisze:Z HoDy statystycznie wpada 10-11 strzałStatystyczne 9 strzał
@ Runepriest: Tak, masz rację, przynajmniej ja tak zawsze robie. Ale to była 5 bitwa na DMP i tak już wynik nie miał znaczenia, więc obiecałem sobie że zabije tego sku******.
statystycznie to 10-11 na 3d6...
rzut: 4,4,3, bądz 4,3,3...
rzut: 4,4,3, bądz 4,3,3...
Dobra dobra miśki. Dla Was statystycznie jest 10-11. Dla mnie rekordem jest 9, statystyką 6-7
No wrone zabiłem raz, bo wiecej nie grałem Za to keepera z 2 razy. Blodzia teraz pierwszy raz, a tak to nie tknąłem nigdy dużego demona ehh... I dobra, skończmy gadać o statystyce.
No wrone zabiłem raz, bo wiecej nie grałem Za to keepera z 2 razy. Blodzia teraz pierwszy raz, a tak to nie tknąłem nigdy dużego demona ehh... I dobra, skończmy gadać o statystyce.
a tak jeszcze wrzucam nowy pomysł na rozpę. naszło mnie tak po dmp
Unnamed2250 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver @ 330 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Alter Noble @ 156 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Briarhearth [15]
Amaranthine Brooch [35]
1 * Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Scouts @ 85 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
6 Wardancers @ 140 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
9 Waywatchers @ 216 Pts
1 cannon dow
3 creew 85 pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 90
mam tylko dwa problemy czy na pewno maksować wayów i czy brać może jednak jeszcze zamiast wziąć dispel scrolla
Unnamed2250 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver @ 330 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Alter Noble @ 156 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Briarhearth [15]
Amaranthine Brooch [35]
1 * Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Scouts @ 85 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
6 Wardancers @ 140 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
9 Waywatchers @ 216 Pts
1 cannon dow
3 creew 85 pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 90
mam tylko dwa problemy czy na pewno maksować wayów i czy brać może jednak jeszcze zamiast wziąć dispel scrolla
Ja zawsze mam albo 8 albo 13. Tylko jeśli mam 8 to zazwyczaj bardzo dobrze trafiam i ranie, a jak 13 to beznadziejnie
czy canony to już turniejowa "konieczność"?
czy canony to już turniejowa "konieczność"?
masz 5 kosci dispela. Mało jak na przerzucaczkę.
Na dużym bym dał 3 x scroll + ranus i 4 scrolle dają radę na maxie. No i 5 kostek dispela
Poza tym mi waye nigdy się nie spłacili w liczbie powyżej 6... 9 to dla mnie kosmos za tych 3 dałbym 8 tancerza i np. po 1 wildzie do każdego oddziału.
A tak to rozpa git. A może muzyk w scoutach do zbieractwa?
Pozdro
Na dużym bym dał 3 x scroll + ranus i 4 scrolle dają radę na maxie. No i 5 kostek dispela
Poza tym mi waye nigdy się nie spłacili w liczbie powyżej 6... 9 to dla mnie kosmos za tych 3 dałbym 8 tancerza i np. po 1 wildzie do każdego oddziału.
A tak to rozpa git. A może muzyk w scoutach do zbieractwa?
Pozdro
- Bananovitch
- Chuck Norris
To ich niepotrzebnie podroży. Nie uważasz że 5 tancerzy ma trochę małą siłę przebicia?