DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Post autor: Shino »

Malin pisze:Najzabawniejsze jest to, że cała ta dyskusja jest wywołana wygraną Animosity (BTW Gratki chłopaki =D> , nie pisałem tego chyba wcześniej).
od 3 lat proboje zmusic ludzi do 6 bitew :D dokladnie dlatego ze format dmp jest najlepszym formatem na jaki sie gra w polsce oprocz druzynowek etc (z etc na czele ;) )

w tym roku jest taka mozliwosc w praktyce wiec czemu tego nie ciagnac? ;>

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Kołeczku :) ja nie mam na LL głosu tak żeby nie było :P

Ja też od dłuższego czasu optuję za większą ilością bitew na masterach od 2 lat wojuje z tym tematem w kontekście WI oraz drużynówki w Łodzi. Nie jest to atak na Animosity :)

Loremaster, nie ma mowy o ciśnieniu, ale widziałeś kiedyś jakiekolwiek wybory bez kampanii wyborczej ;) niestety u nas w Polsce, a w WFB szczególnie wszystko robi się na wariata...

BS_k
Kołek przesadza, ale musisz też przyznać, że na LL jest ewidentna nadreprezentacja ludzi z ciśnieniem na wynik, których wśród graczy w Polsce wcale tak wielu nie ma i są to cały czas ci sami ludzie. Środowisko LL jest dość hermetyczne i nawet jeśli pojawią się nowe osoby to ich realny wpływ na to co tam się dzieje jest mały bo nikt nie słucha osób, które nie są znane w "środowisku". LL robi wiele dobrego, ale niestety to wszystko dzieje się przy akompaniamencie tego ciśnienia na wynik i siłą rzeczy jest tak, a nie inaczej odbierane. Zauważ, że to co ostatnimi czasy najbardziej rozruszało LL to wybór składu na Euro, czyli coś co tak naprawdę dotyczy jakiegoś znikomego procenta graczy WFB.
LL jeste reprezentowane przez osoby mające wpływ na rozwój ligi - organizatorzy turniejów lokalnych i masterów, więc nie dziw się, że uważam iż to właśnie LL (+organizator) powinna decydować o wyglądzie DMP, a nie osoba, która być może pierwszy raz w życiu przyjechała na mastera.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2009, o 17:49 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

jak to nie jest? to jest wielki zorganizowany atak na animosity! wszyscy co chca wiecej bitew knuja przeciwko nim! a robson przede wszystkim, dzwoni do mnie zebym pisal to co pisze, to pozniej sie pomiziamy po jajkach 8)

:roll:
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Robson
Niszczyciel Światów

To Malal dzwonił, zmodulował głos na podobny do mojego ... :wink:

Marek:

faktycznie w głosowaniu pomyliłem opcje a, z opcją b ;]
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

LL jeste reprezentowane przez osoby mające wpływ na rozwój ligi - organizatorzy turniejów lokalnych i masterów, więc nie dziw się, że uważam iż to właśnie LL (+organizator) powinna decydować o wyglądzie DMP, a nie osoba, która być może pierwszy raz w życiu przyjechała na mastera.
cóż tylko czym jest organizator bez gracza dla którego robi ten turniej :?: dosłownie NIKIM, dopóki nie przyjedzie gracz i nie podziękuje mu za włożoną prace :!: więc uważam że na tego jedynego własnie mastera powinni miec wpływ wszyscy bez wyjątku
Kołeczku ja nie mam na LL głosu tak żeby nie było
wiem na LL jest taka ładna lista panów wielmożnych :wink: :mrgreen:

jak to nie jest? to jest wielki zorganizowany atak na animosity!
nie mam nic wspólnego z animsoity i wypowiadam się we własnym imieniu. Cały ten raban zaczął się gdy wygrało animosity, nieukrywając zasłużenie, tylko oczywiście kilku panów nie umie przegrywać i oczywiście zaczął się szał reformatorski
Ja też od dłuższego czasu optuję za większą ilością bitew na masterach od 2 lat wojuje z tym tematem w kontekście WI oraz drużynówki w Łodzi. Nie jest to atak na Animosity
IMO zanim coś zmienicie na DMP to wpierw przetestujcie na innym masterze, wtedy mając punkt odniesienia jakikolwiek można o czymś gadać, a tak to wygląda jak atak na animosity
Loremaster, nie ma mowy o ciśnieniu, ale widziałeś kiedyś jakiekolwiek wybory bez kampanii wyborczej niestety u nas w Polsce, a w WFB szczególnie wszystko robi się na wariata...
i dlatego możemy sobie kulturalnie powrzucać na forum :P

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kołek pisze:i zrobił dobrze bo na LL to się tylko macacie i boicie zrobić coś konkretnego i tylko co chwile zakładacie głosowanie dotyczące głosowania dla głosowania :mrgreen:
dobrze że głosują te drużyny bo zagrały na DMP i wiedza co i jak było, i zajebiście że głosowanie jest dostępne dla opini publicznej a nie paru ciśnieniowców na LL którzy mieli by w dupie około 250 osób i ustalało wszystko tylko żeby samemu mieć lepiej (ogólnie ssijcie) i bardzo dobrze że wygrało Animosity i tak wogóle w przyszłym roku życze wygranej drużynie z największego zadupia Polski o którym nikt nie słyszał, by pokazać tym mega gwiazdą WFB że ktoś nie ślizga się na swojej reputacji wymiatacza lecz trenuje i wygrywa :!:
Kołek, podjąłem decyzje, zakładam Twój fanklub !!
b_sk pisze: Kołek przesadza, ale musisz też przyznać, że na LL jest ewidentna nadreprezentacja ludzi z ciśnieniem na wynik,.
mnie nie ma na LL :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

no wlasnie sek w tym, ze na ll nie jest wcale tak duzo cisnieniowcow :P

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

thurion pisze:Kołek, podjąłem decyzje, zakładam Twój fanklub !!
No a co na to Twój fanklub? :lol2:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Robson
Niszczyciel Światów

wedle zasady fani naszych fanów, są naszymi fanami :D
RIP

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jerzyn pisze:no wlasnie sek w tym, ze na ll nie jest wcale tak duzo cisnieniowcow :P
Ale jest ich statystycznie więcej niż wśród wszystkich graczy WFB i zdecydowanie najbardziej ich słychać z całej LL. Takie, a nie inne mniemanie o LL nie bierze się z kosmosu i chorych projekcji Kołka, ale jednak coś w tym jest. Udając, że u nas wszystko jest w porządku, a reszta pierdoli głupoty zachowujemy się jak PiS, który usiłuje wytłumaczyć, że niskie notowania to wina wrażych sił i ruskich agentów, a nie tego, że ich posłowie po pijaku rozbijają wózki golfowe. LL ma tendencje do głupich kłótni, które powstają nie w momencie gdy mówimy o przyszłości ligi i gry, ale gdy mówimy o tym jak liczyć punkty żeby ten, a nie inny wygrał ligę i czy Franek, czy Zenek będzie szefem reprezentacji. Nawet cholerne wybieranie masterów ma często podtekst "a bo mnie na takich turniejach zazwyczaj lepiej idzie niż na innych".
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

masz racje, tak jest. ale to nie znaczy ze poza ll jest inaczej!

poza tym na ll sa osoby ktorym jednak zalezy na tych glupich figurkach i maja o nich jako takie pojecie, w przeciwienstwie do niektorych osobnikow. prawda, ze sie kloca, robia afeiry itd., ale nie odbiega to jakos szczegolnie od naszej wspanialej polskiej normy. jak widac niezaleznie czy to bedzie ll czy forum publiczne, to i tak zrobi sie klotnia, dlatego ja wole zeby klocili sie ludzie, ktorzy maja w tym doswiadczenie i staz ;) , a nie rozhisteryzowani mistrzowie klawiatury, co sadza ze chce sie im odebrac wolnosc, zabronic ruszania zolnierzykow i jeszcze przy tym wykorzystac niecnie na najblizszym turnieju zrobionym tylko i wylacznie dla warhammerowych wymiataczy...

najwspanialsze jest to, ze ll reprezentuje przeciez te same osoby co byly na dmp i ci reprezentanci byli wybrani wlasnie przez graczy...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

bo widzissz to tak samo jak z ta szosta bitwa. Zrobili afeire, ze tego nikt nie chce oprocz kilku osob a nawet na takim dziwnym glosowaniu wychodzi cos zupelnie innego ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Panowie zaczeliście kłutnie a teraz próbujecie obrócić kota ogonem... [-X
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Robson
Niszczyciel Światów

nie prawda, to między innymi ty wmawiałeś mi , ze chce zmusić ludzi do grania 24h i brania tygodniowego urlopu :P a ja tylko chciałem 6+ bitew ;)
RIP

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

nie wiem co to jest "kłutnia"

a kłótni nikt nie zaczynal, kilka osob zasygnalizowalo, ze powinno byc wiecej bitew, to zaraz zrobil sie rumor, ze uwazaja, ze animosity wygrala nieuczciwie, ze sie rzadza i chca dmp tylko dla siebie. jak chcesz dyskutowac, to sledz lepiej fakty, a nie emocjonuj sie tak z wypiekami przed monitorem [-X

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

No bez przesady nie wmawiaj mi czegoś czego nie było. :roll: Wyraziłem swoją opinię na temat Twojego poronionego pomysłu z graniem od 12 w piątek i innych kosmicznych pomysłów :roll: I o tym że jest krzyk ze nie wygrał faworyt tylko mniej znany klub. A że zrobiłem to na swój sposób to już inna bajka ;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Panowie... Jak dla mnie sprawa jest prosta. Będzie więcej bitew i będą one rozgrywane również w piątek - zacznie się kombinowanie jak to zrobić, żeby przyjechać. Niektórzy dadzą rady inni nie - opcji trzeciej nie ma. Będzie zwiększony limit ludzi w drużynie - część zrobi przetasowanie w składach, część dobierze zawodników, część odpadnie bo małe kluby nie będą dysponowały taką liczbą graczy z armiami i chęcią jazdy na turniej. Ogółem - możecie zostawić formułę turnieju taką jaka jest, która się sprawdziła i działa i jest miarodajna (bo, za przeproszeniem, nie pieprzcie, że jest inaczej) albo próbujcie robić hybrydę, która uderzy nie w topowe kluby i drużyny ale w te mniej znane i chcące nadgonić czołówkę. Ja rozumiem, selekcja naturalna, te sprawy... Ale niech dochodzi do niej na stole a nie podczas prób dotarcia na turniej względnie uzbierania składu.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ale oprocz piatku jest tez opcja gry w sobote i niedziele po 3 bitwy lub meczace sobota 4 niedziela 2

w pierwszej co prawda druzyny z dalszych czesci polski wracaja sobie w poniedzialek rano i co prawda wychodzi podobnie jak by byly trzy dni ale mozna sprobowac to upchnac w dwa jesli ktos by chcial :>

a i nie wierze, ze nikt nie da rady przyjechac na pelna sobote i niedziele. Wiekszosc osob z jakimi rozmaiwalem na tym turnieju czy wielu innych i tak bierze soie wolne poniedzialki po takich coraz to bardziej meczacych turniejach wiec imo by to wiele nie zmienilo.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Wiesz... Problemem nie jest dzień po; problemem jest zagranie w tym samym dniu co przyjazd. Praktycznie pełna gotowość psychofizyczna zaraz po wyjściu ze środku masowego transportu. Niewyspanie, uczucie niewygody i nieświeżości po podróży - to niezbyt pozytywnie wpływa na komfort gry i samopoczucie. Dlatego stwierdzam, że granie w piątek jest złe. Cała sobota i niedziela - jak najbardziej ok, nawet jeżeli mielibyśmy upchać te cztery bitwy. Ci, którym zależy na wypoczęciu pójdą spać inni będą chlać.
Moim zdaniem ideałem byłoby coś takiego, że wszyscy chętni powinni się stawić w piątek wieczór na miejscu (względnie niedobitki w sobotę baaardzo wczesnym rankiem) i dajmy na to start o 9 rano, tylko taki, że wszyscy są już zapisani i są wylosowane pary, wychodzimy na halę i od razu gramy. Licząc po 3,5 h na bitwę skończylibyśmy o 1 w nocy. :wink:

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Ale chrzanienie...wszyscy tutaj to 75 letni dziadkowie? Ja jechałem 5h autem tam i spowrotem zajmowałem sie wszystkim w mojej druzynie i w sobote musialem jeszcze szukać potajemny hotel który w dodatku byl sterowany przez skynet i jakbym mogł grałbym po 3 bitwy w oba te dni :wink:

ODPOWIEDZ