DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: DIPPING - TESTOWANIE
Ostatnio zainwestowałem trochę grosza na bejcę, benzynę i lakier. Do tej pory zabejcowałem kilka moich modeli dla testu. Różnie to wychdziło ale jest coraz lepiej. Podoba mi się ork pół-własnej-roboty, dziś za to dipowałem szkieleta mojej dziewczyny i muszę przyznać że takiego właśnie efektu oczekiwałem. Jestem zadowolony. Niestety nie mam czym zrobić zdjęć bo aparat porządny ma ona, a mój z telefonu raczej nie sprawdzi się w tej sytuacji. Dam za kilka dni, może nawet jutro zdjęcie tego szkieleta. Może dowiem się jakiś cennych uwag od was
Mam do was pytanie odnośnie matowego lakieru który mi jak na złość nie zawsze się sprawdza. Niektóre modele bardziej się świecą, inne w ogóle. Ale chodzi mi raczej o to żeby wszystko wyglądało dobrze od początku do końca. Kupiłem lakier matowy za 23 zł firmy Syntilor. Czy ktoś z was miał już z nim do czynienia i miał takowy problem? Może polecicie jakiś lepszy lakier tylko wolał bym raczej nie w sprayu. Staram się być dokładny w tym co robię
Z góry dzięki.
Mam do was pytanie odnośnie matowego lakieru który mi jak na złość nie zawsze się sprawdza. Niektóre modele bardziej się świecą, inne w ogóle. Ale chodzi mi raczej o to żeby wszystko wyglądało dobrze od początku do końca. Kupiłem lakier matowy za 23 zł firmy Syntilor. Czy ktoś z was miał już z nim do czynienia i miał takowy problem? Może polecicie jakiś lepszy lakier tylko wolał bym raczej nie w sprayu. Staram się być dokładny w tym co robię
Z góry dzięki.
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"
2 ptania :
-Widzial ktos zdippowana armie z modelami pomalowanym normalnie ? Chodzi mi czy armia nie bedzie wygladala smiesznie (bohaterzy czy inne pojedyncze modele normalnie pomalowanie ,corowa piechota bejca) ? Bless ty ta wywerne bejcowałeś czy malowałeś normalnie ?
-Ma ktoś linka (bejcowane Tk/VC[glownie szkielety itp.]) .Wysoki poziom (jak orki Bless-a) ? chodzi mi o dobór bejcy ,jakiś poradnik itp.
-Widzial ktos zdippowana armie z modelami pomalowanym normalnie ? Chodzi mi czy armia nie bedzie wygladala smiesznie (bohaterzy czy inne pojedyncze modele normalnie pomalowanie ,corowa piechota bejca) ? Bless ty ta wywerne bejcowałeś czy malowałeś normalnie ?
-Ma ktoś linka (bejcowane Tk/VC[glownie szkielety itp.]) .Wysoki poziom (jak orki Bless-a) ? chodzi mi o dobór bejcy ,jakiś poradnik itp.
szczurek pisze:2 ptania :
W mojej hordzie jest sporo modeli, ktore mialem pomalowane zanim zaczalem sie bawic bejcą. W moim temacie mozesz porownac, jaka jest roznica. Normalnie malowani byli: Boar Boyz, Wyverna, szamani, goblinski boss na wilku, hopperzy, pump wagon. Roznica malowania oczywiscie jest, ale nie jakas rażąca. Spoko gra ze sobą. Ale tak sie u mnie zlozylo. Zalezy jak bedziesz bejcował i zalezy, jak malujesz normalnie. Ale mozliwe jest, jak moim wypadku, polaczenie tych dwoch technik w ramach jednej armii tak, by dalej wygladala spoko.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, o 20:14 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak wlasnie chce zrobic ... tzn. bohaterzy czy skorpy i inne pojedyncze modele normalnie ,a szkielety i inne klocki na bejcy ...
Co zrobić z czarnym kolorem przy bejcowaniu? Bo nie da się pocieniować tego koloru bejcą przecież. Po prostu nakładam czarny kolor i tyle? Tylko czy to wtedy nie będzie źle wyglądać na np. assassynie skaveńskim, który ze względu na strój jest prawie cały czarny?
zawsze możesz pomalować element ciemnym szarym
Empire w barwach hohlandzkich, heraldyka... no właśnie! zagadka! ktoś wie?
Autor: mój kumpel ArekArkadiusz z Lublina
Imo jedna z najlepiej zbejcowanych armii jaką widziałem, a z którą te miałem okazję stoczyć parę bitewek!
I jeszcze jedno: jeśli ktoś nie potrafi malować albo nie ma czasu niech bejcuje!
a oto i armia:
Jeśli ktoś jest zainteresowany większą ilością zdjęci w tym wipami niech zagląda tutaj:
http://perlahochlandbrewery.blox.pl/html
Autor: mój kumpel ArekArkadiusz z Lublina
Imo jedna z najlepiej zbejcowanych armii jaką widziałem, a z którą te miałem okazję stoczyć parę bitewek!
I jeszcze jedno: jeśli ktoś nie potrafi malować albo nie ma czasu niech bejcuje!
a oto i armia:
Jeśli ktoś jest zainteresowany większą ilością zdjęci w tym wipami niech zagląda tutaj:
http://perlahochlandbrewery.blox.pl/html
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Świetna robota. Wielkie brawa
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Najlepiej zacznij czytanie od początku tego tematużyraFFa pisze:a może mi ktoś wyjaśnić na czym polega bejcowanie, jak dobrać bejcę, jak to zrobić??
Jestem nowy w battlu a talentu plastycznego zabardzo nie mam...
- Tiger Brown
- Kradziej
Brawka! Pięknie wygląda.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.