HE na PGA
HE na PGA
1 Prince on Star Dragon @ 621 Pts
General; Halberd
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
1 Mage @ 175 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
10 SpearElves @ 90 Pts
Spear; Light Armour; Shield
5 Dragon Princes @ 190 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
War Banner [20]
5 Dragon Princes @ 150 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield
5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
2x 5 Ellyrian Reavers @ 2x85 Pts
Spear; Light Armour
6 Phoenix Guard @ 158 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
3 Repeater Bolt Thrower @ 3x100 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
---------------------
CP: 6
DP: 4
Models in Army: 68
=====================
Total Army Cost: 2349
mam 10 wystawien, to sporo jak na elfy, do tego kazdy odzial jest stosunkowo tani. Glowna sila napedowa jest oczywiscie SD wspomagany przez magie i strzelanie na niezlym poziomie. Anty magia wymaksowana wiec nie ma sie czego bac
General; Halberd
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
1 Mage @ 175 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
10 SpearElves @ 90 Pts
Spear; Light Armour; Shield
5 Dragon Princes @ 190 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
War Banner [20]
5 Dragon Princes @ 150 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield
5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
2x 5 Ellyrian Reavers @ 2x85 Pts
Spear; Light Armour
6 Phoenix Guard @ 158 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
3 Repeater Bolt Thrower @ 3x100 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
---------------------
CP: 6
DP: 4
Models in Army: 68
=====================
Total Army Cost: 2349
mam 10 wystawien, to sporo jak na elfy, do tego kazdy odzial jest stosunkowo tani. Glowna sila napedowa jest oczywiscie SD wspomagany przez magie i strzelanie na niezlym poziomie. Anty magia wymaksowana wiec nie ma sie czego bac
cienkie...
czy te działo się sprawdza?
czy te działo się sprawdza?
dzialo niszczy:) jest ok, szybciej rozwala maszyny przeciwnika, moge wyciagac herosow z odzialow...
mam 2 fasty ktore spelniaja zadanie orlow, pozatym odginanie szarz tutaj ma male zastosowanie bo wszsytko jest szybkie a strzata nie boli bo sa same tanie odzialy,
seer niby fajny ale 4ty scroll chyba jest praktycznijeszy?
zastanawiam sie nad silverami? ale jesli nie oni to co?
mam 2 fasty ktore spelniaja zadanie orlow, pozatym odginanie szarz tutaj ma male zastosowanie bo wszsytko jest szybkie a strzata nie boli bo sa same tanie odzialy,
seer niby fajny ale 4ty scroll chyba jest praktycznijeszy?
zastanawiam sie nad silverami? ale jesli nie oni to co?
ja mam zupełnie inną wizje na te pkt, 2 orły mam są niezastąpione, ale to imo.
i seer jest praktyczniejszy niż czwarty scroll jak już masz trochę tej magi
i seer jest praktyczniejszy niż czwarty scroll jak już masz trochę tej magi
loec jestm słit, ale trzebaby było jeszcze poszukać pkt na czempiona dla DP aby miał magiczne ataki jakiś oddział. Ewentualnie wypróbować kombinacje z foe bane
Widzę, że ludzie na dobre odwrócili się od najlepszej jednostki HE, tj. WL
Dla mnie lepiej mieć BB niż 2 caddych. Gram na 1 caddym i nie mam zbytniego problemu z armiami magującymi. BB jest niezastąpiony, jak grasz przeciwko DoCh, czy VC. No i mieć smoka bez BSB i GoC to taki lekki hardcore jak dla mnie. Wbrew pozorom smok naprawde często przegrywa. Rozpa taka sobie
Dla mnie lepiej mieć BB niż 2 caddych. Gram na 1 caddym i nie mam zbytniego problemu z armiami magującymi. BB jest niezastąpiony, jak grasz przeciwko DoCh, czy VC. No i mieć smoka bez BSB i GoC to taki lekki hardcore jak dla mnie. Wbrew pozorom smok naprawde często przegrywa. Rozpa taka sobie
jeden caddy=smok wyłączony z gry. Smutne ale prawdziwe. Dwie tury to za mało aby się spłacił...
Wydaje mi się, że trochę przesadzasz. Może jak grasz ze slannem to faktycznie jest takie ryzyko. Ale inne armie nie rzucają tak częst beast cowera, (bo rozumiem, że o niego ci chodzi) muszą go jeszcze wylosować, rzucić itp.jeden caddy=smok wyłączony z gry. Smutne ale prawdziwe. Dwie tury to za mało aby się spłacił...
Sorry że w cudzym temacie, ale jaki update loeca się wydarzył?Jasiuuu pisze:nie słiiiiiiiichałeś co kolega powiedział? są już 4 odginaczki, pograj tym trochę przed zmianami , ja bym się zastanowił nad updateowanym loeciem
A co do rozpy to wymieniłbym silverów na fasta i spearmenów na archerów. Ale całkiem sensownie wygląda