HE na PGA

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: HE na PGA

Post autor: Kosa »

Kielon pisze:Tyle, że Semi nie ma caddich, tylko 2lv. ;)
i dobre rozwiązanie, ale seer musi być tutaj :D

odpowiadałem na post Andrzeja, dot. SD, BB i właśnie caddiego.

I jeszcze, HE z jednym caddym są kiepskie wg. mnie, dlatego, że nie mamy jednsotek to szybkiej anhilacji wrogich magów, albo jednostek, które to naprawdę zangażują uwagę owych magów. Dlatego BB jest w porzadku, ale w armi na arcymagu.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

a to przepraszam jakieś nowe rozwiązanie BB + SD?
co drugi dzieciak HE w wawie tak gra :P (a raczej grał bo już się oduczył że to bieda)
nie jade na PGA : ( raczej

pozatym as Kosa said, jak BB to z arcy
Zależy tylko, kogo uważasz za noobka. Tego, kto wygrywa jednym combem, czy tego kto próbuje ciągle nowych rozwiązań i dostaje w dupe.
no noobek dostaje w dupe przeważnie :) chyba że dla ciebie dobry gracz to ten co dostaje w dupe a słaby to ten który 'wygrywa jednym combem' cokolwiek to by miało znaczyć

ale nie spamujmy już Semiemu :) zapraszam na PMke jbc

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

chociaż Jasiu, jak ciśnie tym combem to niech ciśnie bo jest pakerne jednak, ale armia magiczna i rachu-ciachu hajelfiki dostają od tego co podobno najbardziej potrafia robić ;)

Chciałbym móc wystawić SD+BB i mieć przynajmniej 4DD i 3 scrole :D

Ale ponad BB wolę magię, zaś za pomocą magi SD moze wpaść na flanke i robi rzeż. 2 popychaczki na smoka i jest to lepsze combo niż SD+BB nawet gdyby się miało te 3 scrolle i 4DD.

A i tak w konsekwencji BB bez starego heaveana jest taki sobie, kulniesz jedynke i jest świetnie :D Zbyt duze ryzyko, któe stawia się na jedeyn tylko rzut.
F.N.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

przedewszystkim BB traci dla mnie na starcie z bardziej uniwersalnym i tańszym puszkowatym bsbekiem czy bsbekiem 1lvlcem :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jedziemy z off topem :P
a moda można poprosić aby wrzucił to gdzieś w jakiś temat HE, a ja zrobie z tego ładny temacik ;)

BSB z BB musi być w oddziale, co już jest minusem...

A co do beast covera, to większosć armi go rzuci.

Demony nawet na jednym heraldzie, od 3 tury magi masz pełno w porach bo herald jedzie z 3 kości, a HE mają 3 dispela. A stojacy SD z demonami to jest już bardzo, bardzo żle. NIe wspominam tutaj o wronie nawet ;)

WE na dużym caddym, tak, wylosują beast cowera i od 3 tury masz to samo, tylko, że on kula z 4 kości. Nie mówiąc już, jak te WE będą mieć 4 poziomowego maga i jednego małego, wtedy ta magia robi kuku.

HE z innym SD+2 magów, wiadomo który SD zje którego :) . Zaś na arcyamgu i BB to SD dostaje czelendza od goscia z 1+savem przerzucanym i łamiemy w walce.

Bretonia na dużej magiczce z wiadomo jakim czarem.

Lizaki na slanie, zuooo.

Vampiry, w zasadzie mogą wziąć beasta ale nie wiem czy to opłacalne, no ale nvm.

Beast cower jest o tyle straszny, że zakazuje bić smokowi, to jest podłość :D
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jeden czar a tyle emocji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu

właśnie w tym sęk że nie jedena a parę główne to:
popychaczke w VC jak wpuścisz na cokolwiek z championem to smok ssie paue
jedna duża pizda a demony walą do dwów na turę (i potem jeszcze covers lub coś innego z heralda)

no i 3dd to żal.pl dla armi : woch de lizzie He na magach skav

imho

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Jasiuuu pisze:no i 3dd to żal.pl dla armi : woch de lizzie He na magach skav
majac 3 dd czaruje co chce. I wprawdzie mam do dyspozycji 2 lory lory w tym 1 z mislami, ale w koncu z doombolow zajebie spoczka.

Znaaaaacznie bardziej boli 2 magow niz bb. w dobie miliarda odginaczek po cholere ci to?

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

W krainie pogaństwa magicznego 2xCaddy to niepotrzebny wydatek.

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Powiedział gracz wampirów ... :wink:
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Andrzej gra w tym sezonie sporo i radzi sobie dobrze (najlepiej z HE), więc możecie się od niego uczyć, nooby :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

silesia? myślę że w tym wypadku położenie geograficzne wpływa na kształt rosp :mrgreen:

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

czyli rospa spoko? dzisiaj test z Worriorami wypadl remisowo... silverzy standardowo nic nie zrobili i zgineli. zastanawiam sie nad wywaleniem silverow, 1 PG i silver wanda i wlozeniem Lion Chariota :P
albo
silverzy out, Tiranoc in i luki na fasty
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Lion! on wymiata wszytsko! sam przepycha klocki szarza z boku!, nie zawsze bedziesz mial zasieg z popychaczkami do smoka to masz je wtedy na chariota! a on robi miazge!, nie dosc ze ma feara + impacty to jeszcze sam z siebie wyplaca 6A z S5! tiranoc posysa bo praktycznie nic nie robi =/ jedyne co go ratuje to 18" + impacty, ale jest zbyt delikatny i latwo zchodzi. LION CHARIOT!

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

taaaaaak... ja tez go lubie, ale wlozyc go moge kosztem chyba zbyt duzym, ewentualnie silverzy i fast poleci ale to juz oslabia ta rozpe mocno... jakies sugestie?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

SH + 2x fast zamienić na 3x fast z lukami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Jak chcesz upchnąć chariota to imo wywal sh za ellyrianów, wywal pg princom daj banner of sorcery i powinno styknąć

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

tez o tym myslalem zeby bos na DP dac ale trace wtedy ten odzial z jakikolwiek akcji ofensywnych a do tego magowie traca ochroniarzy...

a co myslicie o takiej wersji??
Lord na SD - standard
2x mag 2lvl - 4 scrolle

10x lukow
10x spearelfow
5x DP z WB
5x DP z BoS
3x Fast
1x Lion CHariot
2x bolty
2x cannony
----------
sa 3 fasty i rydwan, kosztem niestety magii, w tej wersji licze na troche szczescia w looswaniu czarow, ale zawsze moge brac lory z pociskami...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

mi sie podoba =) jest Lion Chariot jets OK-ejka!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jedna armata na orła :)
za to wchodzi silver wand i seer.

Star dragon robi sie zabójczy z popychaczkami. Pociskowa magia i tak wiele nie narobi bo jest jej zwyczajnie za mało. Zaś te popychajki w końcu się przebiją, jedna jest na 100%, drugą spora szansa wylosować, zaś jak jej nie będzie to powinien być beast cover co czasem też działa jak popychaczka na naszego smoka ;) . Fakt czasem się zdarzy, ze się nie ma dobrego czaru z beasta ale takie życie :D Trzeba tu troszke ryzykować, fajnie jest bo taktyka nie opiera się na popychaczkach, ale jak są to jest srogo :D
F.N.

ODPOWIEDZ