Warsztat Romana [ update: Noble]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Roman pisze:a przy rozmazanych fotkach niestaranne figsy wygladają super. bądź co bądź idealne na ebay i figsy i fotki
...

Chciałem Cię pochwalić za rozmiar zdjęć... To z kolei dałeś rozmazane... Roman litości...

Co do figsa: poprzez mgłę widać fajowy fiolet :)

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

mam aparat nowy-własny i uczę sie robić zdjęcia od nowa :P

i tak ze 20odpada

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Roman Lord of the Druchii pisze:mam aparat nowy-własny i uczę sie robić zdjęcia od nowa :P

i tak ze 20odpada
Weź je zapodaj :)

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

no udało się zrobić zdjecie normalne z którego póki co jestem zadowolony. jak zacznę robić inne części figurki to nie zrobię rozmytych krawędzi, na razie mogą być :P

Obrazek

Obrazek

@raf- :D

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

wszystkie figurki ok ale widze ze aparat ci sie psuje ]:-> zamiast fotki coraz lepsze to ty robisz coraz gorsze

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Roman, widze że wziąłeś się na sposób. Ale zdjęcia nie robi się z daleka i nie powiększa się cyfrowo obszaru który nas interesuje bo wtedy właśnie tak tracimy na ostrości i na jakości. Chyba że robisz to celowo to przepraszam za pouczanie :mrgreen: Jeśli chcesz mi udowodnić że tak nie zrobiłeś to wrzuc oryginalne zdjęcie.
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
Chuck Norris

niczego nie zmieniałem w rozmiarze fotki. zdjecie zrobiłem z daleka z zoomem optycznym tak, żebym nie musiał kadrować potem. figurka zajmowała całe zdjęcie tak jak na tm większym-pierwszym. drugie zdjęcie troche mniejsze bylo juz pomniejszane.

Awatar użytkownika
Chuck Norris

mam ten sprzęt http://praktica.pl/_php/oferta.php?Id_prod=469
kupiłem statyw. teraz próbuję zrobić dobre fotki, ale skoro jak mówisz Troyan nie wychodzi mi to doradź coś, a na pewno wypróbuję.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

hmm Romku brak zoomu optycznego to lipa
ja zrobiłem jakiś czas temu tak samo teraz żałuje oszczędzania tych paru zlotych
naszczęśćie od czasu do czasu porzyczam lepszą cyfrówke od brata ;)

Awatar użytkownika
Chuck Norris

jak kupowałem aparat to byłem przekonany, że go ma :/
kiedyś robiłem coolpixem "rodzinnym" to możliwe, że dlatego lepsze fotki były

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie używaj zoomu cyfrowego!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Chuck Norris

wiedziałem żeby nie uzywać bo czytałem sporo artykułów ale jak mówiłem byłem przekonany, że używam optycznego. trudno najwyżej jak będę potrzebował jakiejś konkretnej porady to zrobię zdjęcia innym aparatem, ale póki co na takich wszystko widać jak w realu, moze troche jakosć słabsza

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Jak ktos ma talent, to nawet slabe fotki mu nie grozne. Widac ze twoje modele sa super pomalowane, nawet pomimo tych okrutnie slabych zdjec jakie robisz, wiec sie nie przejmuj :D

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Troche malowałem na standardowym poziomie, gdy naszła mnie ochota na coś......co co prawda nie moze równać się nie tylko pod względem konwersji, ale i malowania ze slaangorem Georca, jednakże malowanie tego czegoś sprawi mi przyjemność. Otwieram walizeczke......patrzę :shock: (serio) i w 4 przegródkach leży obok siebie 4 identycznych załogantów bolt throwera. Jako że nie mam cierpliwości do GSu (wystarcza mi jej tylko na zalepienie szpar itp.) postanowiłem zrobić coś w miarę fajnie będzie wyglądało, ale nie zajmie mi wiecej niż kilkanaście minut. Postanowiłem okaleczyc beasmastera z mantysi ucinając mu...... :wink: .....włócznię. Jest bardzo cienka, ale nie wiem w jaki sposób udało mi sie wywiercić szparkę na sztyft...najważniejsze, że się udało :twisted:

Na razie KruMen wygląda tak:

Obrazek
Obrazek

Postaram się pomalować go na przyzwoitym poziomie.

Cheers

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Acha, no tak, wyjatkowa konwersja.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Bardzo bojowo wygląda. Awansuj go na bohatera :D
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

To nawet nie jest WiP. To figurka przed malowaniem.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Taka wlocznia troche nie pasuje do zaloganta bolta, ale jak uważasz.
Imo on powienien miec 2 rece wolne aby sprawnie przeladowywac.

Awatar użytkownika
Chuck Norris

już troche podmalowałem, ale zdjęć nie zrobię dobrych o tej godzinie

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

hmm
albo ten nmn jest tak zawalisty albo to nie jest nmn
jesli tak to brawo
jesli nie to oj nie dobrze

ODPOWIEDZ