Liga - sponsoring , zmiana ksztaltu

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Re: Liga - sponsoring , zmiana ksztaltu

Post autor: adeon »

CzarnY pisze:...tak naprawde kto nie idzie do przodu, ten sie cofa.
#-o Sorry jeśli poczujesz się urażony, ale takie farmazony zawsze są wypowiadane przez osoby, które nic nie robią, albo niewiele. A jak ty się przyczyniasz do rozwoju Ligi ?

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Robisz dobra robote, bez Twojej strony, zaangazowania i checi edytowania masy informacji Liga w obecnym ksztalcie by nie istniala - tego nie podwazam. Foch wydaje mi sie jednak przesadzony #-o

Z mojego punktu widzenia, jest okazja duzo zyskac, wiadomo ze formalizacja pociaga pewne koszty, ale - przykladowo - w pilke nozna tez kiedys grali sobie tylko gimnazjalisci po lekcjach, a prezesami klubow bywali po godzinach nauczyciele gimnastyki. Nie mowie, ze battle przebije popularnoscia kopaną, ale uwazam ze takie samozadowolenie to oznaka stagnacji.

I prosze tego nie traktowac jako glosu "ZA" propozycja ScorpiusX'a, nie uwazam zeby sprawa byla az tak prosta.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Absolutnie nie ma z mojej strony focha. Jeśli LL zdecyduje się na migrację udostępnię wszystkie materiały. Strona nie jest dla mnie, ale dla graczy. W chwili obecnej przy działających procedurach zglaszania imprez i wyników migracja na jakikolwiek inny system nie jest problemem.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

adeon pisze:Moja strona według tego planu znika z powierzchni ziemi i oddaje wszystkie zgromadzone dane nowej stronie. Jak dla mnie trochę więcej niż pi*oko.
jesli tak ma to wygladac, to ja jestem zdecydowanie przeciw. adeon zrobil swietna strone ligowa, i oddawanie nadzoru nad tym w zasadzie nikomu nie znanej osobie, byloby grubym bledem z naszej strony.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Czarny: Ale porównanie (czy zarysowanie perspektywy porównania) polskiego battla do polskiej piłki uważasz za argument "za" profesjonalizacją? Masz bardzo przewrotne poczucie humoru.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

chodzilo mi bardziej o to, ze wraz z rozwojem jakiejs "dyscypliny" przestaje ona byc zwyklym hobby, uprawianym przez graczy dla przyjemnosci, a zaczyna byc coraz bardziej profesjonalna. wiadomo, ze sa wady i zalety tej sytuacji, pytanie ktorych jest wiecej?

fakt, ze polska kopana budzi troche przykre skojarzenia, mozna bylo tam wstawic inna dyscypline :P. jesli temat jest mocno kontrowersyjny, to moze po prostu uznajmy, ze posta nie bylo, po co sie klocic o cos, co pozostaje hipotezą.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Gobos pisze:jesli tak ma to wygladac, to ja jestem zdecydowanie przeciw. adeon zrobil swietna strone ligowa, i oddawanie nadzoru nad tym w zasadzie nikomu nie znanej osobie, byloby grubym bledem z naszej strony.
Czemu ? Jeśli nowa strona byłaby lepsza to dlaczego nie ? Sentyment sentymentem, ale bez przesady....

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Po przeanalizowaniu wszystkich faktow , o ktorych czesc uzytkownikow LL jeszcze nie wie , a sie dowie niebawem - jestem zdecydownie przeciwny. Niech ScorpiusX zaklada wlasna lige , zycze mu powodzenia :lol2:

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Ziemko pisze:Po przeanalizowaniu wszystkich faktow , o ktorych czesc uzytkownikow LL jeszcze nie wie , a sie dowie niebawem - jestem zdecydownie przeciwny. Niech ScorpiusX zaklada wlasna lige , zycze mu powodzenia :lol2:
Wow, ale się tajemniczo zrobiło....

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ziemko, to podaj do informacji publicznej to co masz podac, bo poki to tym postem tylko mącisz...

Ja proponuje, abysmy z naszego skladu wybrali np. 5osobowy zespol, ktory spotka sie na zywo ze scorpiusem, np. przy okazji PGA, i ten zespol obgada szczegoly, co i jak, wypracuje jakas wspolna propozycje, a potem zaglosujemy nad ta konkretna propozycja.

Co wy na to ??

PS. I wogole czemu tak cicho w tym temacie ?? Przeciez to istotna sprawa...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Widzę, że większość LL po prostu to nie obchodzi, są po to żeby być na niej i tyle.

Może faktycznie potrzebujemy zmian, ale wewnętrznych, bo przy tak ambitnym projekcie jaki nam zaproponował Scorpius to sam może stworzyć ligę jeżeli 90% czlonków LL ma to w dupie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Obiecalem komus od kogo mam informacje , ze nie ujawnie w szerokim gronie tego co mi powiedzial. Dlatego jestem za tym , zeby stworzy Tajne LL ( na wzor tajnego LS , jedno jest jawne , drugie nie) , gdzie bedziemy mogli spokojnie , bez postronnych gapiow i zbednych komentarzy pogadac.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Ziemko pisze: Dlatego jestem za tym , zeby stworzy Tajne LL ( na wzor tajnego LS , jedno jest jawne , drugie nie) , gdzie bedziemy mogli spokojnie , bez postronnych gapiow i zbednych komentarzy pogadac.
Moze byc.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Mi tam ryba czy będzie drugie, tajne forum czy nie, ale sytuacja taka jak ta - tj. że nie wypada o tym mówić publicznie - jest precedensowa. Po co zakładać forum dla jednorazowej dyskusji? Tymbardziej, że prace LL są z założenia jawne.

Ziemko, proponuję żebyś nam (członkom LL) powysyłał te informacje na priv.

pozdraiwam
Furion

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

karlee pisze:Ziemko, to podaj do informacji publicznej to co masz podac, bo poki to tym postem tylko mącisz...
No, dokładnie. Klimaty jak za wiadomych rządów. ;)
Ziemko, nie twórz dodatkowego tajnego forum, bo to przerost formy nad treścią, tylko powysyłaj na priv i już.
karlee pisze:I wogole czemu tak cicho w tym temacie ?? Przeciez to istotna sprawa...
Mam sobie dobić posta pisząc "zgadzam się z Morrokiem i Dalmarem"? ;)
Choć poważniej, to może rzeczywiście nawet takie posty też by się przydały, żeby poznać nastroje LL.
Osobiście nie jestem przekonany, ale zawsze można mnie przekonać. :) Jak napisał Tomash w podobnym temacie: Scorpius, trzaśnij kilka turniejów, pokaż jakim jesteś organizatorem i jak ogarniasz takie proste sprawy i będzie można sądzić jak Ci pójdą poważniejsze. Być może masz już jakieś imprezy na koncie, o których nie miałem szans się dowiedzieć raczej, w takiej sytuacji przepraszam. Bo podejrzewam, ze większość członków LL, tak jak ja, informacje o Tobie i podejściu do spraw czerpie z tego forum.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dostaniecie pmki , jak tylko bede na chwile dluzej przed kompem , najprawdopodobniej jutro.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Mi też proszę jak można ;)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Ziemas ja również z chęcią się dowiem o co kaman :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

i ja bym poprosil o wiadomo pmke

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ja myślę, że Ziemko po prostu wyśle członkom LL jak leci.
Czy jednak wolisz wysłać tym aktywniejszym, co też nie jest pozbawione sensu.
No i tak mi się wydaje, ze uczciwie byłoby napisać Scorpiusowi o co chodzi. Uważam że powinien mieć szanse jakieś swoje stanowisko przedstawić.

ODPOWIEDZ