Sorry jeśli poczujesz się urażony, ale takie farmazony zawsze są wypowiadane przez osoby, które nic nie robią, albo niewiele. A jak ty się przyczyniasz do rozwoju Ligi ?CzarnY pisze:...tak naprawde kto nie idzie do przodu, ten sie cofa.
Liga - sponsoring , zmiana ksztaltu
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Liga - sponsoring , zmiana ksztaltu
Robisz dobra robote, bez Twojej strony, zaangazowania i checi edytowania masy informacji Liga w obecnym ksztalcie by nie istniala - tego nie podwazam. Foch wydaje mi sie jednak przesadzony
Z mojego punktu widzenia, jest okazja duzo zyskac, wiadomo ze formalizacja pociaga pewne koszty, ale - przykladowo - w pilke nozna tez kiedys grali sobie tylko gimnazjalisci po lekcjach, a prezesami klubow bywali po godzinach nauczyciele gimnastyki. Nie mowie, ze battle przebije popularnoscia kopaną, ale uwazam ze takie samozadowolenie to oznaka stagnacji.
I prosze tego nie traktowac jako glosu "ZA" propozycja ScorpiusX'a, nie uwazam zeby sprawa byla az tak prosta.
Z mojego punktu widzenia, jest okazja duzo zyskac, wiadomo ze formalizacja pociaga pewne koszty, ale - przykladowo - w pilke nozna tez kiedys grali sobie tylko gimnazjalisci po lekcjach, a prezesami klubow bywali po godzinach nauczyciele gimnastyki. Nie mowie, ze battle przebije popularnoscia kopaną, ale uwazam ze takie samozadowolenie to oznaka stagnacji.
I prosze tego nie traktowac jako glosu "ZA" propozycja ScorpiusX'a, nie uwazam zeby sprawa byla az tak prosta.
Absolutnie nie ma z mojej strony focha. Jeśli LL zdecyduje się na migrację udostępnię wszystkie materiały. Strona nie jest dla mnie, ale dla graczy. W chwili obecnej przy działających procedurach zglaszania imprez i wyników migracja na jakikolwiek inny system nie jest problemem.
jesli tak ma to wygladac, to ja jestem zdecydowanie przeciw. adeon zrobil swietna strone ligowa, i oddawanie nadzoru nad tym w zasadzie nikomu nie znanej osobie, byloby grubym bledem z naszej strony.adeon pisze:Moja strona według tego planu znika z powierzchni ziemi i oddaje wszystkie zgromadzone dane nowej stronie. Jak dla mnie trochę więcej niż pi*oko.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Czarny: Ale porównanie (czy zarysowanie perspektywy porównania) polskiego battla do polskiej piłki uważasz za argument "za" profesjonalizacją? Masz bardzo przewrotne poczucie humoru.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
chodzilo mi bardziej o to, ze wraz z rozwojem jakiejs "dyscypliny" przestaje ona byc zwyklym hobby, uprawianym przez graczy dla przyjemnosci, a zaczyna byc coraz bardziej profesjonalna. wiadomo, ze sa wady i zalety tej sytuacji, pytanie ktorych jest wiecej?
fakt, ze polska kopana budzi troche przykre skojarzenia, mozna bylo tam wstawic inna dyscypline . jesli temat jest mocno kontrowersyjny, to moze po prostu uznajmy, ze posta nie bylo, po co sie klocic o cos, co pozostaje hipotezą.
fakt, ze polska kopana budzi troche przykre skojarzenia, mozna bylo tam wstawic inna dyscypline . jesli temat jest mocno kontrowersyjny, to moze po prostu uznajmy, ze posta nie bylo, po co sie klocic o cos, co pozostaje hipotezą.
Czemu ? Jeśli nowa strona byłaby lepsza to dlaczego nie ? Sentyment sentymentem, ale bez przesady....Gobos pisze:jesli tak ma to wygladac, to ja jestem zdecydowanie przeciw. adeon zrobil swietna strone ligowa, i oddawanie nadzoru nad tym w zasadzie nikomu nie znanej osobie, byloby grubym bledem z naszej strony.
Po przeanalizowaniu wszystkich faktow , o ktorych czesc uzytkownikow LL jeszcze nie wie , a sie dowie niebawem - jestem zdecydownie przeciwny. Niech ScorpiusX zaklada wlasna lige , zycze mu powodzenia
Wow, ale się tajemniczo zrobiło....Ziemko pisze:Po przeanalizowaniu wszystkich faktow , o ktorych czesc uzytkownikow LL jeszcze nie wie , a sie dowie niebawem - jestem zdecydownie przeciwny. Niech ScorpiusX zaklada wlasna lige , zycze mu powodzenia
Ziemko, to podaj do informacji publicznej to co masz podac, bo poki to tym postem tylko mącisz...
Ja proponuje, abysmy z naszego skladu wybrali np. 5osobowy zespol, ktory spotka sie na zywo ze scorpiusem, np. przy okazji PGA, i ten zespol obgada szczegoly, co i jak, wypracuje jakas wspolna propozycje, a potem zaglosujemy nad ta konkretna propozycja.
Co wy na to ??
PS. I wogole czemu tak cicho w tym temacie ?? Przeciez to istotna sprawa...
Ja proponuje, abysmy z naszego skladu wybrali np. 5osobowy zespol, ktory spotka sie na zywo ze scorpiusem, np. przy okazji PGA, i ten zespol obgada szczegoly, co i jak, wypracuje jakas wspolna propozycje, a potem zaglosujemy nad ta konkretna propozycja.
Co wy na to ??
PS. I wogole czemu tak cicho w tym temacie ?? Przeciez to istotna sprawa...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Widzę, że większość LL po prostu to nie obchodzi, są po to żeby być na niej i tyle.
Może faktycznie potrzebujemy zmian, ale wewnętrznych, bo przy tak ambitnym projekcie jaki nam zaproponował Scorpius to sam może stworzyć ligę jeżeli 90% czlonków LL ma to w dupie.
Może faktycznie potrzebujemy zmian, ale wewnętrznych, bo przy tak ambitnym projekcie jaki nam zaproponował Scorpius to sam może stworzyć ligę jeżeli 90% czlonków LL ma to w dupie.
Obiecalem komus od kogo mam informacje , ze nie ujawnie w szerokim gronie tego co mi powiedzial. Dlatego jestem za tym , zeby stworzy Tajne LL ( na wzor tajnego LS , jedno jest jawne , drugie nie) , gdzie bedziemy mogli spokojnie , bez postronnych gapiow i zbednych komentarzy pogadac.
Moze byc.Ziemko pisze: Dlatego jestem za tym , zeby stworzy Tajne LL ( na wzor tajnego LS , jedno jest jawne , drugie nie) , gdzie bedziemy mogli spokojnie , bez postronnych gapiow i zbednych komentarzy pogadac.
Mi tam ryba czy będzie drugie, tajne forum czy nie, ale sytuacja taka jak ta - tj. że nie wypada o tym mówić publicznie - jest precedensowa. Po co zakładać forum dla jednorazowej dyskusji? Tymbardziej, że prace LL są z założenia jawne.
Ziemko, proponuję żebyś nam (członkom LL) powysyłał te informacje na priv.
pozdraiwam
Furion
Ziemko, proponuję żebyś nam (członkom LL) powysyłał te informacje na priv.
pozdraiwam
Furion
No, dokładnie. Klimaty jak za wiadomych rządów.karlee pisze:Ziemko, to podaj do informacji publicznej to co masz podac, bo poki to tym postem tylko mącisz...
Ziemko, nie twórz dodatkowego tajnego forum, bo to przerost formy nad treścią, tylko powysyłaj na priv i już.
Mam sobie dobić posta pisząc "zgadzam się z Morrokiem i Dalmarem"?karlee pisze:I wogole czemu tak cicho w tym temacie ?? Przeciez to istotna sprawa...
Choć poważniej, to może rzeczywiście nawet takie posty też by się przydały, żeby poznać nastroje LL.
Osobiście nie jestem przekonany, ale zawsze można mnie przekonać. Jak napisał Tomash w podobnym temacie: Scorpius, trzaśnij kilka turniejów, pokaż jakim jesteś organizatorem i jak ogarniasz takie proste sprawy i będzie można sądzić jak Ci pójdą poważniejsze. Być może masz już jakieś imprezy na koncie, o których nie miałem szans się dowiedzieć raczej, w takiej sytuacji przepraszam. Bo podejrzewam, ze większość członków LL, tak jak ja, informacje o Tobie i podejściu do spraw czerpie z tego forum.
Dostaniecie pmki , jak tylko bede na chwile dluzej przed kompem , najprawdopodobniej jutro.
Ja myślę, że Ziemko po prostu wyśle członkom LL jak leci.
Czy jednak wolisz wysłać tym aktywniejszym, co też nie jest pozbawione sensu.
No i tak mi się wydaje, ze uczciwie byłoby napisać Scorpiusowi o co chodzi. Uważam że powinien mieć szanse jakieś swoje stanowisko przedstawić.
Czy jednak wolisz wysłać tym aktywniejszym, co też nie jest pozbawione sensu.
No i tak mi się wydaje, ze uczciwie byłoby napisać Scorpiusowi o co chodzi. Uważam że powinien mieć szanse jakieś swoje stanowisko przedstawić.