Kolejne modele demonów
Moderator: KrzysiekW
Kolejne modele demonów
Na warseerze opublikowali cuś takiego, na razie w formie żywicznej:
Nowe seekerki ante portas?
Jak na razie, to poprzednie jednak podobają mi się bardziej (dziwnym nie jest, piesze też fajniejsze ).
W tle demon prince, ten z kodeksu do WoCh. (można też obejrzeć jego "pełne" zdjęcie, ale jako że to największa chhyba pomyłka* naszego AB, to nawet sobie nie robię fatygi ).
*ale i tak go spróbuję kiedys wystawić.
Nowe seekerki ante portas?
Jak na razie, to poprzednie jednak podobają mi się bardziej (dziwnym nie jest, piesze też fajniejsze ).
W tle demon prince, ten z kodeksu do WoCh. (można też obejrzeć jego "pełne" zdjęcie, ale jako że to największa chhyba pomyłka* naszego AB, to nawet sobie nie robię fatygi ).
*ale i tak go spróbuję kiedys wystawić.
IMHO sama demonetka jaka jest - każdy widzi - dopasowana do nowej edycji, co jednym się podoba, a innym nie... Dla mnie - może być. Tylko taka jakaś zbyt sztywna... Ale w sumie OK. Za to same wierzchowce są SUPER! Fajna wypadkowa pomiędzy modelami ze wszystkich edycji i ilustracjami. Różnorodne, dynamiczne, szczegółowe, klimatyczne - o to chodzi!
No nowe seekerki trzymają klimat VII edycyjnych demonów, choć przyznam szczerze te z VI edycji podobały mi się bardziej.
ciekawe czy beda plastikowe, pewnie tak, wiec beda fajne co do samego wygladu to cofnieli sie z calym rzutem demonow miedzy III a IV edycje no i te seekerki to potwierdzaja, mi sie bardziej podobaja VI ed wlasnie sa u mnie na konwersjowym widelcu... no ale jak bedzie 5 za 50 czy 60zl to beda wporzadku, tak jak mozna scierpiec duzo slabsze ale duzo tansze normalne demonetki
pzdr
pzdr
No na pewno zaczną się pojawiać jeśli będą plastikowe i w atrakcyjnych cenach, w każdym razie ja sobie na pewno sprawię jeden oddzialik. Jak będą w blisterach po sztuce metalowe to podziękuję
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
fajniutkie, ale co do pojawiania się na stołach to bym polemizował 120 za fast który schodzi od byle jakich strzelców mając mierną szanse utłuczenia czegokolwiek no chyba ze gobasów
Raczej tak, powoli idą w tym kierunku. Dlatego, biorąc pod uwagę że cena będzie niższa, będą do przyjęcia, mimo że są (IMO ) nieco brzydsze niż VI ed. Zresztą zgodzę się z Tobą co do cofnięcia modeli demonów - nowe bloodlettery też wyglądają dużo słabiej od brutali z toporami zVI ed.thurion pisze:ciekawe czy beda plastikowe,
VI-edycyjne cycatki? Co Ty im konwertujesz??thurion pisze:wlasnie sa u mnie na konwersjowym widelcu...
Wystawiam regularnie, ze zmiennym szczęściem, ale najczęściej na plus. Z Siren Standartem robią fajne rzeczy, poza tym zgoniły mi już parę soczystych kloców (w tym ze 2 razy ogary Khorna ). Przy mojej ilości jednostek przeciwnik ma najczęściej inne problemy niż niewiiny faścik. No i muszę coś ze speciali wystawiać, samymi nurglingami i screamerami bitwy nie wygram.RAFIX pisze:fajniutkie, ale co do pojawiania się na stołach to bym polemizował 120 za fast który schodzi od byle jakich strzelców mając mierną szanse utłuczenia czegokolwiek no chyba ze gobasów
suty i sprzet erotyczny z greenstuff'uKrzysiekW pisze: VI-edycyjne cycatki? Co Ty im konwertujesz??
rozumiem ze wyjda razem z cala fala pod koniec roku?
o tym wlasnie gadalem ostatnio z chlopakami przy obecnym booku jest ogolna opinia taka jak twoja, zreszta bardzo trafna...RAFIX pisze:fajniutkie, ale co do pojawiania się na stołach to bym polemizował 120 za fast który schodzi od byle jakich strzelców mając mierną szanse utłuczenia czegokolwiek no chyba ze gobasów
a jak byl Daemonic Legion to kazdy byl mega podjarany ze ma taki fast za 150 pkt bo wtedy seekerka byla drozsza co prawda miala S4 a dol mial ASF, ale teraz jest WS5 wiec wychodzi na to samo...
moral z tego taki ze z bookiem zdecydowanie jest cos nie tak
FCGKrzysiekW pisze:VI-edycyjne cycatki? Co Ty im konwertujesz??thurion pisze:wlasnie sa u mnie na konwersjowym widelcu...
a co do samych seekerek to dokladnie tak jak pisze Krzysiek, same sa do bani niezaleznie ile by ich nie bylo, z siren standardem nawet glupia 5 ma juz niezle zastosowanie, najwieksza zaleta jest to ze przeciwnik nie moze dac flee, bardzo czesto mozna to skutecznie wykorzystac i przedluzyc cos istotniejszego niz seekerki (np skladamy skirmish seekerkami i doszarzowujemy psami tylko po to zeby po tym czym pogonic), ogolnie rzecz biorac grajac seekerkami, bez siren standardu, nie ma co wychodzic z domu
Wcześniej jeszcze jak byli mortale to miałem dwa oddziały i się sprawdzały teraz trzeba zainwestować w nie a przy innych wyborach w tej armii porostu są za słabe i za drogie
Przy obecnym BP trzeba zrezygnować z drugiego rara, więc są punkty ale ja tam się nie znam bo grac nie umiem i dlatego zawsze wole mieć więcej furii na stole niż demonetki konne
a tak poza tematem demonetek i princa czy jeszcze coś ma wyjść do demonów nowego ??
Przy obecnym BP trzeba zrezygnować z drugiego rara, więc są punkty ale ja tam się nie znam bo grac nie umiem i dlatego zawsze wole mieć więcej furii na stole niż demonetki konne
a tak poza tematem demonetek i princa czy jeszcze coś ma wyjść do demonów nowego ??
podobno command dla horrorow i changeling(czyli bedziemy mieli HoT )RAFIX pisze:a tak poza tematem demonetek i princa czy jeszcze coś ma wyjść do demonów nowego ??
o tych horrorach to słyszałem jeszcze w zeszłym roku
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ja od kumpla z 40K slyszalem plote że mają jeszcze nowych plagusów wypuścić. Choć nie do końca w to wierze to w przypadku GW nic nie wiadomo
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
zdaje Ci sie biega na 2 i to jego jedyne lapy