Gamezone

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

No świetne są freebooterowe modele, ale za jednego mam 2 z reapera....

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

figsy idealnie w skali kupiłem jakiś czas temu czarke DE tą z gargulcem na ręku za 18 zł wygląda dużo lepiej niż ci magowie WE (do WE ją wziołem i pasuje) w dodatku model bardzo przyjemny w malowaniu

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Gdzie ją kupiłeś za tyle?? Toż to bodaj 1/3 ceny ...

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0610&sid=4b6ca690
heh to dobrze że tam ją znalazłem ;)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Zadałem pytanie o Freebootera, a Ty dajesz figsę Gamezone'a ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

PAtryk czytaj posty to nie boli - Manfred pokazywal figurke komus innemu.
Poszukaj Freebotera - to nie trudne od czego jest google :roll:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Nie no to ja sie pomyliłem, ale Freebooter też zrobił czarkę ze stworkiem :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

chaosnicka z wylatujacym demonem
b. ladna bylaby ale te wlosy troszke - musialbym ja zobaczyc na zywca.

Ja kupuje z freebootera i z Reapera i dla mnie cena to nienajwazniejsze (zreszta i tak wychodzi tniej niz GW i lepiej :roll: )

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

@Zafael
Co ze skalą modeli Freebooter? Są dużo większe, czy takie same?
figsy idealnie w skali
Nie rozumiem, czego mam szukac. Wiem, jak wyglądają figurki Freebootera, zresztą dałem linka w moim poście, które mnie interesują.

Myślałem po prostu, że post Manfreda odnosił się do figurek F, oni też mają czarodziejkę z jakimś ptaszyskiem na ręce z tego, co pamiętam. A potem dał linka do tej Gamezone'owej. Tyle.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

A jakie macie doświadczenia z figsami z zywicy- ja mam 2 żywiczne działa z FW i szczerze nie są rewelacyjne jeśli chodzi o wykonanie....

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Nijlor pisze:A jakie macie doświadczenia z figsami z zywicy- ja mam 2 żywiczne działa z FW i szczerze nie są rewelacyjne jeśli chodzi o wykonanie....
roznie bywa... rozne firmy uzywaja roznej zywicy. ja posiadam tylko rzeczy z FW i doswiadczylem juz zarowno dobrej jakosci, jak i bubli. jesli zywica jest dobrej jakosci to i model jest bez zarzutu.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

Post autor: D-Wens »

Powracając do tematu, to ja posiadam kilku chaośnickich jeźdców, z których jesem bardzo zadowolony, bo chociaż mają inny klimat, to świetnie pasują do armii chaosu.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Szaman pisze:ja posiadam tylko rzeczy z FW i doswiadczylem juz zarowno dobrej jakosci, jak i bubli. jesli zywica jest dobrej jakosci to i model jest bez zarzutu.
Wielka szkoda, że Forge World nie robi figurek z metalu. Wzory mają bardzo ciekawe - prawie jak Gamezone w stosunku do GW :wink: ale przy większych modelach to takie dziwne, że prawie nic nie ważą i oczywiście metal to metal: inaczej się maluje, a jak coś pójdzie nie tak to tragedii nie ma, kąpiemy w "kwasie" i malujemy od nowa :?

Powracając do tematu to mam już po troszę figurek Elfów Obojga Narodów, Krasnoludów, Chaosu, Imperium, Bretonni i Khemri - wyzbyłem się wszelkich zastrzeżeń co do ich jakości i muszę przyznać, że zdjęcia w najmniejszym stopniu nie oddają tego jak wyśmienicie te figurASki wyglądają na żywca :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
LoGo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: LoGo »

Miałem do czynienia z fanatykiem i bsb goblinów, super detale, fajne pomysły.
GW wysiada.
Extra figsy!

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

Ja niewidziałem żadnej figurki GZ na żywo,ale po zdjęciach już mogę powiedzieć że ich figsy mi niepasują,niemają dla mnie klimatu i są ogółem plewne(proszę się nie bulwersować,wypowiedziałem tylko swoje zdanie)
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@Lukiman

tez tak sadzilem po zdjeciach ale zakupilem sobie lucznikow oraz mumie do armii TK i ostatnio gobliskiego herosa i musze powiedziec ,ze sa bardfzo dobere ,a miejscami bija na glowe GW .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Do Gamezona mam mieszane uczucia. Akurat do armii ktore zbieram wszystkie ich figurki sa obrzydliwe, ale do innych armii sporo ciekawych wzorow da sie znalezc. Nawet mysle nad projektem jednej armii zlozonej glownie na figsach gamezone'a.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja robię krasnoludy - starocie z allegro, modele z reapera i gamezona. Myślę, że bedzie wyglądać fajnie :). Już nawet zacząłem malować 4 z 11 starych modeli, które stoją na półeczce :). Praca wre.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Mój kolega ma z gamezona krasnoludów trochę i są bardzo fajne, za to z nieumarłych wszystkie figsy są obrzydliwe i tyle :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

za to z nieumarłych wszystkie figsy są obrzydliwe i tyle Wink
Czy ja wiem ;):D . JA sobie lucznikow zakupilem (tych ze szmatkami) i nie powiesz mi ,ze plastiki GW sa lepsze ;):D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ