Jako że jest to mój pierwszy post na forum wypada się przywitać. Tak więc:
Witam!
W moje ręce wpadła pokaźnych rozmiarów armia do Bretonnii. Chcę, aby nadała mi się także do Mordheim jako Carnival of Chaos i Witch Hunters, tak więc wypracowałem kompromis między armią, a ww bandami. Wszyscy będą w większym lub mniejszym stopniu zmutowani: macki, bąble, śluz i inne oznaki dotyku Papy Nurgla ( WH też będą zmutowani ). Tu pojawia się moja prośba do Was, czytelników forum. Jeśli macie dostęp do fot/grafik/innego czegoś przedstawiającego zmutowanych ludzi/figurki zmutowane, to zapodajcie je tutaj. Dostęp do GS'a jest, tak więc nie będzie problemu z ograniczeniami .
PS. Nie jestem pewien, ale może ten temat powinien znajdować się w "Malowanie i modelowanie -..."? Jeśli tak, to prosiłbym o przeniesienie
Bretonnia Papy Nurgla
Mutanty nabijam na czubek lancy ;P
A tak na serio - jeśli chodzi o mutacje to jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
A tak na serio - jeśli chodzi o mutacje to jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
No i wypadałoby dodać, że chyba najlepszym klimatem dla takiej armii są ziemie Mousillonu. Jak wiadomo powszechnie panuje tam rozkład i zepsucie, a większość mieszkańców to wyrzutki, renegaci, heretycy i zdeformowani odszczepieńcy.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Widze, że się nie polubimyTorgill pisze:Mutanty nabijam na czubek lancy ;P
No właśnie, moja wyobraźnia podsuwa mi jedynie inspiracje na wielkie kupy toczone śluzem i robakami, a mi chodzi o chłopów i rycerstwo dotknięte nieznacznymi mutacjami (macki zamiast rąk, bąble na kończynach, wypływające flaki itp.).Torgill pisze:A tak na serio - jeśli chodzi o mutacje to jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
7.10.2009 godz. 16.00
Na pierwszy ogień poszła piechota. Z Pana Grubaska powstał ktoś z commanda (najprawdopodobniej on czempionem się zwał). Wydłużyłem mu nogi, dorobiłem kaptur a la Ku-Klux-Klan i zmutowałem prawą rączkę (strasznie poorana, nabrzmiała, otwarte rany i te klimaty) podobnie jak nogi, a także goły brzuch - także poorany jak ręce i nogi)
Poza rolą czempiona w regimencie, będzie pełnił rolę Karnawałowego Brutala do Mordheim.
PS. Jak tylko znajdę kabel od aparatu zapodam zdjęcia, ale na razie niech poniesie Was wyobraźnia, abym mógł Was rozczarować efektem gotowca
PPS. Relacje z tworzenia armii będziecie mogli czytywać w sposób, którego przykład możecie podziwiać wyżej
Zatem czekamy na efekty prac. Ciekawa koncepcja, bardzo mi się podoba wizja zmutowanych Bretońców
Powodzenia bo projekt jest bardzo ambitny!
I nie ograniczaj sie w niczym przy nim
Moja propozycja taka :
załóż nowy temat w Galerii a tutaj wklejaj linki
a tematu nie zamykam ofc
I nie ograniczaj sie w niczym przy nim
Moja propozycja taka :
załóż nowy temat w Galerii a tutaj wklejaj linki
a tematu nie zamykam ofc
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Dlaczego? Ja lubię mutanty... zwłaszcza te stratowane przy rycerskiej szarżySakwan pisze:Widze, że się nie polubimy
A tak na serio, to spróbuj zrobić różne stopnie mutacji. To o czym piszesz to już jednak mocne - bardzo widoczne mutacje i też są ok - bardzo widowiskowe. Ale dla części figsów możesz zrobić coś nieznacznego, taką wisienkę na torcie. A to coś nie tak z samą głową, a to jedna ręka ma szczypce zamiast dłoni. A to inna ręka jest ucięta, ale coś nowego - zupełnie innego z niej wyrasta, a to druga twarz wyłania się z brzucha (oglądałeś Pamięć Absolutną?), albo kilka twarzyczek pod brzuchem konia. Albo pół głowy mutanta, a pół dalej w rycerskim hełmie, a to kopia będzie żywym stworzeniem, a z kropierza wyłonią się złowieszcze, uzębione paszcze z językami. Sporo możesz pokombinować z klejnotami rycerskimi - mogą odzwierciedlać zmutowanie ich właściciela.
A bitsy bierz nie tylko nurglowe, innych bogów Chaosu, albo nawet innych firm też mogą się przydać.
Dobre filmy - zwłaszcza klasyka z lat 80tych i pierwszej połowy 90tych mogą być niezłą inspiracją.
A na koniec możesz stworzyć funowy armylist do takiej hordy i wypróbować kto kogo nabije na lancę ;P
Ok. Temat w galerii założony i sugerując się Jagal'em podsyłam link
Na następny ogień leci... hmm... nie mam pojęcia kto, ale będzie robił za 2-go brutala w Mordheim
Na następny ogień leci... hmm... nie mam pojęcia kto, ale będzie robił za 2-go brutala w Mordheim
Na pewno pewną inspiracją mogą być figurki Kraken Editions