Ello mam prozbe byscie mogli skomentowac troche tom rozpiske bo jeszcze sie zastanawiam cio moge tu dac..dzieki za komenty
1 Warlock Engineer @ 145 Pts
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
1 Warlock Engineer @ 120 Pts
Dispel Scroll [25]
3X20 Clanrats @ 205 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
12 Giant Rat Pack @ 60 Pts
2 Packmasters @ [0] Pts
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 117 Pts
19 Plague Monks @ 202 Pts
War banner
5 Plague Censer Bearers @ 85 Pts
Frenzy; Censer
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 109
Total Army Cost: 1350
Co otym sadzicie z gory dzieki..!! pozdro 600
Skaveny na 1350
Wygrywac moze będziesz.Onimusz pisze:Gogol ja ide na ten turniej zeby sie dobrze bawic poznac ludzi itp itd a nie wygrywac zrobilem sobie taka slaba armie ale czuje klimat...wiec sopie tym pogram..a niewiem co moge w niej zmienic zeby byla bardziej klimatyczna..
Ale tylko bitwe swoją armią
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Słabą ? Klimat ? ja uważam ze jest mocna. dlatego bedzie tak jak mówi Młody ... ale oczywiście jest w niej kilka dziur np ilość skavenów w klockachOnimusz pisze:Gogol ja ide na ten turniej zeby sie dobrze bawic poznac ludzi itp itd a nie wygrywac zrobilem sobie taka slaba armie ale czuje klimat...wiec sopie tym pogram..a niewiem co moge w niej zmienic zeby byla bardziej klimatyczna..
z punktow wnioskuje ze daleas im pistolety... bez sensu.Onimusz pisze: 1 Warlock Engineer @ 145 Pts
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
1 Warlock Engineer @ 120 Pts
Dispel Scroll [25]
za malo - po 25 w oddziale byloby ok, i wystarcza 2 oddzialy.Onimusz pisze: 3X20 Clanrats @ 205 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
zdecydowanie zrezygnuj ze spearow - po co placic za cos co jest bezuzyteczne?
tacy drodzy? czlowieku, na co im te zatrute gwiazdki?Onimusz pisze:
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 117 Pts
fajny oddzial - przydaloby sie jeszcze paru lebkow zeby mieli pelne szeregi. ale tez za drodzy - dwie bronie sie nie sprawdzaja.Onimusz pisze: 19 Plague Monks @ 202 Pts
War banner
tu tez ok... ale paru wiecej tez by nie zaszkodziloOnimusz pisze:
5 Plague Censer Bearers @ 85 Pts
Frenzy; Censer
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
generalnie za drogie oddzialy zrobiles, nie ma sensu wykupywac wszystkich mozliwych opcji. za zaoszczedzone punkty kup sobie slavow (tylko nie dawaj tarcz, ani nic... najwyzej muzyka)lub night runnnerow, jak lubisz to giant raty, a moze nawet 3 hero (maga lub plague priesta)
1. Jeśli chodzi o elektryków to jeśli dałeś im pistolety to wywal je od razu...nie przydadzą im sie za bardzo bo głównym zadaniem engineerów zazwyczaj jest smażenie błyskawicami. A punkty z pistoletów przydadzą sie na dodatkowe wojsko. Mógłbyś wcisnąć też kolejnego Dispel Scrolla
2. Osobiście w moich armiach nie daje Clanratom spearów bo wg. mnie jest to zbędne...lepiej zwiększyć stan każdego regimentu do 25 jednostek co moim zdaniem jest lepsze...pamiętaj w walce regimenty skavenów opierają się na ilości a nie jakości
3. Giant raty też mogą być niezbyt dobre...ja zamiast tego bym dał 2-3 oddziały Night runnerów po 5...i byłoby to lepsze chociażby do osłony twoich "głównych" oddziałów lub zachodzenia z flanki. Ewentualnie możesz też troszkę z tych pkt. zainwestować w globków bo mogą sie na różne ciężkie jednostki przydać.
4. Myślę że dobrze zrobiłeś wystawiając Tunnelingi...mi się zawsze spłacali...nieważne czy grałem przeciwko ofensom Chaosu czy z armią strzelających krasi...ale ten skład który Ty wystawiłeś ma parę wad... otóż za koszt 117 pkt. to oni mają zatrute gwiazdki,broń i jeszcze kupionego championa. Radzę Ci wywalić zatrute gwiazdki (zatrutą broń zostaw) oraz championa bo jest to zbędny wydatek punktów a na taki format powinieneś jednak "oszczędzać" punkty
5. Plague Monków też powinieneś mieć 25 bo to poprostu podstawa...i z nich też wywal championa a Censerów powinieneś mieć 6 albo 7 i myślę że będzie wtedy git![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
2. Osobiście w moich armiach nie daje Clanratom spearów bo wg. mnie jest to zbędne...lepiej zwiększyć stan każdego regimentu do 25 jednostek co moim zdaniem jest lepsze...pamiętaj w walce regimenty skavenów opierają się na ilości a nie jakości
3. Giant raty też mogą być niezbyt dobre...ja zamiast tego bym dał 2-3 oddziały Night runnerów po 5...i byłoby to lepsze chociażby do osłony twoich "głównych" oddziałów lub zachodzenia z flanki. Ewentualnie możesz też troszkę z tych pkt. zainwestować w globków bo mogą sie na różne ciężkie jednostki przydać.
4. Myślę że dobrze zrobiłeś wystawiając Tunnelingi...mi się zawsze spłacali...nieważne czy grałem przeciwko ofensom Chaosu czy z armią strzelających krasi...ale ten skład który Ty wystawiłeś ma parę wad... otóż za koszt 117 pkt. to oni mają zatrute gwiazdki,broń i jeszcze kupionego championa. Radzę Ci wywalić zatrute gwiazdki (zatrutą broń zostaw) oraz championa bo jest to zbędny wydatek punktów a na taki format powinieneś jednak "oszczędzać" punkty
5. Plague Monków też powinieneś mieć 25 bo to poprostu podstawa...i z nich też wywal championa a Censerów powinieneś mieć 6 albo 7 i myślę że będzie wtedy git
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)