to już tak łątwo nie przejdzie poczytaj army booka, no chyba, że chcesz na herołsów dawać rydwanyPaku pisze: jak wyjmuję z walizeczek 12 chariotów (6 HE i 6 Goblińskich) 2 blociaki i full magii.
Co kupić najlepiej na początek
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Od jakigoś czasu siedzę na forum o HE i mam zamiar zacząć je zbierać.
zastanawiam się od czego zacząć tak jak muj poprzednik
co myślicie zeby na początek kupić:
Box silverków
Box princesek
maga(pieszo lub konno)
hero na orle
2 bolce
może na 500 pkt bym nie zagral ale po dokupieniu rydwanów,maga,swordmasterów na tysiaka bym sie złożył
zastanawiam się od czego zacząć tak jak muj poprzednik
co myślicie zeby na początek kupić:
Box silverków
Box princesek
maga(pieszo lub konno)
hero na orle
2 bolce
może na 500 pkt bym nie zagral ale po dokupieniu rydwanów,maga,swordmasterów na tysiaka bym sie złożył
na początek najlepiej dwa boxy silverków. Jak masz ich 16 to masz spore mozliwosci już na starcie, no i na pcozątek mozesz wystawić 2x5 silverów i np. 6 dragon princów sproxowanych z silverków, póki nie kupisz orginalnych, które i tak polecam .
W sumei do tego co naspaiłeś potrzebny jest włąsnie ten kolejny box silverów, drugi mag i może jakaś piechota... 10 łuczników powiedzmy, ablo 20 spearelfów
W sumei do tego co naspaiłeś potrzebny jest włąsnie ten kolejny box silverów, drugi mag i może jakaś piechota... 10 łuczników powiedzmy, ablo 20 spearelfów
Helkacik;
box silverków na początek (to podstawa)
mag też dobry.
Teraz jednak trzeba wybrać coś znowu z corów (żeby zagrać) i
proponuje silverów lub spearelfów ( doceńcie ich w końcu)
Następnie pora przejść do speciali;
i albo weźmiesz kupisz box dragon princów albo zaczniesz od swordmasterów (to i to wymiata, swordmasterów jest więcej,a dragoni są wytrzymalsi).
No i w rarach kup te dwa bolce, skuteczne są.
Odradzam ekserymentowanie z hero na orle, na początku zbierania armii.
No to są 80 - 90zł a zamiast tego można kupić coś innego np. rydwan
Ogólnie idąc w stronę twojego rozumowania( wiem bo myśle podobnie o takich zakupach) będziesz miał armie wystawialną na około 700-800 pkt.
box silverków na początek (to podstawa)
mag też dobry.
Teraz jednak trzeba wybrać coś znowu z corów (żeby zagrać) i
proponuje silverów lub spearelfów ( doceńcie ich w końcu)
Następnie pora przejść do speciali;
i albo weźmiesz kupisz box dragon princów albo zaczniesz od swordmasterów (to i to wymiata, swordmasterów jest więcej,a dragoni są wytrzymalsi).
No i w rarach kup te dwa bolce, skuteczne są.
Odradzam ekserymentowanie z hero na orle, na początku zbierania armii.
No to są 80 - 90zł a zamiast tego można kupić coś innego np. rydwan
Ogólnie idąc w stronę twojego rozumowania( wiem bo myśle podobnie o takich zakupach) będziesz miał armie wystawialną na około 700-800 pkt.
Mozesz też kupić 1 box i złożyc jako 2x5, po prostu 1 konika tak przekombinujesz ze bedzie zajmował 2 podstawki (ot feeler) i jakąś ciekawą poze mu nadasz z bogatą podstawka(drzewao? duza skała ?).
Jako 3'ci core mozesz kupić spearelfy np. Ale to juz jak chcesz.
Pozdro
Jako 3'ci core mozesz kupić spearelfy np. Ale to juz jak chcesz.
Pozdro
nie słuchaj goBelaner7 pisze:Nie,piechoty niekupuj,zniechęcisz się!
owszem podstawa to 2x5 silverów w corach, jednakze potem mozna pokombinować. Moze to być ąłdny kolcek 20 spearelfów, badz 10 łuczników, albo 18 swordmasterów
A nie lepiej kupić od razu dwa pudła Silverów?! Będzie miał trzy piątki bez kombinowania z rozciąganiem jednego przez dwie podstawki (co za durny pomysł) i zostanie mu jedna figurka na konnego lorda albo coś takiego.
Zawsze dziwiło mnie jak GW rozmieszcza te figurki w pudełkach: 8 jeźdźców, 16 piechurów - to do niczego się nie nadaje
Poza tym zawsze może sobie sprawić Gamezony, wychodzi trochę drożej ale kupuje tyle ile potrzebuje nie ile jest w pudełku i i figsy biją na łeb te plasticzki z GW
Zawsze dziwiło mnie jak GW rozmieszcza te figurki w pudełkach: 8 jeźdźców, 16 piechurów - to do niczego się nie nadaje
Poza tym zawsze może sobie sprawić Gamezony, wychodzi trochę drożej ale kupuje tyle ile potrzebuje nie ile jest w pudełku i i figsy biją na łeb te plasticzki z GW
@Nilgar,
pamiętasz jeszcze czasy VI edycji?? tam 16 spearelfów były okey i 8 silverów tez aż takie złe nie były
a co do zakupów to racja, 2 boxy silverów na start to jest to
pamiętasz jeszcze czasy VI edycji?? tam 16 spearelfów były okey i 8 silverów tez aż takie złe nie były
a co do zakupów to racja, 2 boxy silverów na start to jest to
Jasne, że pamiętam ale ja jeszcze w piątej edycji wystawiałem po pięciu piechurów w szeregu (ilość ataków), więc tych 16tu zawsze było nie tak, a odkąd wszyscy wystawiają po pięciu - ja po sześciu , siedmiu (szczególnie włóczników, u których każdy rząd mnoży się przez trzy ataki).
Silverów akurat zawsze wystawiałem 10kami, teraz 5kami, więc to mi też nie leży. Jak wyszli w pudłach zacząłem kombinować ile mam kupić pudeł żeby mi się to jakoś równo rozłożyło ale nie doprowadziłem zamiaru do końca - mam wkurzających 8 plastików, do których zawsze muszę kogoś dokładać i wygląda to badziewnie, oraz niedokończony oddział pięciu lansjerek (torsy z boxa piechote DE, główki z boxa piechoty WE), w końcu zaopatrzyłem się w cztery piątki gamezonowych lansjerów i jest jak należy
Silverów akurat zawsze wystawiałem 10kami, teraz 5kami, więc to mi też nie leży. Jak wyszli w pudłach zacząłem kombinować ile mam kupić pudeł żeby mi się to jakoś równo rozłożyło ale nie doprowadziłem zamiaru do końca - mam wkurzających 8 plastików, do których zawsze muszę kogoś dokładać i wygląda to badziewnie, oraz niedokończony oddział pięciu lansjerek (torsy z boxa piechote DE, główki z boxa piechoty WE), w końcu zaopatrzyłem się w cztery piątki gamezonowych lansjerów i jest jak należy
Nilgar na zachodzie feelery we wszystkim to normalka. Modelarsko - dobrze wykonane, daje świetny efekt - super dynamiczna poze można wrzucić na podstawke 50mm...
Plastiki GW są w porządku - tylko trzeba umieć sie z nimi pobawić GS'em ładnie poskładać, pomalować i porobić podstawki.
Pozdro
Plastiki GW są w porządku - tylko trzeba umieć sie z nimi pobawić GS'em ładnie poskładać, pomalować i porobić podstawki.
Pozdro
[quote="Kosa"][quote="Belaner7"]Nie,piechoty niekupuj,zniechęcisz się![/quote]
nie słuchaj go :P
[/quote]
To posłuchaj go i opowiedz swoje pierwsze wrażenia z grania piechotą
A na marginesie to najlepiej abyś zaczoł od boxa silverów,może również łuczników,ze 2 magów,bolt throwery,później mozna box dragonów,swordmasterów no i rydwany
nie słuchaj go :P
[/quote]
To posłuchaj go i opowiedz swoje pierwsze wrażenia z grania piechotą
A na marginesie to najlepiej abyś zaczoł od boxa silverów,może również łuczników,ze 2 magów,bolt throwery,później mozna box dragonów,swordmasterów no i rydwany
miłe zaskoczenie i spora odmiana, teraz zawsze próbuje wcisnąc jakąs piechote, bez niej ani ruszBelaner7 pisze:To posłuchaj go i opowiedz swoje pierwsze wrażenia z grania piechotąKosa pisze:nie słuchaj goBelaner7 pisze:Nie,piechoty niekupuj,zniechęcisz się!
No bo być może umiesz tym grać,ale początkującego piechota zniechęci
Jankiel
Sukcesywnie cały czas robie postępy,w końcu osiągne poziom poznaniskiego borsuka,i kto wie czy w mojej armii nagle się niepojawi piechota.
Co do konkretów,to w sumie są dwa(półki co )
lokal w strefie 2 miejsce
lokal w Cubie 3 miejsce
mimo że skromnie to jak na rok grania niejest źle
Jankiel
Sukcesywnie cały czas robie postępy,w końcu osiągne poziom poznaniskiego borsuka,i kto wie czy w mojej armii nagle się niepojawi piechota.
Co do konkretów,to w sumie są dwa(półki co )
lokal w strefie 2 miejsce
lokal w Cubie 3 miejsce
mimo że skromnie to jak na rok grania niejest źle
czy ja mu kazuje od razu kupować 2 boxy spearelfów?
Piechota dopiero póżniej poczytaj jak mu radziłem
Piechota dopiero póżniej poczytaj jak mu radziłem
Tak co do pierwszych 2 boxów masz racjię,ale piechota to dużo,dużo później,jeszcze przedtem archerzy,bolce,dragoni,para rydwanów(albo i dwie),magicy,ew bsb czy boh na orle,swordzi(na początek 10 a potem rozwijamy),to jest podstawa,potem można przemyślać smoka czy gryfa(każdy zagra jak zechce,ja wziołem smoka i mam czyste sumienie)albo i wogule!Później uzupełniać armię tą na 2k,tak aby najlepiej grać bez proxów,a następnie jeżeli się chce,ćwiczyć piechotę,wpierw proxy,potem figóry(ja zrobiłem na odwrut i troche żałuje,ale niesądze by w 7 ed moi piechóży nadal się walali po półce)