Kim jest Pete Haines?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Kim jest Pete Haines?

Post autor: Mac »

Hmm już od dłuższego czasu dręczyła mnie ta myśl - kim jest i jaką tak naprawdę ma rolę w Games Workshop autor "redo" naszego podręcznika z 2005 roku? Mowa oczywiście o Pete Haines. Może ma on jakieś większe koneksje z WH40k, nie wiem, bo niestety nie bardzo interesuje mnie ten system. Dlaczego akurat jemu się trafiła rola "redo" AB krasnoludzkiego i czy zrobił to dobrze (tu wasze zdanie) czy za bardzo pobieżnie? Prawdę powiedziawszy szukałem trochę tu i tam, ale nie bardzo udało mi się cokolwiek znaleźć.

Jeśli macie jakieś informacje na jego temat, to byłbym wdzięczny. Informacji nijak nie wykorzystam, tylko zbieram z powodu własnego zainteresowania :P

No i na koniec pytanko, trochę wychodzące w przyszłość: jak sądzicie kto będzie robił AB dla krasi do 8ed., albo kogo byście najchętniej widzieli w tej roli?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

No i na koniec pytanko, trochę wychodzące w przyszłość: jak sądzicie kto będzie robił AB dla krasi do 8ed., albo kogo byście najchętniej widzieli w tej roli?
Phila Kelliego.
Zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Sir_Ling
Wałkarz

Post autor: Sir_Ling »

No świetny jest ten jego army book do Space Wolvesów.
"Jak kobieta o czymś nie mówi, to nie znaczy, że tego nie chce. Zdarza się też, że kobieta mówi coś, a ma na myśli coś zupełnie innego.,, - Zoltan Chivay - gra Wiedźmin

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

a czego oczekujesz ?
Lone Wolf to przecież wypisz wymaluj Bohater Slayerów...

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Chlopaki z ekipy Space Wolfow maja nawet wszedzie na pancerzach runy krasnoludzkie, zyja w mrozie i pija piwo... cos mi to przypomina.

Nie wiem kim jest w zasadzie ten pan od podrecznika 7mo edycyjnego. Jak kazdy gracz krasnoludzki, mam pare zastrzezen do jego pracy, ale trzeba tez pamietac, ze gdy pisal AB, to nie bylo jeszce oficjalnie podrecznika 7mo edycyjnego. Nie szlo za bardzo tego przetestowac pozadnie no i nie bylo power armii. Szkoda tylko, ze nie da sie zlozyc rozpiski grywalnej, ktora roznila by sie od standardu kowadlo+maszyny... Ja co prawda tak nie gram, bo wole ekipe walczaca, ktora ustepuje obecnym nowym armiom, ale gram Krasnoludami dla klimatu wlasnie. A ten jest niezmniennie wysmienity. I tu na plus pana Hainesa dodam, ze klimatu podrecznik nie stracil. Szkoda tylko, ze przy okazji pisania tego podrecznika nie napisal, ze jakas tweirdze odbilismy czy cos... bo w kazdym nowym wychodzacym czytam o kolejnych, kotre nam przepadly :p Pewnie jak wyjdize podrecznik szczurow, to znowu sie dowiem ze taka czy inna twierdza upadla w takiej czy innej bitwie.... szkoda :)

A kto mialby napisac nastepny? ... hmmm w zasadzie to chyba niewazne, pod warunkiem, ze zrobi to uwaznie, i najlepiej podsluchawszy tu i owdzie paru graczy :)

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Może być Phil Kelly, byleby by było klimatycznie i żeby można było na luzie sobie grać.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Varinastari
Masakrator

Kim jest twórca Ab dla krasi?
Nie mam pojęcia.Czy redo nie spełnia oczekiwań?Cuż....to już dyskusynje.Może i krasie nie są armią topową,lecz na tyle specificzną,iż potrafi być skuteczna przeciw każdej armii.
Kto będzie pisał?
Nie liczcie na G.Thorpa(twórcę ab do darków i vc),on już w Gw nie pracuje :mrgreen:
Może Alessio?
Albo Vetock.
Stawialbym na tego pierwszego,zna się na krasiach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Occ pisze:Nie liczcie na G.Thorpa(twórcę ab do darków i vc),on już w Gw nie pracuje :mrgreen:
I bardzo dobrze, że już tam nie pracuje, za kastrowanie kraśków VI ed. i tak bym go nie chciał. Z resztą nie pamiętam by Gawtor Pe :mrgreen: wygrał kiedykolwiek jakąś pokazówkę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

No G.T. był może nie najgorszą osobą jeśli chodzi o wymyślanie fluffu ale w sferze wymyślania grywalnych, wyważonych zasad był do dupy totalnie. I też sobie nie przypominam by wygrał chociaż jedną bitwe zamieszczoną w WD ;)
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Eeeee nie:)
Gavuś grał pare razy,i grał,że tak powiem,słabo:)
Nie licząc jego ostatniej wygranej w Wd ultra zbalansowanymi Darkami,których ab sam napisał(chyba łatwiej być nie mogło,nie?)

ODPOWIEDZ