ale chaos dla dziewczyny ?
Galeria Elegancji (up- Danony 15.09.13)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
VegaMStudio
- Chuck Norris
hmmm ogólnie malowanie fajne, widać tu postępy i że wiesz o co biega tylko trzeba jeszcze potrenować
, no i ładny freehand. Jest tylko jeden problem. Jak sobie wyobrażasz ten sztandar nabity na tyłek konia? sądzisz że skórzane pasy od oporządzenia utrzymałyby taki ciężar w pionie nawet gdyby kon stał nieruchomo?...
mi też baner nie leży zupełnie, sposób jego zamocowania do konia oraz sam fakt że tam jest.. ten model świetnie sobie radzi bez sztandaru.
podstawka dużo lepsza niż poprzednie (choć wygląda trochę jakby koń spadł na kamienną płytę i ją połamał
).
kolce w innym kolorze wyglądałyby tu chyba lepiej, gubią się trochę w zbroi. i sama zbroja trochę nudnawo wygląda choć kontrast między nią a koniem i metalikiem dość dobrze wygląda.
coraz lepsze prace;]
(PS. dwarf stojący na tarczy wygląda jakby mu właśnie lookoutsir nie wyszedł na kulę armatnią;) czyli- ciut mniejsze oczka, większe źrenice i ciemniejsza delikatna obwódka dookła oka)
podstawka dużo lepsza niż poprzednie (choć wygląda trochę jakby koń spadł na kamienną płytę i ją połamał
kolce w innym kolorze wyglądałyby tu chyba lepiej, gubią się trochę w zbroi. i sama zbroja trochę nudnawo wygląda choć kontrast między nią a koniem i metalikiem dość dobrze wygląda.
coraz lepsze prace;]
(PS. dwarf stojący na tarczy wygląda jakby mu właśnie lookoutsir nie wyszedł na kulę armatnią;) czyli- ciut mniejsze oczka, większe źrenice i ciemniejsza delikatna obwódka dookła oka)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tak jak już pisałem Lord Chaosu, jest prezentem, nie musi mieć realistycznych łączeń sztandar-siodło, ma poprostu ładnie wyglądać i pokazywać że malujac go dałem z siebie tyle ile na obecną chwile mogłem
Co do oczu dwarfów, postaram się nad tym popracować przy następnych brodaczach
. choć jak na razie skupiam się na DElfach.
Co do oczu dwarfów, postaram się nad tym popracować przy następnych brodaczach
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie no lord chaosu wyszedł całkiem nieźle, niezły sztandar, a i kolorystyka choć mało chaosowa jakoś tak bardzo mi podchodzi.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Po małej przerwie w malowaniu, postaowiłem trzasnąć manysie
, uwielbiam tego potworka. Malowałem ją półtora dnia, wydaje mi sie że wyszła całkiem ładnie. Efekt oceńcie sami:

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Podoba mi się malowanie, w odróżnieniu od modelu 
Co do uwag, to mógłbyś poprawić kolec jadowy na końcu ogona i może zmienić nieco jego kolor, żeby nie wyglądał jak kolejny pazur.
Co do uwag, to mógłbyś poprawić kolec jadowy na końcu ogona i może zmienić nieco jego kolor, żeby nie wyglądał jak kolejny pazur.
Naprawde dobra praca. 
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
dzięki za nieliczne, aczkolwiek pozytywne komentarze
A oto mój runelord (raczej nie powala, ale mam nadzieje że daje rade
pozatym starałem się by tym razem oczy wyszły przyzwoicie):

fota pleców troche prześwietlona
, ale mam nadzieje że ujdzie jakoś.
zapraszam do komentowania
A oto mój runelord (raczej nie powala, ale mam nadzieje że daje rade

fota pleców troche prześwietlona
zapraszam do komentowania
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Daje radę i patrzy całkiem inteligentnie
Nie jest to mistrzostwo świata, ale na półce musi całkiem ładnie wyglądać.
Podoba mi się zieleń na tarczy
Ale nie podoba ma podstawce
Osobiście jestem zwolennikiem czarnych krawędzi.
Nie jest to mistrzostwo świata, ale na półce musi całkiem ładnie wyglądać.
Podoba mi się zieleń na tarczy
Ale nie podoba ma podstawce
Jeżeli to ma być na stół to gratuluję, fajne malowanie. Do kilku rzeczy bym się jednak przyczepił. Po pierwsze malowanie skóry. Cienie między palcami to lekka przesada, generalnie wolę łagodniejsze przejścia no i może dodaj troszkę czystego dwarf flesh, bo strasznie żółto to wyszło (no chyba że miał przodków z Kitaju
). Popracuj też nad cieniowaniem złotego. Nie jest to prosta sprawa i mi też nie zawsze wychodzi tak jak bym tego chciał.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Strasznie dawno nic nie wrzucalem
Fakt ten spowodowany jest zleceniami po których nie mam już ochoty malować wlasnych figsów.
Niemniej jednak zważywszy na to że niedlugo wychodzi nowy book do szczurzaków (
) postanowilem odświeżyć nieco moje myszy. A że nie mam czasu ani chęci przemalowywać 450 szczurów w ruch poszla bejca, która idealnie wręcz pasuje do klimatu mojej armii pestilence.
Tak wyglądali moi mnisi przed:

A tak po odświeżeniu:

Mam zamiar tak odpimpować calą swoją armie skavenów
.
Pzdr.
Fakt ten spowodowany jest zleceniami po których nie mam już ochoty malować wlasnych figsów.
Niemniej jednak zważywszy na to że niedlugo wychodzi nowy book do szczurzaków (
Tak wyglądali moi mnisi przed:

A tak po odświeżeniu:

Mam zamiar tak odpimpować calą swoją armie skavenów
Pzdr.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
w tych tematach można się dowiedzieć wszystkiego:gervaz pisze:rewelacja:) gdzie można się dowiedzieć czegoś więcej o tej bejcy??? Myślę że mogłaby znacznie przyspieszyć malowanie kilkudziesięciu nowych niewolników
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=900
i
http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... 22&start=0
Znakomici Skaveni! Gratuluję. Jak zrobić taką podstawkę, na jakiej znajdyją się szczurki?
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8
Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dzięki za mile slowa
na pewno będę wrzucal na bieżąco kolejne bejcowane regimenty.
Co do podstawek, prosta sprawa: na czystą podstawkę naklejasz jakiś bits, skalkę z korka, kawalek kory, patyczek lub deseczki wycięte z balsy. Na okolo przyklejasz na wikol piasek. jeśli chcesz zrobić kaluże to po prostu zostawiasz fragmenty podstawki nie pokryte piaskiem. później podklad i malowanko. żeby "woda" się blyszczala trzeba ją potraktować waterefectem lub blyszczącym lakierem. Latwe, szybkie i efektowne
Co do podstawek, prosta sprawa: na czystą podstawkę naklejasz jakiś bits, skalkę z korka, kawalek kory, patyczek lub deseczki wycięte z balsy. Na okolo przyklejasz na wikol piasek. jeśli chcesz zrobić kaluże to po prostu zostawiasz fragmenty podstawki nie pokryte piaskiem. później podklad i malowanko. żeby "woda" się blyszczala trzeba ją potraktować waterefectem lub blyszczącym lakierem. Latwe, szybkie i efektowne