Nowe Ogry Matiego - kolejny pijany gnoblar!, 02.07
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Z racji ciągłego braku czasu, nawet w święta :/ dopieszczam Tyrana. Zasugerowawszy się waszymi radami, rozjaśniłem skórę (przejścia nie są już tak widoczne), pordzewiłem bardziej broń i zbroję, opaski na broni dostały dodatkowe dwa highlighty. Zamieszczam również zdjęcie niepomalowanego tyrana, widać dokładnie gdzie co i jak pokonwertowałem
Paski na broni o wiele lepiej wyglądają teraz. a sama konwersja przedstawia się bardzo fajnie
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
powiem ci ze coraz to lepsze te ogry ]:->
podobaja mi sie
efektownie musi wygladac taki wielki ogr i jeszcze na podwyrzszeniu w walce z krasnalami ]:->
podobaja mi sie
efektownie musi wygladac taki wielki ogr i jeszcze na podwyrzszeniu w walce z krasnalami ]:->
Cudnie:P chical bym miec taka armie jako swoja pierwsza armie w battlu ale i tak sie nie uda;P nie wiem czy zauwazyliscie ale tyran na zdjeciu czwartym od konca pokazuje "fuck you". Tak apropos to ile zajmuje pomalowanie i mizanie takiego tyranta? Jesli mam dodac troche krytki to te paskowe spodnie sa srednie
Hm, Tyrana dość długo przemalowywałem, jednakże moje długie siedzenie przy figurkach wynika z problemów z nadgarstkiem (mogę malować maksymalnie 2-3 godz dziennie, po dłuższym czasie stawy odmawiają posłuszeństwa :/ Pierwsze malowanie zajęło tak ze trzy wieczory, poprawki (a było ich sporo, były też dość obszerne powierzchniowo, m.in zmiana kolorystyki) dalsze 3-4 wieczorki. Ale ktoś, bez problemów z porządnym chwytem na pędzelku pomalowałby to znacznie szybciej.zator pisze:Cudnie:P chical bym miec taka armie jako swoja pierwsza armie w battlu ale i tak sie nie uda;P nie wiem czy zauwazyliscie ale tyran na zdjeciu czwartym od konca pokazuje "fuck you". Tak apropos to ile zajmuje pomalowanie i mizanie takiego tyranta? Jesli mam dodac troche krytki to te paskowe spodnie sa srednie
Co chcesz od tych spodni
Mocne przejścia na skórze, zwłaszcza na plecach, są celowe. Wg mnie bardziej podkreślają rozbudowaną muskulaturę
Jedną z trójeczek bullsów mam zamiar przerobić na irongutsów, może jeszcze dziś wieczorem.
Paseczki na gaciach dostali wszyscy, po jednym na nogawce od zewnętrznej strony, taki element spajający armię, obok czerwonych połówek twarzy
Jedną z trójeczek bullsów mam zamiar przerobić na irongutsów, może jeszcze dziś wieczorem.
Paseczki na gaciach dostali wszyscy, po jednym na nogawce od zewnętrznej strony, taki element spajający armię, obok czerwonych połówek twarzy
Moje zdanie nt. tych modeli już znasz z wcześniejszych wypowiedzi
Ale tym razem trochę gorsze zdjęcia, trochę poruszone, były lepsze
Co mogę dodać? Świetna armia, super widok na stole. Znów mi się podobają detale, szczególnie beczka (tym razem jasna)
A tak poza tym to widzę, że umiesz malować partiami na jednym poziomie i dość jednakowo Oby tak dalej, a będziesz miał dużo punktów na turniejach za malowanie!
Maluj Yhetee, bo się doczekać nie mogę, żeby coś o nich powiedzieć
Pozdrawiam
Sławol
Ale tym razem trochę gorsze zdjęcia, trochę poruszone, były lepsze
Co mogę dodać? Świetna armia, super widok na stole. Znów mi się podobają detale, szczególnie beczka (tym razem jasna)
A tak poza tym to widzę, że umiesz malować partiami na jednym poziomie i dość jednakowo Oby tak dalej, a będziesz miał dużo punktów na turniejach za malowanie!
Maluj Yhetee, bo się doczekać nie mogę, żeby coś o nich powiedzieć
Pozdrawiam
Sławol
Zgodnie z zapowiedzią - przerobiłem trójeczkę bullsów na irongutsów. Dostali naramienniki w postaci tarcz krasnoludzkich, broń przerobiłem na dwuraki, czempion dostał głowę z hełmem.
Urozmaiciłem także podstawki, każdy ogr w armii dostał krasnoludzi puklerz lub maskę longbeardsów, walające się pod nogami
Urozmaiciłem także podstawki, każdy ogr w armii dostał krasnoludzi puklerz lub maskę longbeardsów, walające się pod nogami
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2007, o 17:24 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczerze powiedziawszy nie czyta sie tego zadobrze jako irongatow. Dla mnie wygladaja jak takie troche ciutke lepsze bullsy ale na ironow to juz nie. Do wyswyg ' u mozna sie przyczepic.
Pewnie juz zameiszczalem ale troche wieksza konversja ktora i tak jest banalnie prosta bardziej podchodzi pod ironow.
Takie moje ogry
Wystarczy troszeczke GS patyczek i podoklejac co sie da pobokach. Kolczuge tez bardzo latwo sie z GS robi wiec tez nei bedzie chyba to problemem a o niebo lepiej wyglada ogr jak ma pelno rzeczy na sobie.
Robilem tez konversje z czewsciami od giganta, Jakby ci sie udalo je dostac to masz swietny odzial ogrow. Praktycznie kazda z czesci sie nadaje, nawet szkielet czy klatka.
Pewnie juz zameiszczalem ale troche wieksza konversja ktora i tak jest banalnie prosta bardziej podchodzi pod ironow.
Takie moje ogry
Wystarczy troszeczke GS patyczek i podoklejac co sie da pobokach. Kolczuge tez bardzo latwo sie z GS robi wiec tez nei bedzie chyba to problemem a o niebo lepiej wyglada ogr jak ma pelno rzeczy na sobie.
Robilem tez konversje z czewsciami od giganta, Jakby ci sie udalo je dostac to masz swietny odzial ogrow. Praktycznie kazda z czesci sie nadaje, nawet szkielet czy klatka.