Pytania początkującego

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Re: Pytania początkującego

Post autor: Temple Guard »

Wilqu pisze:
Temple Guard pisze:Ile w zestawie Greatswordów jest tych fajnych głów ......

0 do potęgi 0
Rozumiem, że Ci się nie podobają, ale o gustach się nie dyskutuje ;) Ja zawsze wolę zamknięte hełmy, nie lubię malowania twarzy, a co ważniejsze żołnierze w zamkniętych hełmach wyglądają bardziej groźnie i tajemniczo. Jak ktoś nie wykorzystał tych główek to chętnie odkupię, walcie na priv jakby co ;)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Mam jeszcze pytanko odnośnie walki, nie mogłem tego w podręczniku znaleść więc się pytam. Jak (przykładowo) jade 6 KO z championem i priestem i wbijam się konnice, np 7 black knight z CG i champion BK wyzywa mnie na pojedynek,wystawiam swojego np.priesta
i teraz reszta oddziału wali po sobie, to teraz priesta i championa muszę tak przestawić żeby do mojego championa miało dojście 3BK ? I kto do kogo przestawia figurki w Pojedynku
bo jak bym nie przestawiał to po mojim champione by waliło 2BK a jak bym przestawił to 3BK w championa i 3 BK po oddziele + champion w pojedynku. Czy jest jakiś sposób żeby szybko rozgrywać takie sytuacje Bo troche to pomieszane dla mnie.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Przestawiasz tego, kto przyjmuje challenge, tak by jak najbliżej był przeciwnika (kontakt podstawek musi być oczywiście).
W pewnych sytuacjach może to spowodować wyłączenie z walki zwykłych żołnierzy (jakąś ich część).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Aha czyli jak ja szarżuje, nie wypowiadam pojedynku teraz przeciwnik może, i jak on wypowie to ja muszę dostawić, czyli mogę wyłączyć niektóre modele z combatu. Jak bym wypowiedział priestem pojedynek , to w mojego czempiona waliło by 2BK a reszta po oddziele czy wtedy juz tylko w championa albo w odział ?

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Człowieku na Odyna trochę składni! Mózg mi wysssało......Nie wiem o czym bredzisz ale niczego w walce nie przestawia się......omfg :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Czasem się przestawia. Jeśli jest wyzwanie i antagoniści nie są w kontakcie ze sobą, przyjmujący jest przestawiany do kontaktu z wyzywającym. To wszystko jest w RB ładnie opisane.

Natomiast to, ilu kogo będzie w kogo atakować i kto będzie wyłączony z walki nie jest sprawą ogólną, zależy stricte od ustawienia w szyku, stopnia maksymalizacji szarży itd.

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

Grał ktoś na imperialnych herosach , np arcykaplanem , uzbrojonych w maczuge helsturma ?
da sie zrobić Imperialnego Pogromce Smoków i Inszych Kreatur ?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Kiedyś sobie robiłem taką statystykę, wbrew pozorom na wszelkie monstra (o ile jest więcej niż 1 na stole) wyrmslayer sword jest niezłą opcją, zwłaszcza tak niskim kosztem, ogólnie myślałem nad takim zestawieniem:
grandmaster - ward 4+, wyrmslayer sword, armour of dawn.
Mamy kolesia z przerzucanym sejwem 1+, wardem 4+, raniącym zawsze na conajmniej 4+ i najważniejsze, ItP.
Druga opcja, gdy oczekujemy tylko jednego bydla (np DE na smoku, lord chaosu na smoku, star dragon).
też grandmaster - ward 4+, sword of fate, enchanted shield - 0+ sejw, 4+ ward, to bydlę ranimy na 2+, każda rana to d3 ran i bez sejwa.
Oczywista wada - lord jest na koniu, trzeba truszkę kombinować by dopadł bydlę. Można zastanowić się nad stalowym sztandarem.

Generał/Kapitan na pegazie w tych samych kombinacjach jest słabszy, mniej ataków, brak ItP powoduje, że nawet z ikoną będzie miał FO od terrorystów.

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Niezłe . Podoba mi się opcja nr1 , nigdy zbytni nie przglądałem się mieczwi ulfa besrekera ;d bo był poprosty za tani ;)

Jednak ja myślałem o arcykaplanie na woziezgryfem i magiczne d6s10 .
mace of helstrum , amoi , ma jeszcze 4+ warda no i te swoie modlitwy.
w takiej konfiguracji myślałem , że dałoby się steamtanka nawet w domu zostawić.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Mace ma sens tylko na arcykapłanie, z racji hate'a. Papa mobile, ofkors, opcjonalnie na koniu (wtedy z jakimś wardem, ale problemem będzie fear i terror).

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

no to wyrzucamy amoi i dajemy e shield no i ikone magnusa.
teraz jest git . ; )
to teraz coś pomyśle nad rozpą bez steamtanka :roll:
jakiś kapłan , oszalali-szaleńcy i może coś klimatycznego wyjdzie :P

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Macka na kapłanie nie jest do końca taka git....nie sprawdza się a kocki..kolo odmawia chalanga i zadajesz obok impaktów i koni tylko 1 wound w pionka...nie wystarcza to do złamania klocuszka...a Ołtarz na smoka to pomyłka szczególnie elfickiego....siła 7 zabija nas baaardzo szybko wystarczy 1 nieudany ward....oczywista jest że jeździec i smok jebią w rydwan...
Obrazek

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

no coz, akurat od zabijania smokow sa działa ale na upartego mozna poskladac pare herosow- np. takich jakich opisał Byro. można też zrobić arcykaplana na koniu dac mu sword of fate(zadeklarowac smoka), vhs, i enchantd shield- przy szarzy (terrr na 9 jest do zdania) na smoka jest szansa aby go pokroic w 1 ture (zwykle 4 ataki z hatem). wyjatkiem jest Star dragon- na niego nie ma dobrej kombinacji.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Opłaca się piekielnik?? warto mu dodawac inżyniera?? kupic inżynierowi wtedy jakieś sprzęty??

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

wystarczy policzyć koszt maszynki z inżynierem, tj jakieś 165 pkt, do tego zjada dwa sloty, hero+rare, gigantyczna losowość, począwszy od ilości trafień (pomijam misfire tutaj) po same trafienia, do tego kompletny brak mobilności przy takim kosztorysie, chyba odpowiedziałem dość wyczerpująco na to pytanie; do tej pory przez całą VII ed. wyciągnąłem z półki tylko na 4 bitwy, z czego dwie totalnie for fun, jeśli już to ja głosuję za Katiuszą jednak, duży placek a jaka radośc przy trafieniu w spory regiment piechoty :twisted:

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

tylko przeciw takim HE gdzie raczej idą w jakośc nie ilośc niewiele zdziała

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Jak bije czołg?? tylko do przodu czy także na boki i w tył??

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

czołg nie bije...czołg rozjeżdża :twisted: , nie widziałem żadnego zakazu że w bok lub w tył nie rozjeżdża, a tak to tylko w swojej turze

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

wiem że rozjężdza ale właśnie nie wiem czy w bok też (swoja droga jak by to wyglądało :mrgreen: )

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

w każda stronę sprzedaje impact shity według faq ....
Obrazek

Zablokowany