Rozpiska jest zrobiona pod mecz-rewanz. Nie jest wiec wymaxowana ale na tyle dobra IMHO zeby mi sie przyjemnie grało.
Bruiser 177 Pts
Luck Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour
Jade Lion (re-rolle psychologii)
Butcher 155 Pts
Bangstick (Bound Spell 3+, d6 hitów z S4)
8 Gnoblar Trappers 48 Pts
20 Gnoblars 40 Pts
4 Ironguts 252 Pts
Look-Out Gnoblar; Standard; Musician
War Banner
3 Ironguts 154 Pts
Musician
3 Ogre Bulls 127 Pts
2ndWeapon; Musician
3 Ogre Bulls 127 Pts
2ndWeapon; Musician
3 Yhetees 195 Pts
Gorger 75 Pts
Ja przewaznie Bruiserowi daje longstrider bo po pewnym czasie lepiej go poscic w samopas i niech atakuje co tylko sie dda jak rydwany czy inne odzialy . Z zasiegiem 14 cali i gonieniem na 3 kosciach naprawde daje rade.
Trapersi moga sie nie przydac. Szybko schodza i jakos ja do nich nigdy dobrego zastosowania nie mialem. Spwalnianie to za malo.
Gorger czasami sie spisuje ale jak juz kiedys byly rozmowy o tym dopiero od 4 tury... a to moze byc za pozno.
Sadze ze mozna zrobic tak:
Dac biganie bruiseroi, wywalic gorgera i odzial bulsow, wraz z traperami, dodac do 4 ironow ze sztandarem gdzie na poczatku bedzie general siedzial. Dokupic rhinoxa. Po pewnym czasie poscic Bruisera z rhinoxem. i yheti do pomocy. Wszytko wspomagane butcherem. Tylko ze to przebudowa praktycznie calej armi i narzucenie raczej mojego stylu
No coz on sie sprawdza. a jak nie da rady to chociaz do 4 ironow ze sztandarem bym wykombinowal jakos
Trapersi moga sie nie przydac. Szybko schodza i jakos ja do nich nigdy dobrego zastosowania nie mialem. Spwalnianie to za malo.
Gorger czasami sie spisuje ale jak juz kiedys byly rozmowy o tym dopiero od 4 tury... a to moze byc za pozno.
Sadze ze mozna zrobic tak:
Dac biganie bruiseroi, wywalic gorgera i odzial bulsow, wraz z traperami, dodac do 4 ironow ze sztandarem gdzie na poczatku bedzie general siedzial. Dokupic rhinoxa. Po pewnym czasie poscic Bruisera z rhinoxem. i yheti do pomocy. Wszytko wspomagane butcherem. Tylko ze to przebudowa praktycznie calej armi i narzucenie raczej mojego stylu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rhinox jest obowiazkowy, niestety nie mam jeszcze figurki
Trapersów uwielbiam - i figurki i zastosowanie
Nad reszta musze sie zastanowic ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Trapersów uwielbiam - i figurki i zastosowanie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/161265_100000908094307_4204388_n.jpg)
Moim zdaniem rozpa ta jest idealna - sam bym lepszej nie wymyślił. Oczywiście zakładając brak rhinoxa - bo jedyne co można by tu zmienić to właśnie wywalenie dżordża i wrzucenie rinusia
Poza tym nic więcej bym nie zmieniał.
No do idealu to jeszcze troche brakuje.
Przyposcmy mam canona, czy najkiekolwiek inne strzelanie, nawet lucznikow. Po herosie. Oczywiscie moga go wyjac z odzialu bo nie ma 5 modeli lbu 3 jak jest sztandar. No i w jednej torze przepada glowna sila. Trapersi tez bezproblemowo schodzo od strzelania wystarczy zabic 2xssztuki i panika. pozniej tylko wystrzelamy odzial irono czy go nawet zaszarzujemy rydwanem kawaleria i po calej grze. Gorger nie zdazy wyjsc.
Na te pk jezeli chcesz powalczyc to Bruisera przewaznie trzeba pozniej poscic wolno bo to naprawde duza sila a oddzial go ogranicza. To juz butcher lepiej zeby w odziale sie znajdowal bo jego strata moze przesadzic o bitwie. Grywalem odobnymi rozpiskami i naprawde strata herosa na te kunty jest bardzo bolesna a w takiej kombinacji latwa.
nie mowie ze nie mozna tym pograc ale na turnieju bedzie ciezko - jakies imperium skaveny czy dwarfy
Przyposcmy mam canona, czy najkiekolwiek inne strzelanie, nawet lucznikow. Po herosie. Oczywiscie moga go wyjac z odzialu bo nie ma 5 modeli lbu 3 jak jest sztandar. No i w jednej torze przepada glowna sila. Trapersi tez bezproblemowo schodzo od strzelania wystarczy zabic 2xssztuki i panika. pozniej tylko wystrzelamy odzial irono czy go nawet zaszarzujemy rydwanem kawaleria i po calej grze. Gorger nie zdazy wyjsc.
Na te pk jezeli chcesz powalczyc to Bruisera przewaznie trzeba pozniej poscic wolno bo to naprawde duza sila a oddzial go ogranicza. To juz butcher lepiej zeby w odziale sie znajdowal bo jego strata moze przesadzic o bitwie. Grywalem odobnymi rozpiskami i naprawde strata herosa na te kunty jest bardzo bolesna a w takiej kombinacji latwa.
nie mowie ze nie mozna tym pograc ale na turnieju bedzie ciezko - jakies imperium skaveny czy dwarfy
ale przeciwnik najpierw gra moja armia, wiec tez sie bedzie musial tym meczyc. Rozpa wydaje mi sie na tyle mocna zeby cos tam ugrac i na tyle slaba ze sam ja pokonam ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/161265_100000908094307_4204388_n.jpg)
No chyba ze tak. Najlepiej zrobic jakas ciezka do grania rozpiske. Ktora samemu mozna duzo zdzialac przy odpowiednich zalozeniach.
Chociaz wedlug mnie granie w ten sposob troche nie ma sensu bo przewaznie wyglada to tak ze sie wygrywa swoja i przegrywa przeciwnika.
Chociaz wedlug mnie granie w ten sposob troche nie ma sensu bo przewaznie wyglada to tak ze sie wygrywa swoja i przegrywa przeciwnika.
Też robiłem rozpiskę na 1350 pkt, i u mnie wygląda tak:
BRUISER
Ogre club, great weapon, heavy armor, Longstrider, Wyrdstone Necklace - 187 pts
BUTCHER
Hand weapon, Bangstick - 155 pts
3 BULLS
Ogre club, ironfists - 120 pts
4 IRONGUTS
Great weapon, heavy armor, Bellower - 212 pts
3 IRONGUTS
Great weapon, heavy armor, Bellower - 154 pts
3 IRONGUTS
3 YETEES
Yetee ice weapons - 195 pts
RHINOX RIDER
BULL RHINOX
Ogre club, ironfist, heavy armor, Musician - 173 pts
Total: 1350 pts
BRUISER
Ogre club, great weapon, heavy armor, Longstrider, Wyrdstone Necklace - 187 pts
BUTCHER
Hand weapon, Bangstick - 155 pts
3 BULLS
Ogre club, ironfists - 120 pts
4 IRONGUTS
Great weapon, heavy armor, Bellower - 212 pts
3 IRONGUTS
3 IRONGUTS
3 YETEES
Yetee ice weapons - 195 pts
RHINOX RIDER
BULL RHINOX
Ogre club, ironfist, heavy armor, Musician - 173 pts
Total: 1350 pts
W WFB zdazylo mi sie ale szczerze jakos tego nie lubie do konca. Nie zawsze znam wszytkie zasady kazdej armii albo po prostu niejestem przywyczajony do takiej a nie innej gry. Po prostu mi sie srednio to podoba.Kołata pisze:Misiek
A grałeś kiedyś na takie zasady?
Właśnie najlepsze rozpiski to takie, których przeciwnik nie potrafi poprawnie użyć. Ta jest całkiem niezła, choć mogłaby być ciekawsza.
W 40k natomiast na takie zasady gralem znacznei czesciej i jako tako daje rade chociaz jezeli juz udziwniac to wole team deathmatch
Parowki w jednym i drugim przypadku sa bardzo fajne. Najwieksza jaka gralem to 4/4 po 2k pk. Dwa dni gralismy
@mate co do rozpiski to wolalbym zdjac muzyka z rhinoxa i dac loosk out gnoblara do odzialu z butcherem. ewenualnie zrezygnowac z tooth gnobow bo i tak zadko sie sprawdzaja. Nie zmienia to faktu ze na kosciach musi byc 3+, a szkoda