Tfurczość BEM - Damselka 29.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Re: Tfurczość BEM - Space Marine WIP ;)

Post autor: bem »

Shyym pisze:Zapowiada się mega :)
A oto była pierwsza publiczna wypowiedź mojego chłopaka na temat mojej twórczości. Czekał na właściwy moment :>
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

nie odpowiada mi jedna rzecz w twoim malowaniu - rozjaśniasz od czarnego(w zagłębieniach zostawiasz czarny podkład) co nadaje twoim modelom strasznie brudnego wyglądu, o ile przy chaośnikach to jeszcze jakoś pasuje to do space marina i to jeszcze w tak jaskrawej kolorystyce nijak nie pasuje(rozjaśnienia od czarnego do żółtego/jaskrawo czerwonego)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Też tak myślę, kontrast jest zbyt ostry, poza tym buty jakoś mi nie pasują do reszty. "Pióra" na hełmie, są takie se, możesz spróbować robić pociągnięcia wzdłuż, a nie w poprzek. Miecz ma być w nmm, prawda? Pociśnij jeszcze trochę więcej, a będzie naprawdę niezły.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Mi osobiście takie właśnie kontrasty się bardzo podobają, ale fakt, pióropusz i buty muszę poprawić. Miecz to nie nnm, tylko boltgun metal :) Jeszcze co do 'brudnego' wyglądu: stwierdziłam, że jeśli robię go w dosyć żywej i jaskrawej kolorystyce, to muszę go trochę pobrudzić, żeby nie wyglądał jak pedancki, cukierkowy Eldar :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

to tylko moje zdanie ale imo do space marinów nie pasuje takie właśnie cieniowanie(chociaż może mówię tak dlatego, że nie lubię dużych kontrastów :P), a eldarowa cukierkowość właśnie bardzo często dobrze wygląda u SM

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Nie da się ukryć, postęp jest widoczny. :wink: Dla kolegi malujesz lepiej niż dla siebie. :twisted:
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Dla siebie to ja na razie nie maluję. Zacznę, jak się nauczę :mrgreen:

Oto skończony space marine. Mam nadzieję, że się spodoba. Lepiej nie będzie :P
Przy okazji poprzednie zdjęcia figurek pozamieniam na same linki, bo coraz bardziej się ich wstydzę.

Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jest coraz lepiej :) A co z podstawką?

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

wyszedł naprawdę fajnie :)

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Fajny , fajny :D

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

naprawdę bardzo ładnie ci wyszedł =D>
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Nie przepadam za 40k, ale ten Space Marine wyszedł Ci na prawdę fajnie, o kilka klas lepiej od chaośników z poprzedniej strony, o których się nie wypowiem :) Trzymam kciuki, bo zapowiadają się coraz lepsze modele w tej galerii :D
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Ten pan mi się podoba ;] dużo lepiej od pierwszych prac =D>
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

bem pisze: Lepiej nie będzie :P
Ostatnio też tak pisał, a jednak sama się oszukał. :mrgreen: Naprawdę fajny, poprawiłbym ewentualnie światłocienie na sztandarze, ale i tak jest super.

Malujcie dalej towarzyszu. :wink:
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, o 16:08 przez Nicpoń, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Bem jest kobietą :P :wink:

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Nieprawda, to Kopernik była kobietą.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

To może jeszcze mi powiecie, że Skłodowska-Curie była kobietą? :wink:

Teraz na tapecie mam figurkę dla mojego chłopaka na gwiazdkę. Niestety nie mogę pokazać z wiadomych powodów, ale wiedzcie, że maluję ;)

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Widzę, że nie tylko ja wpadłem na taki pomysł :P Mam nadzieję, że po świętach się pochwalisz :wink: Ja czekam na razie, aż Śmierć (ze Świata Dysku) dla mojej dziewczyny przypłynie do mnie z Anglii :wink:

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Bayard pisze:Bem jest kobietą :P :wink:
Sorki, już poprawiam. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Jakoś ostatnio się nie udzielam na forum, ale tak z ciekawości zaglądam więc może Ci troszeczkę pomogę.
Zobacz sobie ten artykuł: http://coolminiornot.com/article/aid/649
To wg mnie lepsze wykonanie metalików od tego co prezentujesz a niekoniecznie trudne. Nie mówię, że od razu Ci wyjdzie ale spokojnie można osiągnąć dobre efekty po kilku próbach :)

BTW: wykonanie ostatniej figurki jest całkiem OK i zdecydowanie lepsze od pierwszych. Powodzenia w dalszym malowaniu :)

ODPOWIEDZ