Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
NIe jest to jakas turborewelacja, ale daje "thrill of excitement" ze juz sie bestie zblizaja zaczynam odkladac kase
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Z niusa w sumie potwierdza się podstawa:
1. Mamy armię tylko bestii,
2. mamy nowe lory pewnie mocno zbliżone to tych obecnych chaośniczych.
3. Mowa jest o jakiś nowych jednostkach. Bym się nie zdziwił jakby to była nowa lepsza wersja dragon ogra z jakimiś piorunami...
1. Mamy armię tylko bestii,
2. mamy nowe lory pewnie mocno zbliżone to tych obecnych chaośniczych.
3. Mowa jest o jakiś nowych jednostkach. Bym się nie zdziwił jakby to była nowa lepsza wersja dragon ogra z jakimiś piorunami...
Ja to bym się zdziwił. DO na 75% są wywalane z bestii, więc nie widzę sensu pogłębiania ich tematu. Będzie to raczej ów mistyczny 'coś' wspominany w plotkach, być może gragulce/harpie... co więcej, nie mam pojęcia.Mowa jest o jakiś nowych jednostkach. Bym się nie zdziwił jakby to była nowa lepsza wersja dragon ogra z jakimiś piorunami...
Sama okłada jest super, ale jak wspomnieli przedmówcy - mało futra na kózkach. Ale to w sumie raczej bestigory, więc może stąd ta zmiana image... No i może jest to zapowiedź tego, że bestigory dostaną jakieś nowe fikuśne figuraski i może, co byłoby boskie, nowe fikuśne fajoskie zasady.
EDIT: Ale ten minotaur dalej w tle [o ile to minotaur] jest IMO WYPAS [dosłownie i w przenośni]. Mam nadzieję, że figurki będą podobne doń ^^
No i zauważcie, że już nie będziemy grać bestiami chaosu - już wkrótce będziemy kompletnie niezależni! BEASTMEN!
Sound the brayhorns, gather round the herdstone! The tide is coming! Mwahahahahha!
Uerph.
Trafna uwaga, nie zauwazylem wczesniej czyli wyglada na to, ze jak w innych armiach bedzie tendencja do wyciagania ze strychu 5 edycyjnych rzeczy, co powinno kozkom wyjsc na dobreSzczurza Jucha pisze:No i zauważcie, że już nie będziemy grać bestiami chaosu - już wkrótce będziemy kompletnie niezależni! BEASTMEN!
Sound the brayhorns, gather round the herdstone! The tide is coming! Mwahahahahha!
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
najnowsze wieści nie napawają optymizmem.
bestie jako nowa rasę dostaną pumba-gora (pamiętacie Pumbę z Króla Lwa?).
minosy będą wyglądać jak zwykłe ludzkie kafary z głową byka.
2 nowe wzory bohaterów wyglądają zwyczajnie/przeciętnie.
bestigorów będzie 10 sztuk w pudle za 25 funciaków.
a nowy book wygląda tak jakby GW nie miało pomysłu co zrobić z bestiami,
jeśli będzie w połowie tak dobry jak skaveny to będzie dobrze...
bestie jako nowa rasę dostaną pumba-gora (pamiętacie Pumbę z Króla Lwa?).
minosy będą wyglądać jak zwykłe ludzkie kafary z głową byka.
2 nowe wzory bohaterów wyglądają zwyczajnie/przeciętnie.
bestigorów będzie 10 sztuk w pudle za 25 funciaków.
a nowy book wygląda tak jakby GW nie miało pomysłu co zrobić z bestiami,
jeśli będzie w połowie tak dobry jak skaveny to będzie dobrze...
Blah blah blah. Nie wiem co ma być pesymistycznego w tym, że komuś się nie podobają nowe modele. Nie podobają się i już. Niektórym ludziom nie podobają się np nowi Chaos Knights, i o ile jest to dla mnie niepojęte, szanuję to.
A jeżeli chodzi o najistotniejszą rzecz - zawartość booka - wciąż niespecjalnie cokolwiek wiemy.
BTW dostaniemy pumby? A za przeproszeniem jak wyglądają nasze obecne tuskgory?
A jeżeli chodzi o najistotniejszą rzecz - zawartość booka - wciąż niespecjalnie cokolwiek wiemy.
BTW dostaniemy pumby? A za przeproszeniem jak wyglądają nasze obecne tuskgory?
Uerph.
A timon będzie?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
nie podoba mi się nowa okładka... jest jakaś taka bez polotu...
Co do plotek to hmm... ciężko jest cokolwiek aktualnie powiedzieć ...
Co do plotek to hmm... ciężko jest cokolwiek aktualnie powiedzieć ...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
te zwierzoludy(olbrzym i wódz) na okładce są za bardzo "ludzkie", poprzednia okładka była dużo lepsza.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
Zmienili podejście do beastmenów, imo to błąd, no ale co kto lubi. Teraz to bardziej ludzie niż zwierzo. Ale nie ma takiej rzeczy której nie poprawiłoby trochę GSu i porządne malowanie IMO. Futerko dość łatwo zrobić
A przebicie starej okładki byłoby baaaardzo ciężkie, gdyż była epicka
A przebicie starej okładki byłoby baaaardzo ciężkie, gdyż była epicka
Uerph.
Chciałem zauważyć że torsy gorów czy ungorów są dość ludzkie, głównie nogi są w futrze.
Ten minuś sądzę że bedzie zwykłym minusiem albo lordem... będzie znakomicie jak GW wypuści plastykowe figurki minosków - tak jak ogrów czy rat ogrów...
Jak widać po WoCh w cale nie musimy dostać lotników. GW moze stwierdzić, że mamy ambush, skirmish, jakieś centigory...psy i jesteśmy an tyle szybką armią że na armie strzelające sobie poradzimy...zresztą teraz armie strzelające to na serio mówiąc imperium i krasie... reszta ma jakieś wsparcie strzeleckie...
Ten minuś sądzę że bedzie zwykłym minusiem albo lordem... będzie znakomicie jak GW wypuści plastykowe figurki minosków - tak jak ogrów czy rat ogrów...
Jak widać po WoCh w cale nie musimy dostać lotników. GW moze stwierdzić, że mamy ambush, skirmish, jakieś centigory...psy i jesteśmy an tyle szybką armią że na armie strzelające sobie poradzimy...zresztą teraz armie strzelające to na serio mówiąc imperium i krasie... reszta ma jakieś wsparcie strzeleckie...
Bycze rogi mają też bovigory, ale to z pewnością minotaur. Oby tylko poruszał się na zwierzęcych a nie ludzkich odnóżach.
A zwykłe, nagie, ludzkie torsy widać też w starym booku, tylko grafiki są czarno-białe, a okładka ciemna co trochę ten fakt ukrywa. Główne postacie obu okładek prawie niczym się nie różnią. Ta nowa ma tylko zmyślniejsze rogi.
Jak dla mnie na razie jest ok.
A zwykłe, nagie, ludzkie torsy widać też w starym booku, tylko grafiki są czarno-białe, a okładka ciemna co trochę ten fakt ukrywa. Główne postacie obu okładek prawie niczym się nie różnią. Ta nowa ma tylko zmyślniejsze rogi.
Jak dla mnie na razie jest ok.