no dokładnie, nic dodać, nic ująć.Laik pisze:mają tylko 2 wady - koszt i brak sava...
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
jak to jest z rozstawieniem scoutów w deploymencie? w rulebooku jest napisane ze wtedy pomijamy ze musza byc niewidoczni dla przeciwnika, ale o pomijaniu 10'' nic nie ma, tak? wiec jezeli jako pierwszy wystawie wayów w lesie w deployu przeciwnika, to on swoich scoutow nie moze wystawic w promieniu tych 10'' od wayów, zgadza sie?
Uhm, generalnie nie wiem co wnioskować z twojej wypowiedzi więc tak:
1) Waywatcherów możesz wystawić na 2 sposoby: nawet 1 cal za wrogiem, byleby w jakimś terenie i tak, żeby żaden z wrogich oddziałów Cię nie widział. Albo 12" od przeciwnika, ale wtedy mogą być nawet na "łysym polu", czyli na czystym stole.
2) Scoutów wystawiasz na normalnych zasadach. 10" od innych, muszą być niewidoczni i za jakimś terenem.
chyba się nie kopłem, pozdro...
1) Waywatcherów możesz wystawić na 2 sposoby: nawet 1 cal za wrogiem, byleby w jakimś terenie i tak, żeby żaden z wrogich oddziałów Cię nie widział. Albo 12" od przeciwnika, ale wtedy mogą być nawet na "łysym polu", czyli na czystym stole.
2) Scoutów wystawiasz na normalnych zasadach. 10" od innych, muszą być niewidoczni i za jakimś terenem.
chyba się nie kopłem, pozdro...
zle sie zrozumielismy, ja wiem jak sie wystawia scoutow i wayow
to podam przyklad z bitwy:
ja zaczynam wystawiac, wystawilem wayow kilka cali od jego jednostek, ale w lesie wiec git, teraz on- wystawia shadów, nie ma miejsca zeby ustawic ich jako scoutow wiec probuje wcisnac w deployu, no i pomija zasade ze jest niewidoczny ale musi byc >10'' od wayow, tak?
to podam przyklad z bitwy:
ja zaczynam wystawiac, wystawilem wayow kilka cali od jego jednostek, ale w lesie wiec git, teraz on- wystawia shadów, nie ma miejsca zeby ustawic ich jako scoutow wiec probuje wcisnac w deployu, no i pomija zasade ze jest niewidoczny ale musi byc >10'' od wayow, tak?
Mam nadzieje, że nie powtarzam się z pytaniem.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają praski w Batallionie WE?
mam na myśli czy figurki posiadają te same zestawy prasek i bitsów czy sa uproszczone?
(przykładowo Skullpas ma jednoczęściowe fixy a battalion do Orcasów ma połowę fixów identycznych jak w normalnych boxach a połowę "jednoczęściową")
To jak to jest z WE Batalion?
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają praski w Batallionie WE?
mam na myśli czy figurki posiadają te same zestawy prasek i bitsów czy sa uproszczone?
(przykładowo Skullpas ma jednoczęściowe fixy a battalion do Orcasów ma połowę fixów identycznych jak w normalnych boxach a połowę "jednoczęściową")
To jak to jest z WE Batalion?
Tancerze Wojny mają magiczną ochronę 6+, czy w połączeniu z tańcem Wstęga cieni (który daje magiczną ochronę 4+) tancerze mają ochronę magiczną 3+?
Czy to się kumuluje?
I czy tak samo jak jest przy Dzikich Jeźccach?
Czy to się kumuluje?
I czy tak samo jak jest przy Dzikich Jeźccach?
Wisła Kraków.
Czyli rzucam ochronę dwa razy?Kalesoner pisze:Wardy się nie kumulują.
Raz na 6+, a potem na 4+ - w przypadku Tancerzy Wojny?
Wisła Kraków.
Dzieki, teraz już wszystko jasneKalesoner pisze:Nie, rzucasz ochornę tylko raz na bardziej korzystnej wartości.
Wisła Kraków.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Witam, aż wstyd się przyznać, ale wczoraj pierwszy raz w swojej rozpisce miałem orła, a tak orła właśnie . Nawet nie wiedziałem, dlatego pytam, a mianowicie. Czy jak dam flee orłem, to w następnej turze gdy się zbiorę mogę pofrunąć 20 cali gdzie chcę, czy jedynie ogarnąć się i stać?
Pozdrawiam, Jacek.
Pozdrawiam, Jacek.