DE - 1200 pk.
DE - 1200 pk.
Master - 160 pk.
Zimnokriwsty 20
Ciężka zbroja 4
tarcza 4
Płaszcz z łusek morskiego smoka 4
Naszyjnik Khaeleth 35
Miecz bojowy 15
Czarodziejka - 180 pk.
Lvl 2 35
Pieczęć z Grond 30
Tom Furiona 15
Pani Śmierci - 150 pk.
Choraży 25
Sztandar z Hag Greaf 35
Kusznicy (17) - 187 pk.
tarcze 1
Korsarze (10) - 150 pk.
Grupa dowodzenia 25
Choragiew Węża Morskiego 25
Rycerze na Zimnokrwistych (5) - 210 pk.
Grupa dowodzenia 40
Sztandar z Hag Greaf 35
Widma (8) - 162 pk.
Broń wielka 2
RAZEM : 1199 pk.
Rozpiska na HE .
Pani śmierci w korsarzach
Master w COKach
Co o tym myślicie??
Zimnokriwsty 20
Ciężka zbroja 4
tarcza 4
Płaszcz z łusek morskiego smoka 4
Naszyjnik Khaeleth 35
Miecz bojowy 15
Czarodziejka - 180 pk.
Lvl 2 35
Pieczęć z Grond 30
Tom Furiona 15
Pani Śmierci - 150 pk.
Choraży 25
Sztandar z Hag Greaf 35
Kusznicy (17) - 187 pk.
tarcze 1
Korsarze (10) - 150 pk.
Grupa dowodzenia 25
Choragiew Węża Morskiego 25
Rycerze na Zimnokrwistych (5) - 210 pk.
Grupa dowodzenia 40
Sztandar z Hag Greaf 35
Widma (8) - 162 pk.
Broń wielka 2
RAZEM : 1199 pk.
Rozpiska na HE .
Pani śmierci w korsarzach
Master w COKach
Co o tym myślicie??
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Andronicus
- Chuck Norris
Masz 2x ten sam magiczny sztandar co jest nie zgodne z zasadami. Hag Queen nie może iść do korsarzy a nawet gdyby mogła, to i tak kiepski pomysł. 17 kuszników- po co tak?? Lepiej znaleźć trochę pkt na jeszcze 3 i zrobić 2x10. Generalnie na HE, dobrze mieć armię opartą na zmasowanym ostrzale. Popraw błędy merytoryczne, potem będziemy się zastanawiać nad jakością rozpiski 

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A czemu nie może iść do Korsarzy?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Andronicus
- Chuck Norris
Ponieważ.... się walnąłem
Oczywiście może, to zwykli herosi nie mogą iść do jednostek, będących khainitami.
Może ja już nie będę się produkował na forum, po dwóch nie przespanych nocach, bo nic dobrego z tego nie wychodzi...

Hej, kilka uwag.
1. Zamiast czterech ataków z Siła 4 lepsze sa trzy z Siłą 5. Idea mastera z PoK jest taka, że wchodzisz w oddział i powoli go rozpracowujesz. Z Siłą 5 w końcu pokroisz nawet kawalerię, jak już w nich wejdziesz. Żeby jednak w niej ustać, raczej powinieneś zrobić mastera bsb-kiem.
2. Samotna czarodziejka raczej nie poczaruje, chyba, że liczysz na Power of Darkness, ale to zawodne.
3. Masz strasznie dużo punktów w bohaterach i zbyt mało oddziałów.
4. Gdzie harpie i dark ridersi?
5. CoKom nie opłaca się dawać czempiona, chyba, że chcesz mu dać magiczny przedmiot, np. ring of hotek. Poza tym, zauważ, że nie masz look out sira ani na czempionie, ani na masterze w rycerzach.
Na high elfy jest bardzo dobre lekkie strzelanie (czyli Twoje strzelanie), rozważ też szóstkę coldów z bannerem dającym ASF.
1. Zamiast czterech ataków z Siła 4 lepsze sa trzy z Siłą 5. Idea mastera z PoK jest taka, że wchodzisz w oddział i powoli go rozpracowujesz. Z Siłą 5 w końcu pokroisz nawet kawalerię, jak już w nich wejdziesz. Żeby jednak w niej ustać, raczej powinieneś zrobić mastera bsb-kiem.
2. Samotna czarodziejka raczej nie poczaruje, chyba, że liczysz na Power of Darkness, ale to zawodne.
3. Masz strasznie dużo punktów w bohaterach i zbyt mało oddziałów.
4. Gdzie harpie i dark ridersi?
5. CoKom nie opłaca się dawać czempiona, chyba, że chcesz mu dać magiczny przedmiot, np. ring of hotek. Poza tym, zauważ, że nie masz look out sira ani na czempionie, ani na masterze w rycerzach.
Na high elfy jest bardzo dobre lekkie strzelanie (czyli Twoje strzelanie), rozważ też szóstkę coldów z bannerem dającym ASF.
Hm hm to nie moge mieć 2 x takiego samego sztandaru ???
Kurczę to w takim razie korsarze staja sie benadziejni
W mojej rospisce nie ma DR i harpii dla tego że nie mam ich figurek ( harpii tak naprawde nie lubie natomiast DR kupuje jak wyjda plastiki) a pozatym jestem inny
Czarodziejka nie bedzie wolnym strzelcem ... sorry zapomnialem napisać
Po za tym ona nie ma czarować tylko blokowac czary 2 magów HE ktorzy na 90% sie pojawią
Hm hm jak coś wymyśle to poprawie tą rospe
Jak macie jakies pomysly to piszcie
Moje pozostale jesdnostki:
10 Exe
15 wojowników
5 COK
1 master na piechote
kocioł
Assasyn

Kurczę to w takim razie korsarze staja sie benadziejni

W mojej rospisce nie ma DR i harpii dla tego że nie mam ich figurek ( harpii tak naprawde nie lubie natomiast DR kupuje jak wyjda plastiki) a pozatym jestem inny

Czarodziejka nie bedzie wolnym strzelcem ... sorry zapomnialem napisać
Po za tym ona nie ma czarować tylko blokowac czary 2 magów HE ktorzy na 90% sie pojawią
Hm hm jak coś wymyśle to poprawie tą rospe

Jak macie jakies pomysly to piszcie
Moje pozostale jesdnostki:
10 Exe
15 wojowników
5 COK
1 master na piechote
kocioł
Assasyn
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, o 16:35 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Wg mnie dopóki będziesz czekał na harpie i DR w plastiku/nowy ich modele to będziesz tylko w d*** dostawał.
Harpie świetnie rozpracowują bolce i zmuszają magów do trzymania się w oddziałach.
DR z kuszami bez problemu kroją sword masterów i inne he, które mają słabszy pancerz.
A ASF na korsarzach to imo średni pomysł, zwłaszcza że masz tyle samo inicjatywy co szeregowy he, lepiej dać ten sztandar cokom, które mają inicjatywy 6.
Widmom zamieniłbym GW na 2 bronie ręczne.
Dowódcy cok dałbym ring of hotek. Możesz wtedy zamienić seal of grond n lifetakera na czarce. Takie rozwiązanie wydaje mi się najlepsze.
Harpie świetnie rozpracowują bolce i zmuszają magów do trzymania się w oddziałach.
DR z kuszami bez problemu kroją sword masterów i inne he, które mają słabszy pancerz.
A ASF na korsarzach to imo średni pomysł, zwłaszcza że masz tyle samo inicjatywy co szeregowy he, lepiej dać ten sztandar cokom, które mają inicjatywy 6.
Widmom zamieniłbym GW na 2 bronie ręczne.
Dowódcy cok dałbym ring of hotek. Możesz wtedy zamienić seal of grond n lifetakera na czarce. Takie rozwiązanie wydaje mi się najlepsze.
- Andronicus
- Chuck Norris
Jakbyś pograł harpiami to od razu byś polubił
To samo z DR. Jeśli chodzi o rozpiskę na HE, podpisuję się rękami i nogami pod tym co pisze Matis99. Jeśli coś do walki to COK z ASF lub ewentualnie BG z ASF. Rydwany też są nie głupim pomysłem na haje. Poza tym strzelanie, strzelanie i jeszcze raz strzelanie. Shades (ale z ahw a nie z gw), kusznicy do oporu. Z modeli, którymi dysponujesz, tak na prawdę, ciężko jest złożyć coś fajnego.

jeśli nie grasz na harpiach bo ich nie masz to po prostu je sobie zrób
kup na allegro/cytadela.pl/bard.pl box demonetek slaanesha, potem kup na bitspudlo.com dwa zestawy 5 skrzydeł z MaxMini
za 36zł, doliczając koszty wysyłki masz za około 100zł 10 ładnych harpii
ja właśnie sklejam demonetki, a skrzydła zamówiłem w piątek

kup na allegro/cytadela.pl/bard.pl box demonetek slaanesha, potem kup na bitspudlo.com dwa zestawy 5 skrzydeł z MaxMini
za 36zł, doliczając koszty wysyłki masz za około 100zł 10 ładnych harpii
ja właśnie sklejam demonetki, a skrzydła zamówiłem w piątek

Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Noooo...
Powiedzmy że jak znowu zacznie mnie stać to sie pobawie z demonetkami (nastepna w kolejnosci miała być balista)
A co do rospy...
Wpadłem na 2 pomysły :
1. Dam COKą sztandar rzezi
2. Wywale panią śmierci , korsarzy i 3 widma poczym dodam jeszcze jedna 5 COKów
No i wlasnie do piero teraz zobaczyłem że sie machnołem i zamiast ,,miecz potęgi'' napisałem ,, miecz bojowy ''
Powiedzmy że jak znowu zacznie mnie stać to sie pobawie z demonetkami (nastepna w kolejnosci miała być balista)
A co do rospy...
Wpadłem na 2 pomysły :
1. Dam COKą sztandar rzezi
2. Wywale panią śmierci , korsarzy i 3 widma poczym dodam jeszcze jedna 5 COKów
No i wlasnie do piero teraz zobaczyłem że sie machnołem i zamiast ,,miecz potęgi'' napisałem ,, miecz bojowy ''

- Andronicus
- Chuck Norris
Ta zmiana bannera na COK to beznadziejny pomysł. O ile z ASF zagrażają im tylko DP o tyle bez, właściwie każda jednostka do cc... Shadów bym nie zmniejszał, daj im za to ahw albo wręcz nie dawaj nic. Skoro tak ograniczają cię dostępne modele, zastanowił bym się nad assassinem z gwiazdkami i runą do Shadów. Co do korsarzy i wiedźmy to wywal, są absolutnie zbędni.