DE 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

DE 1500

Post autor: Sebollus »

Rozpiska na turniej

-Master generał: Pendant, Słomka, HA, SDC, dark steed
-Master BSB, Crimson Death, Hotek, HA,SDC,SH, cold one
-Assassin, gwiazdki, manbane, AHW
-10 kuszników
- 5 DR a kuszami
-3x5 harpii
- 8 shadeów z AHW
-5 COK-ów , banner, warbanner
-5 COK-ów , champion
-Hydra

zastanawia mnie czy ring za ochronę antymagiczną wystarczy , czy nie lepiej go wywalić , wywalić assassina i dać caddy-ego? Poza tym zastanawiam się czy ustawienie COK-ów jest dobre czy nie zamienić np championa na sztandarowego albo na odwrót. wcisnąłbym lekko na upartego jeszcze drugich DR ale tu ograniczają mnie możliwości figurkowe, a na turnieju na proxy nie pozwalają.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wszystko fajnie, tylko COK mógłbyś przerobić na 5 gołych i 6 z warbanner (kosztem jednego shade'a)
Wydaje mi się, że na te punkty assassin z gwiazdkami nie znajdzie dla siebie zbyt wielu celów i bezpieczniej wymienić go na caddyego, albo nawet na 2 lev rzucającą co turę jakiś fajny czar z 4 kości
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Wywal asasyna Seba, kogo nim chcesz ubić? :wink: a turniej w sobotę jest, pożycz sobie DR drugich. Do zobaczenia.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Hmm to może coś takiego?
-Master generał: Pendant, Słomka, HA, SDC SH, dark steed
-Master BSB,Hydra banner, HA,SDC,SH,Lanca cold one
-Caddy
-10 kuszników
- 5 DR a kuszami
-3x5 harpii
- 8 shadeów z AHW
-6 COK-ów
-5 COK-ów
-Hydra

ewentualnie jeszcze kwestja do rozważenia czy nie wywalić kusz z DR i tarczy z generała i nie dać drugim COK-om sztandaru i muzyka lub muzyka do DR?

Awatar użytkownika
Warlock
Chuck Norris

Post autor: Warlock »

Ja bym Zrobił Kociołek bo w takim ofensie bardzo się przydaje. Kociołek lub Caddy może być generałem a zrób jeszcze BsB na Coldzie z SoM i PoK.
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix

"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein

"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Rozpiskę na kotle sam bym chętnie zrobił gdyby nie to że kociołka zwyczajnie nie posiadam a jak wspominałem na proxach grać nie można a do tego sam osobiście proxować nie lubię.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Kusz z DR nie wywalaj, bo bez tego to nadaję się jedynie na straty przy przytrzymywanie, blokowaniu.

tetsuo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: tetsuo »

Dwie glupoty na 1500 punktow to jak dla mnie o dwie za duzo, dla innych o jedna za duzo, dla innych to zaden problem.
Wole BG, a asasin z gwizdkami to moze miec nawet 7S przeciwko 5T, wiec rydwany rozwala jedna gwiazdka, mi sie podoba taki koles.

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Dobra małe przemyślenia..... na CH*%&$ mi był ten caddy :/następnym razem na te punkty biore assassina. Drugą sprawa, hydra banner to lekki overkill, ale z drógiej strony może nie spotkałem odpowiedniego przeciwnika. Co do głupot-fakt zbyt często nie zdawali, ale nie mam czego zabardzo zamiast nich wrzucić Kloc BG za drogi zwyczajnie i imho zbyt wolny. Dalej....po raz pierwszy wystawiłem 3x5 harpii i już wiem że nigdy tego nie zmienie-są zajebiste z wyjątkiem kiedy 5 harpii tak naprawde odbija się od 5 skinków:/ dalej.... 2 bronie dla shade-ów bez kotła to iIMHO strata punktów.

ODPOWIEDZ