Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
Bullcentaury mają 1W, są drogie, nie mają forestera, i nie są szybką kawalerią.
Marzą mi się centogory z 2W, 2A z dwurakami, fast, ruch po lesie za 25 pkt .
Patrząc na psy khorna to nie są wygórowane życzenia
Marzą mi się centogory z 2W, 2A z dwurakami, fast, ruch po lesie za 25 pkt .
Patrząc na psy khorna to nie są wygórowane życzenia
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Masz pokaźne marzenia
Tylko żeby się nie okazało, że pół roku po wyjściu AB wszyscy będą grali na Cenitgorach i Gorgonach, a reszta pięknych (zapewne) figurek będzie zdobiła półkę...
Tylko żeby się nie okazało, że pół roku po wyjściu AB wszyscy będą grali na Cenitgorach i Gorgonach, a reszta pięknych (zapewne) figurek będzie zdobiła półkę...
Mi się marzy kodeks taki żeby wszystkie jednostki były wyważone i dało sie nimi grać.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A co w Wochu poza Warriorami i chosenami jest nie grywalne?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Spawny (z racji obcięcia ruchu) za też nie przepadam rydwanami (z racji ceny).
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
No proszę Cię.Dastor pisze:Nie no poza warriorami i chosenami wszystko jest przecież mega grywalne. Zaczynając od magic itemów kończąc na forsakenach. Tyle możliwości daje ta książka, że nie wiem czemu gracze chaosu tak lamentują!
Deamon Prince,
zbyt drodzy bohaterowie,
forsakeni,
choseni,
trole
shaggot,
gigant,
warshrine
Do tego, drodzy warriorzy, padający jak muchy marauderzy konni, totalny brak skirmishu, bardzo słaba antymagia. To co ludzie wrzucają do chaosu to konsekwencja tego, że nie mają wyboru bo jak w każdej armii jest coś naprawdę mocnego to w chaosie niczego się nie mogę dopatrzeć.
Rzeczywiście jest w czym wybierać.
Odnośnie grania na samych centkach i gorgonach.
Wg BOLSa centki nie będą wchodziły w minimalne cory.
Do tego nawet jak byłyby zarąbiste to pewnie będą cholernie podatne na psychologię.
Gorgona..., super, ale przez oddział się pewnie nie przebije, smoka, abominacji, steamtanka czy czegokoliwiek twardego nie zabije.
Wg widzę niezły problem w bestiach, żeby mieć konkretne argumenty na takie potworki przeciwnika bo niczym ich nie zastrzelimy (ungory z krótkimi łukami to za mało )
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Podręcznik do WoCh bardzo mi sie podoba jest dużo ciekawych jednostek - nieważne czy grywalne czy nie to nie ma znaczenia Licze że podręcznik będzie słabszy od WoCh na tyle żeby Kozy nie pojawiały sie masowo na stołach . Mam nadzieje że będzie dużo możliwych kombinacji jak np u orków . Zeby nie wiało nudą na stole .
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Niektórzy nie rozumieją pojęcia ironii...
Masz ciekawe życzenia. Mało kombinacji na stole to nuda, a ciągłe dostawanie w skórę bo mamy kiepawy kodeks to już ciekawe urozmaicenie?Podręcznik do WoCh bardzo mi sie podoba jest dużo ciekawych jednostek - nieważne czy grywalne czy nie to nie ma znaczenia Licze że podręcznik będzie słabszy od WoCh na tyle żeby Kozy nie pojawiały sie masowo na stołach . Mam nadzieje że będzie dużo możliwych kombinacji jak np u orków . Zeby nie wiało nudą na stole .
Osobiście w dupie mam różnorodność jednostek do wystawiania, bo teraz grać się da na herdach/psach/chariotach/minosach - i to wszystko :/ A w nowych bestiach będzie co najmniej centki+gorgona+harpie/gargulce+gory/ungory[chociażby do minimalnych corów, i tuszę, że minosy, bo minosy są zawsze bardziej niż reszta armii. To już nam daje większą różnorodność. Byleby tylko była możliwość rzucenia rękawicy niektórym armiom, a nie możliwość ugrania małego zwycięstwa tylko przy farciarskich rzutach i pechu przeciwnika.
EDIT: Podobno gory będą z dwurakami. Prawdopodobnie RnF. Ungory może skirmish...
Uerph.
-
- Masakrator
To byłby jakiś spisek GW. Zjechać biedny Chaosu,niech ma za swoje.Podręcznik do WoCh bardzo mi sie podoba jest dużo ciekawych jednostek - nieważne czy grywalne czy nie to nie ma znaczenia Licze że podręcznik będzie słabszy od WoCh na tyle żeby Kozy nie pojawiały sie masowo na stołach . Mam nadzieje że będzie dużo możliwych kombinacji jak np u orków . Zeby nie wiało nudą na stole .
Wszystko przez głupiego Archaona.
Nie jestem pewien tej informacji i może to plotka, ale jednym z specowych monsterów ma być kolo ze zwiadem o statystykach dużo lepszych niż minotaur. Ma się to nazywać "Linewurm", ma być długie, wężowate i być puchate.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Zdajesz sobie sprawę, że to zalążki sado-maso snobizmu?Dibo pisze:Podręcznik do WoCh bardzo mi sie podoba jest dużo ciekawych jednostek - nieważne czy grywalne czy nie to nie ma znaczenia Licze że podręcznik będzie słabszy od WoCh na tyle żeby Kozy nie pojawiały sie masowo na stołach .
Pozdrawiam
-Jakub Wienzek
-Jakub Wienzek
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ah gdybym mial kasę.... to bym jeszcze woch zbierał.
wystaewiałbym regimenty piechoty chosenów i zwyklych wariorów moze i forsakenów trochę...
wystaewiałbym regimenty piechoty chosenów i zwyklych wariorów moze i forsakenów trochę...
Ha ha ha ... niech oni nie kombinują tylko niech ugrywalnią to co już jest- np. niech dadzą Centigorom fasta a marki chaosu zrobią takie jak w Ravening Hordes - Nurgle + 1 do T , Slaanesh - Unbreakable, to było cośMa się to nazywać "Linewurm", ma być długie, wężowate i być puchate.