Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: RAFIX »

Dr Crane pisze:
Ma się to nazywać "Linewurm", ma być długie, wężowate i być puchate.
Ha ha ha ... niech oni nie kombinują tylko niech ugrywalnią to co już jest- np. niech dadzą Centigorom fasta a marki chaosu zrobią takie jak w Ravening Hordes - Nurgle + 1 do T , Slaanesh - Unbreakable, to było coś [-o<
już to gdzieś słyszałem, poczekaj coś mi świta aaaa tak przed premierą WoCHu

Słyszałem ze podręcznik ma pisać człowiek od ogrów, czy to prawda??

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

...

Słyszałem ze podręcznik ma pisać człowiek od ogrów, czy to prawda??
Chciałeś powiedzieć człowiek od WoChu ;) Jeśli to prawda, to drżyjcie nasi futrani bracia w wierze :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Wiesz, w sumie jeśli pisałby to facet od ogrów to ja tam bardzo chętnie bo miałbym gory w starej cenie ze statami ogrów i to wszystko w skirmishu ;)
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

za warseer'em

"Was to be written by Andy Hoare, but he has since quit Games Workshop. Believed to have been finished by Jeremy Vetock."

Andy to gosc, ktory pisal Storm of Chaos i pomagal Mattowi Wardowi skopsac Orki. Jeremy to chyba ten gosc co zrobil teraz Skaveny, tak?

Nie wiem czy to dobre wiesci czy zle. Natomiast martwia mnie informacje, ze ma zniknac zasada Raiders. W ogole, ze Gory nie beda juz skimiszami.
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

tak, to jeremy pisał booka do szczurków.

Nie wiem jak szczurki wypadają pod wzgledem siły armii, ale na oko sa znacznie bardziej elastyczne, ciekawe i zróznicowane niz woch więc to daje pewne nadzieje.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

wreszcie pozytywne ploty!
Gors are/will be a ranked Core unit, by themselves.

Ungors are still skirmishers. [I have no idea concerning weapons, such as the speculated bows, etc]

You can also take a skirmishing Gor and Ungor unit (much like the Krox-led-Skink units), as Core.

Skirmishing units can infiltrate. [as stated]

One last bit:
I overheard that the Beastmen army will be "very flexible." Now, is that a description of the armylist or some underlying thought as to how the final army will play like? I lean toward the possibility of several 'new' unit types in the armylist (in the Core, Special and Rare slots), and by this is what is meant that the army will be very flexible.
A watered down "brown Orc" armylist I don't see and can't imagine.

The book is already written. [is it on its way to the printers? Your guess as good as mine, but I would assume that the final touches are done already.]

From several sources. A small "confirmation" if you like.
+
[don't even worry about the magic items. Several powerful combinations, possible at the Hero level as well, from what I heard]

Rest assured that the armylist will be solid, on the same level as the Lizardmen and Chaos Mortals armybooks.
WoC... cóż, ale Lizaki? Jak dla mnie git, taka moc armii będzie w sam raz.
Uerph.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

czy ja wiem czy one są takie... poztywne?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jeśli wasz book pisze Vetock, to pewnie wam też walnie coś na kształt Furnace'a, z dwoma stronami zasad za 150pkt.
Nic, tylko trzymac kciuki, zależy mi na kolejnej ciekawej i mocnej(ale nie przegiętej) armii pod znakiem Ośmioramiennej Gwiazdy Chaosu:)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

czy ja wiem czy one są takie... poztywne?
Zachowujemy herd+możliwość wystawienia gorów i ungorów w 2 różnych formacjach - gdzie tu jakiś negatyw?
Uerph.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Klocki Gorów? Zabawa w Lizzaki?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Wat? Masz do wyboru - klocek gorów, skirmishujące ungory, albo coś na kształt starego herda- na moje to dostajemy 200% więcej możliwości, więc nie widzę tu problemów - w takim wypadku mamy tylko do przodu.
Uerph.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

jeśli booka do bestii pisze ten sam kolo co do szczurów to ciekawe czy zasaby też będą tak dziurawe :wink: IMO typ powinien najpierw rulebooka przeczytać przynajmniej ze dwa razy a dopiero potem brać się za pisanie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

spoko ja właśnie chyba wpadłem na to że lizardmeński coldblooded nie działa, a co do booka to ja kocham zasadę raiders i byłbym zawiedziony gdyby jej zabrakło.
Pozatym są plotki że centki są w specjalach a to żle bo minosie pewnie będą grywalne bo zrobili nowe modele( dlatego nie martwię się o gory i ungory),a rydwany raczej wygrają przynajmniej na razie u mnie z centkami ze względu na lepszą psychologię. generalnie pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

To ciekawe że rydwany będą wygrywać u Ciebie z centigorami, bo centigory będą w core a rydwany w special, ponadto obydwie te jednostki mają całkowicie różne role...
Uerph.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

ja mówię tylko że widziałem plotki że centki będą w specach a w tedy raczej przegrają z rydwanami, nawet jak centki dostaną fasta. Nie wiem czy zauważasz fakt że coś w armii musi zabijać a do tego o wiele lepiej nadaje się czariot niż centki nawet z fastem. Co nie zmienia faktu że jak będą w corach to będzie fajnie, oby drunken działało także w turze przeciwnika.

Awatar użytkownika
darkcain
Mudżahedin

Post autor: darkcain »

W nowym White Dwarfie 360 pokaznao okladke nowego armybooka oraz podano ze nr 652 bedzie poswiecony bestyjka a premiera samego ab oraz modeli to luty 2010. Styczen zostal zarezerwowany dla 40stki - Tyranidzi.
His name was Death and Hell follow with Him

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

widziałem plotki że centki będą w specach a w tedy raczej przegrają z rydwanami, nawet jak centki dostaną fasta. Nie wiem czy zauważasz fakt że coś w armii musi zabijać a do tego o wiele lepiej nadaje się czariot niż centki nawet z fastem.
Centki w core to info pewne na jakieś 80%. Rydwany w core na 99%.

I nie, nigdy nie zauważyłem faktu, że w tej grze chodzi o zabijanie wrogich jednostek, zawsze myślałem, że moje gory muszą jak najszybciej podbiec do przeciwnika i wręczyć im naręcze chryzantem.

A od rydwanu 5x lepsze są minotaury - nie są losowe w atakach, mogą zachaczyć o trudny teren i nie rozpaść się, smyrnięcie z S7 której mnogość wszędzie w okół nie rozsypuje ich, sumarycznie są szybsze dzięki marszowi, 3jka nie jest dużo droższa od rydwanu a ma średnio więcej ataków, US>3. Więc jeśli chcesz zabijać to nie wiem gdzie u ciebie w armyliście będzie miejsce na rydwany.
[szczególnie jeśli minoski dostaną boosta - a biorąc pod uwagę to, że dostają nowe figsy jest to dość prawdopodobne, zaś fakt że większość graczy bestii ma mnóstwo rydwanów i nie dostają nowych modeli powoduje, że dostaną kopa - vide przeniesienie do spec. A jeżeli jeszcze okaże się, że nie będą w formacie 2-4-1 to wtedy już mamy generalną sodomę.]
Uerph.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

spoko, ja jestem spokojny o moc booka.bardzo się cieszę że nie pisze ten idiota yeahbany w doope od nowego WoCha.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jasiuuu pisze:bardzo się cieszę że nie pisze ten idiota yeahbany w doope od nowego WoCha.
Ale Vettock też niczego sobie. :) Jak ktoś powyżej wspomniał - piernicznie nowe jednostki z pierdylionem tabelek i szabanastoma stronami zasad, dziurawych jak gouda. I jeszcze pozabiera skirmisze, o. ;)
Infiltratorzy mogą być tacy jak u szczurów - sneaky advance (wchodzą jak z pościgu), więc może bez rzutów jak przy ambushu.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Oi,
Zawsze mogl to byc Matt Ward, dalej zwany Mistrzem Wywazonych Podrecznikow.
Obrazek

ODPOWIEDZ