Patrole we Wrocławiu
Re: Patrole we Wrocławiu
Mam nadzieję, że jednak ktoś będzie, chętnie się wciągnę, a nie mam z kim zagrać we Wrocławiu (nie mam znajomości ).
Kumpel co mnie wciągnął jest w Kielcach... więc sami widzicie, za często to nie mamy okazji pograć .
Kumpel co mnie wciągnął jest w Kielcach... więc sami widzicie, za często to nie mamy okazji pograć .
Nil est in homine bona mente melius.
ja będę gram skavenami
Janiszek pewnie też on gra demonami
zapewne będzie kolo grający bretką
i kolo grający o&g
czasami pojawiają się dark elfy i chaos
często są też dwarfy
tego możesz się spodziewać w bardzie
zapraszam na 16:00 w czwartek i na 16:00 w środe
Janiszek pewnie też on gra demonami
zapewne będzie kolo grający bretką
i kolo grający o&g
czasami pojawiają się dark elfy i chaos
często są też dwarfy
tego możesz się spodziewać w bardzie
zapraszam na 16:00 w czwartek i na 16:00 w środe
Środa jak pisałem wcześniej odpada, w czwartek postaram się przełamać i być. Mam nadzieję, że nie jesteście nerwowi i pomożecie, bo jeszcze ta mnogość zasad bywa przytłaczająca, te trafienia , zranienia itd .
Skoro jest juz jakas akcja to chetnie bym sie podlaczyl pod pomysl nauki gry z wykorzystaniem wrocławskich patroli . Zasady znam tylko na sucho ,ale mam nadziej ze nie bedzie wiekszych klopotow .
A good beginning makes a good ending
Czołem, tak mi przyszło do głowy się upewnić gdzie ten bard teraz jest, bo się wybieram jutro .
Dawniej był koło Ruskiej, a teraz rozumiem to jest w Świecie Gier na Wita Stwosza (chyba ta ulica, w każdym razie w tamtej okolicy koło rynku)?
Dawniej był koło Ruskiej, a teraz rozumiem to jest w Świecie Gier na Wita Stwosza (chyba ta ulica, w każdym razie w tamtej okolicy koło rynku)?
zasady które są na obecnych patrolach są łamane i trza zrobić nowe...
na innym forum zrobiliśmy zasady które są od siebie dosyć sprzeczne dlatego prosiłbym kogoś kto nie chodzi na patrole o zamieszczenie zasad na patrol na 700punktów z uwzględnieniem poszczególnych armii z góry dzięki
na innym forum zrobiliśmy zasady które są od siebie dosyć sprzeczne dlatego prosiłbym kogoś kto nie chodzi na patrole o zamieszczenie zasad na patrol na 700punktów z uwzględnieniem poszczególnych armii z góry dzięki
ja może i gram na tych patrolach czasem, ale wydaje mi się, że nie stoi nic na przeszkodzie bym ten regulamin mógł napisać.
-900pts
-2 Hero Sloty (Assasin też w to liczony)
-2+ Core Units
-0-2 Speciale i 0 Rare/0-1 Special i 0-1 Rare
- żaden model nie może mieć więcej niż 4W
- żaden oddział piechoty R'n'F nie może mieć więcej niż 20 US
- żaden oddział kawalerii nie może mieć wiecej niż 10 US
- żaden oddział skirmish nie może mieć więcej niż 7 US
- 0-1 Flaying Unit
- Character z Savem lepszym niż 2+ zużywa dodatkowy slot Hero
-kostki PD i DD liczymy na tych samych zasadach jak w BP
- Max 5 PD
- Max 5 DD (Dwarfy 6 DD)
- oddziały eteryczne nie mogą mieć więcej niz 5 modeli
- na każde dwa oddziały strzelające (robiące jakiekolwiek akcje w shooting phase) należy wystawić jeden Rank'n'File Unit
- proxy nie mogą przekroczyć 25% kosztu punktowego (max 225 punktów)
- każdy punkt regulaminu złamany i wykryty [a winno być pilnowane] to D6 Karnych punktów/bitwe zagraną nielegalną armią i nakaz przerobienia rozpiski w trybie natychmiastowym:)
OPCJONALNIE dodałbym ocenę malowania na poziomie 10-15 dużych punktów. jak będzie zainteresowanie to też mogę opracować
pozdro
-900pts
-2 Hero Sloty (Assasin też w to liczony)
-2+ Core Units
-0-2 Speciale i 0 Rare/0-1 Special i 0-1 Rare
- żaden model nie może mieć więcej niż 4W
- żaden oddział piechoty R'n'F nie może mieć więcej niż 20 US
- żaden oddział kawalerii nie może mieć wiecej niż 10 US
- żaden oddział skirmish nie może mieć więcej niż 7 US
- 0-1 Flaying Unit
- Character z Savem lepszym niż 2+ zużywa dodatkowy slot Hero
-kostki PD i DD liczymy na tych samych zasadach jak w BP
- Max 5 PD
- Max 5 DD (Dwarfy 6 DD)
- oddziały eteryczne nie mogą mieć więcej niz 5 modeli
- na każde dwa oddziały strzelające (robiące jakiekolwiek akcje w shooting phase) należy wystawić jeden Rank'n'File Unit
- proxy nie mogą przekroczyć 25% kosztu punktowego (max 225 punktów)
- każdy punkt regulaminu złamany i wykryty [a winno być pilnowane] to D6 Karnych punktów/bitwe zagraną nielegalną armią i nakaz przerobienia rozpiski w trybie natychmiastowym:)
OPCJONALNIE dodałbym ocenę malowania na poziomie 10-15 dużych punktów. jak będzie zainteresowanie to też mogę opracować
pozdro
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
dymitr, jakim cudem mam wystawić kur... driady??
i z tą kawalerią dałbym do 12US
,a R'n'F do 25 i jest git
i question
taki DE rydwan też się liczy jako shooting (kiejąc 2 kusze), albo heros noble od WE co ma bazowo łuk?
i z tą kawalerią dałbym do 12US
,a R'n'F do 25 i jest git
i question
taki DE rydwan też się liczy jako shooting (kiejąc 2 kusze), albo heros noble od WE co ma bazowo łuk?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
@Wojciech
racja
skirmish
do 8 US
heros nie jest unitem
rydwany ...nie są liczone moim zdaniem:P chociaż maja dwie kusze:D:D:D (wiekszośc rydawnów ma jakieś łuki)
proponuje, żeby te same ograniczenia obowiązywały na wszystkich Patrolach we Wrocławiu
kawalerie zostawiłbym US 5 ze względu na psy, cała reszta kawalerii w piatke tez się dobrze sprawdza, a dzieki temu np. RoH na championie CoK jest do ustrzelenia
do tego:
-koszt herosa nie wiekszy niz 200 punktów
- wszystkie oddziały/sytuacje nie wymione w powyzszym regulaminie i ich ograniczenia/wyjasnienia zawiera BP oraz Uściślenia LS.
A! I powinien sie nazywać(regulamin): Regulaminem Pani Krystyny z Gazowni
pozdro
racja
skirmish
do 8 US
heros nie jest unitem
rydwany ...nie są liczone moim zdaniem:P chociaż maja dwie kusze:D:D:D (wiekszośc rydawnów ma jakieś łuki)
proponuje, żeby te same ograniczenia obowiązywały na wszystkich Patrolach we Wrocławiu
kawalerie zostawiłbym US 5 ze względu na psy, cała reszta kawalerii w piatke tez się dobrze sprawdza, a dzieki temu np. RoH na championie CoK jest do ustrzelenia
do tego:
-koszt herosa nie wiekszy niz 200 punktów
- wszystkie oddziały/sytuacje nie wymione w powyzszym regulaminie i ich ograniczenia/wyjasnienia zawiera BP oraz Uściślenia LS.
A! I powinien sie nazywać(regulamin): Regulaminem Pani Krystyny z Gazowni
pozdro
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.