wiarygodnośc Poczty Polskiej

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Rozumiem, że nikt z Was nie pracuje na Poczcie. Ani nie zadał sobie trudu dowiedzenia się do czego jaki rodzaj przesyłek służy.
Debilizmem jest przesyłanie pieniędzy przesyłką zwykłą, a liczenie na to, że taka - zwykła - przesyłka z pieniędzmi zostanie nienaruszona nazwać można debilizmem wtórnym.
Kto chce, by przesyłka doszła - wysyła przesyłkę poleconą.
Kto chce, by pieniądze doszły - wysyła przesyłkę wartościową.
Nie jest to takie proste?
Shinue pisze:jaki z tego wniosek? pocztowcy nie grają w battla :lol:
Mylisz się, synuś..

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Fanatyk pisze:Nie, mylisz się. Royal Mail i Parcelforce mogą być w jednej spółce handlowej natomiast są to dwie różne firmy. Wsjo.
Nazywaj to jak chcesz. Na jedno wychodzi.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Schtrasny pisze:Rozumiem, że nikt z Was nie pracuje na Poczcie. Ani nie zadał sobie trudu dowiedzenia się do czego jaki rodzaj przesyłek służy.
Debilizmem jest przesyłanie pieniędzy przesyłką zwykłą, a liczenie na to, że taka - zwykła - przesyłka z pieniędzmi zostanie nienaruszona nazwać można debilizmem wtórnym.
Kto chce, by przesyłka doszła - wysyła przesyłkę poleconą.
Kto chce, by pieniądze doszły - wysyła przesyłkę wartościową.
Nie jest to takie proste?
Mylisz się, synuś..
Bardzo nam pojechałeś ale jako chamy nieobyte preferowalibyśmy puszki na drobne zamiast sprzedaży znaczków na "niepolecone" przesyłki :wink:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Schtrasny pisze:
Mylisz się, synuś..
to ty się mylisz, jeśli uważasz, że sam nie mógłbyś być dla mnie "synusiem"...
oczywiście pomijając fakt, że nazwanie mnie tak było niegrzeczne.
zakończę ten wątek, bo nie mam ochoty obrzucać się z tobą "epitetami",
po prostu nie jesteś dla mnie przeciwnikiem...

wracając do tematu: możesz "odwracać kota ogonem", ale dla mnie złodziej zawsze będzie złodziejem,
bez względu na to, czy pracuje na poczcie, na policji czy w sejmie.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2007, o 22:17 przez Shinue, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Ja również pracowałem na poczcie choć to można by nazwać wpadką w karierze. Niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, że listonosze potrafią różne rzeczy robić, podobnie jak i dział ekspedycji odpowiedzialny za przesyłki oraz ich zwrot. Papierosy - próbki, praktycznie nigdy nie dochodzą, oprócz tego sam zostałem okradziony, bo przelew który dokonywałem na konto gościa z allegro nie doszły i cały regiment spearmanów imperialnych przeszedł jak cień zamierzchłych czasów przed nosem. Niedawno pracując w innej firmie, udawało mi się wysyłać kurierem OPEK, w miarę szybko i bezpiecznie, choć trzeba pilnować sprawy a przede wszystkim mieć na podorędziu numer listu przewozowego. W miarę bezpieczny sposób przesyłki, godny nawet polecenia.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Niedawno pracując w innej firmie, udawało mi się wysyłać kurierem OPEK,
Ja często wysyłam InPostem. Idzie dosyć pewnie, reklamacje są rozpatrywane w ciągu kliku godzin, ale mają problem z listonoszami i czasami priorytyet potrafi iść kilka dni.
List kosztuje 1,20, polecony 1.80, za potwierdzeniem odbioru 3.00. Od razu dają dużą, tekturową kopertę, w której całkiem sporo się mieści.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Post autor: Metalwalker »

JEdziecie na pocztę aż miło, zaczeło się od obciętego rogu to może ten mondrala by się tak łaskawie dowiedział że takie cuś robi się z przesyłkami z fir bo inaczej je się rozlicza i powiem Wam wszystkim, Gderacie jak stare kurki, jestem listonoszem ładnych parę lat i mimo że wiem że takie to a takie przesyłki są ciekawe mam to w D..e bo mam takich liścikow czasami i po 200 KG !!! do rozwalenia a do tego przekazy i Polecone, pobrania, dopłaty , wy se myślita że takie to praca lstonosze toć se chodzi , tak i wryj można dostać , może kosę oplutym i takie tam ale nie można jeszcze na foru pocztowcom dowalić, mierzycie wszystkich jedną miarą ale w tej firmie pracuje ponad 100.000 ludzi wszędzie się wsza może trafić, i uwierzcie czy nie ale to cholernie ciężka praca czasami po 16 godzi chodzimy aby swoje zrobić i co dostajemy w zamian wystarczy tu poczytać!!! :evil:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Metalwalker pisze: zaczeło się od obciętego rogu to może ten mondrala by się tak łaskawie dowiedział że takie cuś robi się z przesyłkami z fir
jako ten "mondrala" chcę wyjaśnić, że na owej koperta nie było napisanego nadawcy, a sama koperta była bezpretensjonalnie rozdarta przy rogu.
jeśli zaś chodzi o samych pracowników poczty, a szczególnie listonoszy, to doskonale wiem jakiego rodzaju jest ta praca. miałem w swoim życiu epizod jako roznosiciel ulotek i wiem jaka to jest harówa. ale nie zmienia to faktu, że wzrastająca liczba przesyłek z allegro i sklepów internetowych jest łakomym kąskiem dla tych nielicznych nie wahajmy sie nazwać rzeczy po imieniu: złodziei, którzy psują wizerunek całej poczty polskiej. a że problem narasta świadczy burzliwa dyskusja w tym temacie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Wiem źe jest taka grupa ludzi ale oddajcie sprawiedlwości tym co ciężko pracują, poza tym najwięcej kradzierzy zdarza się na rodzielni poczty nie wśród listonoszyy , jest to problem znany a Poczcie polskiej i niestety jest zwalczany ale jak to jest naprawdę tego nikt nie wie!!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Taaa, mój brat tydzień temu w czwartek wysłał paczkę priorytetem i do dzisiaj niedoszła...
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

A ja jeszcze nigdy nie miałem problemów z pocztą polską. Z kurierami owszem, spore, ale do poczty mam farta.
Uerph.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Metalwalker pisze:Wiem źe jest taka grupa ludzi ale oddajcie sprawiedlwości tym co ciężko pracują, poza tym najwięcej kradzierzy zdarza się na rodzielni poczty nie wśród listonoszyy , jest to problem znany a Poczcie polskiej i niestety jest zwalczany ale jak to jest naprawdę tego nikt nie wie!!
Daruj sobie, nie będziemy tu dochodzić czy to rozdzielnia, czy listonosze, ale jak wyślesz paczke w która wygląda jakby było w niej coś cennego, to na 90% dojdzie przetrzepana. To nie jest temat "wiarygodność listonoszy" tylko "wiarygodność Poczty Polskiej".
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Jednolinijności myślenia, nie prawda że na 90 będzie przetrzepana, w to to nawet najgłupszy nie uwierzy , a szczególnie ktos kto tam pracuje, co do opużnień w paczkach , wina nowego systemu rozdzielni , to podobno mają zmienić ja sam czasami czekam na piorytet nawet 10 dni , ale jestem w środku maszyny i wiem gdzie coś nie trybi zreszta jak każdy Podcztowiec.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

W paxdzierniku bodajzę czy grudniu wysłałem Quasowi paczuszke.. z DA bohem na motorku i dzikiem do orkasów.... nie doszło do Łukasza, co lepsze maja potwierdzenie że niby odebrał z jego fałszywym podpisem. Napisałem do odpowiedniego działu - w Rybniku... i co ? Cisza.... Wysłałem i drugi raz ...i cisza. Pozwów nie będę pisał itp. bo co z powodu koło 80zt. będę sobie pół życia zatruwał ? (takei sprawy niestety ciągna sie strasznie z tego co wiem, Quas by miał grafologa na głowie pewnie). I na takim czymś żeruje poczta. Cóż niestety nie każdy wykonuje swoja pracę rzetelnie - a szkoda.

Pozdro

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Ja również muszę zmienić pocztę bo ta Poczta Polska mnie dobija .Nie mam do nich wiarygodności, wysłałem kuzynowi boxa z wild riders od WE z piorytetem to nie dość że dostał to 1 mieściąc później to w dodatku box był otwarty (było pudełko całe otwarte ale nie zgineły części na szczęście )a słowo piorytet mówi samo za siebie że pacz ma dojśc w przeciągu 2-4 dni. Jestem po prostu zawiedziony .Ta poczta polska jest gorsza niż za czasów komuny :P

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Heh, kumpel mówił, że też ostatnio chyba jakiś pracownik poczty zaglądnął mu do paczki, bo doszła naderwana przesyłka, ale się skapnęli, że jakieś figurki w środku są to to olali.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Mi kiedyś rat swarma ukradli - pusta, otwarta koperta przyszła :x

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Ja tam niewiem kompletnie poco to robią???? na złość????może mają zbyt małe pensje i dlatego się tak mszczą:(.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

widzę, że powoli ten temat zaczyna zamienić się w księgę skarg i zażaleń na Pocztę Polską, ale nie ma co się łudzić, problem jest zbyt złożony, by w najbliższym czasie cokolwiek mogło sie zmienić u naszego państwowego monopolisty. ale ale... czy aby na pewno monopolisty? otóż ostatnimi czasy pojawiło się to, co lubię najbardziej - czyli konkurencja w postaci firmy "InPost". Reklamują się niskimi opłatami, szybkością i wierzytelnością. (oto link http://inpost.pl/index.php). Jak zakończą się moje aukcje ( http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=3843282 ), to sprawdzę wszystko na własnej skórze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Lidder pisze:

ODPOWIEDZ