Jaką armię ... ?
Jaką armię ... ?
Jaką ramię wybrać na początek ? Preferuje walkę strzelecką, ale walki nie od mówię Ma ktoś jakieś propozycję ?
- Temple Guard
- Falubaz
Tak naprawdę to wszystko zależy od rozpiski, nawet armie, które nie bardzo kojarzą się ze strzelaniem można złożyć tak, że postrzelają sporo Właściwie jedynymi armiami, które nie strzelają są Beasts of Chaos i Vampire Counts (mają tylko krzyk Banshee). A przy wyborze kieruj się figurkami i klimatem, jak wybierzesz armię mocną, ale której "nie czujesz", to szybko Ci się znudzi. Warto głębiej i dłużej się zastanowić nad wyborem, bo w końcu to hobby jest drogie. Powodzenia!
Wod Elfy - strzelają fajnie, a i walki nie odmówią. O ile spodobają Ci się figurki, bo mi te nowe podeszły na tyle, że zacząłem je zbierać jako drugą armię
Jak masz duze problemy z armia to zrob sobie ten test http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... le&sid=2on moze nie jest perfekcujny i nie wiez mu na 100% ale moze ci w czyms pomoze. Mi za kazdym razem wychodzi inna armia a jednak gram TK. A jesli preferujesz strelanie no to dworfy ale jesli chesz to WE tez sobie dadza rade. Ale najlepiej grac tym co ci sie najbardziej podoba i najbardziej lubisz. Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi. .
lesne sa latwe do grania bo sie nie wystawia prawie zadnych klockow, o ktore trzeba by bylo sie marwic. dlatego tak wielu na pocztek je wybralo.
ale naprawde WE jest jakis straszny wysyp - przynajmniej w Warszawie - na ostatnim lokalu Kultu na 53 osoby az 11 (20%) gralo WE.. w porownaniu do innych armii to WE bylo dwa razy wiecej niz jakiejkolwiek innej armii (innych bylo po ok 4). chyba jakas moda na WE nastala.
ale naprawde WE jest jakis straszny wysyp - przynajmniej w Warszawie - na ostatnim lokalu Kultu na 53 osoby az 11 (20%) gralo WE.. w porownaniu do innych armii to WE bylo dwa razy wiecej niz jakiejkolwiek innej armii (innych bylo po ok 4). chyba jakas moda na WE nastala.
Wiesz, nie powinno się mieć takiego podejścia jak armia "na początek". Dobrze się zastanów, zanim się zdecydujesz, bo armii się nie zmienia co chwilę. Jak Ci się najbadziej podobają O&G i DE to wybierz którąś z tych armii. Wypytaj się czym się charakteryzują, obejrzyj figurki, a dopiero potem zacznij zakupy. I od razu Ci mówię, że żadna z tych dwóch armii nie jest łatwa w obsłudze (DE są wg mnie trudniejsze do prowadzenia z tej dwójki). Ale obie mają coś w sobie i możesz być pewien, że nikt na turnieju gdy spyta Cię czym grasz, a odpowiesz że O&G lub DE, nie zrobi krzywej miny jak na widok WEMyślałem nad O&G, Dark Elves, ale nie wiem czy to dobra armia na początek
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
A co sądzicie o Bretonni???? chcę ją zbierać tylko ze względu na wygląd ale może ktoś mi o niej coś powie:P
Bardzo mocna armia, tania i silna kawaleria + wsparcie łuczników, a przede wszystkim pegazy no i ten ward save na rycerstwie- wjeżdża w to rycerstwo chaosu i nagle się dziwisz że wszystko "wywardowało" ....Dobra armia dla początkujących.