DE 2250 (Początkujący;])

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

DE 2250 (Początkujący;])

Post autor: Lutor Huss »

WItam serdecznie. Proszę o rady i konstruktywną krytykę, szczególnie jeśli chodzi o budowe grupy dowodzenia i ich przedmioty;] Z góry dziękuje za pomoc.

DE 2250

Supreme Sorcerer 340 pkt. Gen (do BG)
-Darkstar Cloak
-Seal of Grond
-Dispel Scroll

Death Hag 225 pkt.
-Cauldron of Blood
-BSB

Sorceress 185 pkt. (do Warriorów)
-2 lvl
-Dispel Scroll
-Pearl of Infinite Blekness

Sorceress 165 pkt. (do CRossbowmanów)
-2 lvl
-Lifetaker

5 Harpies 55 pkt.

5 Harpies 55 pkt.

5 Harpies 55 pkt.

11 Warriors 86 pkt.
-shield, lordling, musician

10 Crossbowmans 110 pkt.
-shield

5 Dark Riders 85 pkt.

17 Black Guard 322 pkt.
-standard bearer + Standard of Hag Graef
-master + Crimson Death

6 Shades 102 pkt.
-ahw

6 Shades 102 pkt.
-ahw

War Hydra 175 pkt.

2 Reaper Bolt 200 pkt.

Razem:2249/2250 pkt.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2009, o 11:15 przez Lutor Huss, łącznie zmieniany 4 razy.
Co do braku kolan... widzałeś kiedyś takie spodenki japońskich samurajów? Tam nawet dupy nie zobaczysz.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

z 8 shadów odjąć jednego i zamiast hw dać im gw - 5 siły nie w kij dmuchał.

Ogólnie to na te punkty można by sobie smoczka strzelić.
skombinować tarcze dla kuszoli - bardzo się przydają. No i czarka do shadesów to głupi pomysł. Już lepiej do kotła(choć łatwo wystrzelać) lub do kuszoli. A tą drugą możesz gdzieś w lesie schować i familiara jej dać. Czasem tak od co jej nie zostawiaj ;) Tak to fajniusia rozpa. Fajnie by jeszcze w niej klimat trzymali Exe lub korsarze ;p

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Ja na Twoim miejscu zdecydowałbym się jak chcę grać ,bo te 2 czarki to same za dużo nic nie zrobią... Ja bym wurzucił Dreadlorda i wrzucił za niego 4lvl czarkę ,zdjął null talisman , np. jednego ds , 2xBG , muzyków z Dr i jakoś się punkty znajdą.
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Wsumie:) Nie chce smoka...myśle nad dużą czarką, couldronem, małą czarką i jakimś fighterem Masterem (tylko jka go złożyć?) - jeśli byście mogli mi podsunąć jakiś bohaterów opracowanych z przedmiotami to byłbym wdzięczny :wink:
Wogóle myślałem żeby rozbudować knightów wtedy o fcg i ring of hotek ale nie wiem skąd wytrzasnąć punkty... to wymaga dużej reformy :roll:

edit: Zejde z Shadeami do 2x6 z GW:)
Co do braku kolan... widzałeś kiedyś takie spodenki japońskich samurajów? Tam nawet dupy nie zobaczysz.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

No gdzie do kotła, Rasti [-X

Niemniej jednak z tymi Shades'ami Rasti ma rację, nie wsadzaj do nich czarki. Oni są scoutami a czarka nie, nie mógł byś ich wystawić poza swoją strefą rozstawienia.

Teraz gienek- jest totalnie pancerny i niezabijalny ale brak mu wykopu. Zrezygnuj z regenki i kup mu jakąś kosę do walki.

BG jak już mają FCG to daj championowi jakiś przedmiocik. Crimson Death czy Soulrender da championowi niesamowitego powera, dzięki czemu BG pokroją nawet ciężką kawę. W sumie to możesz odchudzić ten oddział tak do 14-16 modeli, za resztę dokup shadów, tarcze kusznikom, dopakuj lorda.

Czarodziejki znowu nie bardzo mają gdzie się chwać. Jedną wsadzisz do kuszoli (którym dokupił bym tarcze i championa) a co z drugą?

Na razie tyle. Generalnie dużo lepiej to wygląda niż wczoraj, weź jednak poprawkę na to że ze mnie żaden ekspert :mrgreen: Grać, gram już od dawna, ale nie turniejowo, więc na tym forum są znacznie bardziej doświadczeni gracze ode mnie :wink:

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Jeśli naprawdę chcesz tego mastera , to zrobiłbym bsbeka na koniku lub Coku z pedantem i słomką (daje +1S za 15pkt). Choć wydaje mi się ,że mając 2x2lvl i 4lvl czarki będziesz miał o wiele większego kopa , a kociołek z Cokami , Hydrą i BG dają Ci również spore szanse w walce. A hotek się daje ,gdy samemu się nie chce czarować (najlepiej przeczytaj co on robi). Najlepiej zagraj sobie z kumplami jakieś bitewki towarzyskie i wypróbuj te opcje. Nie zmniejszałbym za bardzo ilości BG- w końcu to w nich będzie siedzieć przynajmniej 1 czarka , a nad soulem lub CD pomyśl bo się opłaca jak się ma pkt.

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

plewa jak bez smoka :P
a tak na serio to skoro chcesz grać na dużej czarce to proponuję mniej.więcej coś takiego:
duża czarka ( perła i coś jeszcze )
małą czarka
mała czarka
bsb
jacyś dr, harpie
4 bolce
2x duzi shade-zi
klocek warriorów z fcg i tarczami

wszystkie czarki do warriorów, bsb jeździ sam niedaleko klocka i jak jest zagrożenie to wjeżdża do środka, shade-si, bolce, harpie i dr wiadomo :)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przy 2och malych czarkach i 2 skrolach, masz troche kulawa antymagie. Moze sprobuj na duzej czarce, 2 malych i kotle?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Kamelot kuźwa(!) ,dlaczego Ty próbujesz zabić w człowieku jakiekolwiek przejawy kreatywności i indywidualizmu!?
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Andronicus pisze:No gdzie do kotła, Rasti [-X
Kurde, dzisiaj jakiś przepity jestem #-o
Non stop zapominam o zasadzie wyznawcy Khaine'a.

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Dziękuje wam za te wszystkie rady drodzy Druchii:) złoże coś i zedytuje tę rozpiskę :wink: Skłaniam się do dużej czarki i 2 małych plus couldronof blood... będę kminił nad przedmiotami dla nich :) a BG dopakuje Crimson Deathem ale liczby nie chce zmniejszać...
A powiedzcie mi czy dużą Sorcererke posadzić na jakimś mount'cie? jaki najopłacalniejszy? Cold One czy za wolny stworek?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Cold one jest do kitu. Masz głupotę na głowie czarki wtedy, jak nie zdasz nie czarujesz. Konik albo pegaz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Duza czarka daje rade na pegazie. Wtedy dajesz jej focus familiar i trzymasz za unitami, gorka, lasem. Gdzie tam chcesz. Bola ja tylko czary do ktorych nie trzeba widziec celu. Mozna nia latwo uciec, bo nikt ci nie obcina marszu. Ale roznie to z nia bywa. Mozesz posadzic ja tez na kucyku, albo z buta :) W gwardii or smth, moze czuc sie w miare bezpiecznie :) W takiej rozpisce do jakies dazysz, mi sie calkiem sprawdzala w klocku warrirow. Wtedy mozesz dac jej sztylet i obowiazkowo perle. Opcji jest wiele i to jest fajne w DE. Pograj i sam zdecyduj co ci sie podoba.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Proszę spójrzcie na rozpiske na poczatku wątku gdyż ją edytowałem podłóg waszych rad, niektórych :wink: nie mogę złożyć małych sorcererek bo poniekąd nie iwem ską wziąść punkty na dalsze reformy... Mam kilka pomysłów:
1.zostawiam gołych shadesów
2.usuwam jednak Crimson D z Mastera
3.usuwam War Hydre, a za pozostałe punkty wkładam 10 Crossbowmanów z shieldem i muzykiem, oraz daruje jednej sorcererce Lifeteakera i Null Talisman i wkładam do tego klocka kuszników...
4.pozbywam się Cold One Knights
???
Brak mi punktów :cry:

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

IMO jest już w miarę ok, ale parę rzeczy bym zmienił: warriorom dał bym championa zamiast muzyka. BG na pewno nie zabierał bym CD z championa, prędzej muzyka i w razie potrzeby 1-2 gwardzistów. Dał bym 6 gołych COKów. Shades'om zabrał bym chyba Gw, zwiększył ich liczbę do 7 w każdym oddziale i jednemu oddziałowi dał dodatkowe bronie ( ewentualnie można zrobić z GW kosztem kolejnego gwardzisty).

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Ściągnąłbym 1 DS , muzyka z BG (zupełnie nie przydatny) i GW z Shadów ( nie wiem,ja tam jakoś wolę ahw i np. kilingblow od kociołka). Jednej czarce dał albo dod czar , albo dod kostkę mocy(Albo to i to ,ale na 2lvl czarkach). Ale jest jeden problem - mianowcie dając daggera i perłe sprawiasz ,że raczej dasz ją do warriorów , a 15 gołych , niestety nie jest wstanie zbyt dużo wytrwać, co innego gdyby było ich 25 z warbannerem ,bo BG raczej bym nie poświęcał , dlatego ,albo zmieniłbym combo na czarce ,albo za wszelką cenę dopakował odział warriorów (np. Kusze z DR , CD , muzyk z Coków) i wtedy to ma sens.

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Masz jeden problem. Bola cie Large targety. Imho coki w tej ropzie nie sa niezbedne. I tak raczej sie bronisz, pozniej kontrujac. Wywal coki, gw z shadow ( z kotlem lepiej dawac im dodatkowa bron ) i zdejmij 3ech gwardzistow. 16stka w zupelnosci wsytarcza. Za te punkty doloz 2 bolce i moze jakis magic item dla czarki. I masz bardzo piekna rozpe allround. Magia, strzelanie i walka.

Tularian nie masz racji... Po pierwsze, sa lepsze cele niz omiatanie 15stki warriorow, ktorzy sa itp, po drugie 15stka wcale tak szybko sie nie kruszy, a nawet jesli, to zawsze mozesz przejsc czarka do gwardii i po prostu nie uzywac sztyletu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

To jakbyście widzieli Sorcererki ? Biorąc pod uwagę że pozbywam się warriorów. KobitkaPotężna może wsumie iść do BG(którym zdejme muzyka), Shadom zdejme GW i dam ewentualnie AHW...A jak ustawić tych BG 16 by wykorzystać maksymalnie isch siłę? 4x4 czy 5x3?Wolałem zostać przy 4x5

Wybaczcie mi moją natarczywość w tych pytaniach, bo plewą jestem nieziemską, ale chce sobie znaleść pewien standard rozpiski i pod nią kupować figurki...raczej nie wybieram się na żadne turnieje... :wink:

Jeszcze raz dziękuje wam serdecznie:) idę sobie coś pospać, a jutro jeśli tylko zechcecie chętnie przyjme waszą pomoc i rade, bo jest kapitalna i będziemy kontynuować ten wątek :wink:

Dobranoc Panowie
Ostatnio zmieniony 7 gru 2009, o 23:34 przez Lutor Huss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Nigdy w zyciu, gwardia nie walczy staticem tylko wyplaca ataki. Z kotlem jest strasznie potezna... ustawiasz ich 2x7+2 z tylu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Dokonałem reformy:) ...zresztą zapraszam na początek tematu do zedytowanej rozpiski :wink: Poddajcie ją weryfikacji...
A BG ustawie z dużą czarką 3x6 :mrgreen:

ODPOWIEDZ