DE 2100

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

DE 2100

Post autor: Zeppelin »

DE 2100pkt

Genio na smoczku z potionem , hydra bladem i pedantem + tarcza , zbroja ,płaszczyk

kociołek bsb

caddy na koniku

3x5 harpii

5xDr kusze
5xDr

12xkorsarzy

6xCoków
-warbanner, hotek

5xCoków

5xwitchek
5xwitchek

1xhydra

total: 2096pkt

Myślałem ,czy nie zrzucić 2 korsarzy i nie dać zamiast jednych witchek , 5 exe + 1 witchka. Zastanawiam się równierz ,czy mimio wszystko zamist tych korsarzy nie wrzucić kuszy - tak dla bezpieczeństwa.

Co o tym myślicie?
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

nikt...nic?
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

5cokow, 5witchek, 5witchek < gwardia....
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Rince pisze:5cokow, 5witchek, 5witchek < gwardia....
Kurde, nie nakłaniajcie ludzi do standardów ;(
No imo te witchki to suaby pomysł. Lepiej już ich 10 dać, ale najlepiej 15 :D Tylko dobrze przed ostrzałem trzeba osłaniać.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

zamiast tych korsarzy dałbym jednak te 10 kuszoli z tarczami, dodatkowe 10 pkt na pistolety dla gienka ;)
a zamiast witchek dałbym shadów po prostu ;)

i będzie git, chociaż to zmieni dość twoją rozpę ...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Wywal 5 Coków, zrób jeden oddział 12 witchek ze sztandarem dającym AP. Dodatkowo mogłbyś pomyślec może o fcg dla korsarzy i banner z frenzy i zwiększyc ich do 15. Wtedy miałbyś dwa oddział frenzy, ale za to jakie fajne :D
Rozumiem, chcesz grac na wiedźmach, ale jak już to w duzym oddziale, żeby cos tam zrobiły, a 5 wiedźm to fasty zjadają. IMHO wolałbym mniej oddziałów, ale za to większych. Ale nie wiem co wywalic. Idź w sam combat, i daj po prostu gołą 5 Cold One z hotekiem, a za punkty daj wiecej wiedźm.

Dreadlord @ 575
General;HA;SDC;Sh;Black Dragon
Potion os Strength[30]
Pendant of Khaeleth [35]
Hydra Blade [35]

Sorcerers @ 150
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Death Hag @ 225
Kociołek; BSB

3x5 Harpies @ 165

5 Dark Riders @ 110
Kusze
5 Dark Riders @ 110
Kusze

15 Black Ark Corasairs @ 190
Standard;Musican
Sea Serpent Standard [25]

12 Witch Elves @ 170
FCG
Banner of Murder[25]

6 Cold One Knights @ 227
FCG
Ring of Hotek [25]

War Hydra @ 175

Total: 2097

A więc masz w tej rozpisce dwa sfrenzowane klocki, ale z +1 do ataku od kociołka, albo z killing blowa robią się naparwde fajnee :twisted: :twisted:
Wiadomo, frenzy=byle fast wyciąga ci ten oddział, i bawi się w "złap mnie jak potrafisz", ale od tego masz kusze na DR, żeby potencjalne fasty zabic. Przydałoby się jakieś jeszcze strzelanko, takie jak bolce czy chobcy pistolety na lorda, ale nie ma punktów, i nie ma co wywalic. Nie wiem, może ta rozpiska Cię zainspiruje. Ja w ogóle inaczej złożyłbym smoka, bo aktualny to standard turniejowy, którego nie lubie, ale to juz Tobie zostawiam.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Przede wszystkim chodzi mi o to ,że nie chcę za dużo sztandarów, bo nie lubię martwić się o stratę aż tak dużych punktów , Główną siłą mają być Coki i hydra ,które świetnie ze sobą współpracują , bo są szykie i mają kopa.2x5 witchek to odziały ,których strata nic mnie nie boli , a zyskuję dzięki nim pewność ,że dobrze wystawię moje główne siły ,czyli Coki , hydranta i przedewszytkim smoka. Myślę ,że będą to odziały ,które przeciwnik zupełnie zignoruje ,a jeśli uda mi się zaszarżować to jeszcze wypłacam masę ataków ( nie mówiąc o pomocy kociołka i KB). Kolejnym plusem jest to ,że mogę wcisnąc je do lasku i siedzieć tam i zająć ćwiartkę (wtedy spłacą się dwukrotnie ,a to już coś!) Nie chcę tworzyć dużych odziałów piechoty , ponieważ to ja mam przejmować wszędzie inicjatywę ,a nie przeciwnik. Zastanawiam się ,czy nie wcisnąć zamiast jednej 5 witchek , 5 exe - nie mają szału , S6 kiling blow , świetny odział do flankowania , tylko że są trochę wolni ,ale np. mam 5 harpii i tak je wykorzustuje że np. Ciężka Kawa Chaosu wpada im przed nos , dod atak i szał ciał :twisted:

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

A gdyby tak zamiast 5xWitchek + (korsarze na 10kusz = 20pkt) + kusze z DR dać jeszcze chariot?
2 opcja zamist 2x5witchek i zamianie korsarzy na kuszników i kusze z DR dać poprostu 5xCoków?

pozdro
I believe in Honour.!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Lepiej upchaj 6 shades. Przynajmniej omiotają maszynki w jakimś stopniu.

ODPOWIEDZ