Blood for the Blood God
Blood Dragon Vampire Count @ 364 Pts
* General; Barding; Magic Level 2; Lance; Full Plate Armour; Cursed Book;Heart Piercing; Enchanted Shield; Nightmare
* Black Periapt ->Musi się zrewanżować, za brak jednej kości powera
Wight Lord @ 151 Pts
* Battle Standard Bearer; Barding; Heavy Armour; Sword of the Kings; The Gem of Blood; Nightmare
Necromancer @ 150 Pts
* ML2; Dispel Scroll; Power Stone
Necromancer @ 150 Pts
* ML2; Book of Arkhan; Dispel Scroll
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
8 Ghouls @ 74 Pts
* Ghast
15 Skeleton Warriors @ 175 Pts
* Light Armour; Shield; FCG
11 Zombies @ 66 Pts
10 Black Knights @ 335 Pts
* Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Banner of the Barrows
10 Black Knights @ 290 Pts
* Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
10 Black Knights @ 315 Pts
* Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; War Banner
5 Fell Bats @ 100 Pts
Banshee @ 90 Pts -> A co, mam BsB a do tego bardzo lubie Bansheee
Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 7 + BoA + BP
Dispel Pool: 5 + 2xDS
Models in Army: 90
Total Army Cost: 2500
Zaraz pewnie ktoś mi zarzuci, że wampir nosi "bateryjkę". Ale mi to się sprawdza, wolę dać Power Stone za to na nekrusie(bo tak na prawdę nie ma co za bardzo dać dla Necro). Jak herosi są rozmieszczeni to od razu w sumie widać. Wight Lord BsB (mój faworyt w każdej bitwie !!) idzie do BK z BotB. A wampir do BK z War Bannerem.
Ostatnio jak za często ginęli mi Necro zacząłem "przylepiać" do np oddziału szkieletów od tyłu odział zombiaków z nekro. Przyzwanie, popychaczka, hellish vigor (najważniejsze czary!) nie wymagają LoS więc takie ustawienie nie blokuje naszej magii.
VC 2k5
Zawsze jest jakaś kłoda pod nogami. Ja ryzyka się nie boję - ale zawsze staram się maksymalnie je zdywersyfikować.Eldritch pisze:Rozpisce życzę udanych testów na look out'a, wszystkie strzały pójdą w generała. Poza tym mocne toto, grałem czymś zbliżonym z powodzeniem.
Serwus.
Może by tak zamiast Power Stone i Dispell Scrolla dać Power Familiara??Borysss pisze: (bo tak na prawdę nie ma co za bardzo dać dla Necro).
Dzięki temu mamy zawsze +1 do casta i +1 do dispela
Nie Jeden Scroll to by było za mało. Dwa to minimum mojego komfortuIzwor pisze:Może by tak zamiast Power Stone i Dispell Scrolla dać Power Familiara??Borysss pisze: (bo tak na prawdę nie ma co za bardzo dać dla Necro).
Dzięki temu mamy zawsze +1 do casta i +1 do dispela