Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
tia, kalesoner ma rację krzysiu
musisz po bohaterach, ale nikt Ci nie zakaże w własnej strefie wystawienia.
Joł spamerzy.
musisz po bohaterach, ale nikt Ci nie zakaże w własnej strefie wystawienia.
Joł spamerzy.
"If they are deployed in the controlling player's deployment zone, they can be in full view of the enemy."
Jeśli rozumiem to w tym przypadku niema znaczenia gdzie się ich wystawi w swojej strefie, po bohaterach ale w zasadzie jak normalną jednostę.
?!?
Jeśli rozumiem to w tym przypadku niema znaczenia gdzie się ich wystawi w swojej strefie, po bohaterach ale w zasadzie jak normalną jednostę.
?!?
Nie wiem czy ten temat ale jak cos to mnie poprawcie
Ostatnio zaoszczędziłem trochę grosza i mogę sobie kupić jakieś modele, teraz mam dylemat jakie - 12 Driad, 10 War dancers czy może 10 Enternal Guards ?? Co mi polecacie przy armii :
20 GG
8 GR
6 WW
10 EG
12 Driad
SpellSinger
Hero
teraz nie wiem czy powiększyć jednostkę Enternal Guards czy może rozwinąć Driady na 3 Odrębne jednostki po 8 modeli, a może dodać nową jednostkę War Dancers ?? Piszcie co polecacie jako doświadczeni gracze
Pozdrawiam
Ostatnio zaoszczędziłem trochę grosza i mogę sobie kupić jakieś modele, teraz mam dylemat jakie - 12 Driad, 10 War dancers czy może 10 Enternal Guards ?? Co mi polecacie przy armii :
20 GG
8 GR
6 WW
10 EG
12 Driad
SpellSinger
Hero
teraz nie wiem czy powiększyć jednostkę Enternal Guards czy może rozwinąć Driady na 3 Odrębne jednostki po 8 modeli, a może dodać nową jednostkę War Dancers ?? Piszcie co polecacie jako doświadczeni gracze
Pozdrawiam
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Jak nie masz wardancerów to wardancerow
A tak to zawsze można kupić box Glade Guardów, zrobić z nich 10ciu łuczników i np. 6 scoutów albo skonwertować na wayów. Wtedy miałbyś już wystawienia 2 x 6 WW na duże punkty na ten przykład
A poza tym to też zależy od stylu Twojej gry.
pozdro
A tak to zawsze można kupić box Glade Guardów, zrobić z nich 10ciu łuczników i np. 6 scoutów albo skonwertować na wayów. Wtedy miałbyś już wystawienia 2 x 6 WW na duże punkty na ten przykład
A poza tym to też zależy od stylu Twojej gry.
pozdro
w sumie to dobry pomysł żeby iść w łucznictwo
Dzisiaj grałem i łucznicy się świetnie sprawdzili
20 łucznikami wybiłem 5 cold'one riders tych Dark elfickich a one mają ochrone pancerza na 2+
ale i tak za mało - dokupie sobie 10 łuczników w bitsach bo mam jeszcze dużo części z bataliony (głowy troche korpusów płaszcze) no i troche driad bo zauważyłem też że jednym oddziałem to to nie poszaleje ;( ale jeżeli będę miał dwa mniejsze oddziały to będę mógł bardziej po manewrować i okrążyć przeciwnika
Jak myslicie ? Dobra myśl ??
Dzisiaj grałem i łucznicy się świetnie sprawdzili
20 łucznikami wybiłem 5 cold'one riders tych Dark elfickich a one mają ochrone pancerza na 2+
ale i tak za mało - dokupie sobie 10 łuczników w bitsach bo mam jeszcze dużo części z bataliony (głowy troche korpusów płaszcze) no i troche driad bo zauważyłem też że jednym oddziałem to to nie poszaleje ;( ale jeżeli będę miał dwa mniejsze oddziały to będę mógł bardziej po manewrować i okrążyć przeciwnika
Jak myslicie ? Dobra myśl ??
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Wydaje mi się że tak bo Scroll to chyba Arkan a czarodzieje mogą je nosić więc chyba tak - ale pytaj bardziej doświadczonych Ja jeszcze nie siedze w tych tematach zbyt długo ;P
Mam AB, ale wolałem się upewnić. Nie wiem czy w battlu jest jakiś inny mag, który nie może nieść scrolla.
Czasami książka nie rozwiązuje wszystkich wątpliwości.Kalesoner pisze:Nie byłoby takich głupich pytań, jakbyście zajrzeli do booka WE.
Na pewno nie są to waye z 6 edycji. Mam wielu wayów z 6ed i żaden nie przypomina tych modeli na zdjęciu. Mam tez paru glade guardów z 5ed i dwa modele po prawej są trochę do nich podobne, natomiast ten model przy driadzie, może być równie dobrze glade guardem jak i waywatcherem z wcześniejszych edycji.