Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Do kotła strzela się jak do maszyny z tą różnicą ze kotła nie można zniszczyć.
Jak assasin wyleci w fazie magii to ma KB.
Jak assasin wyleci w fazie magii to ma KB.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Garść pytań po kolejnej potyczce:
1. Czy poganiacze Hydry są traktowani jak "championi" tzn czy mogą wyzywać na pojedynki bądź przyjmować ? W zasadach Hydry jest napisane iż w walce wręcz można zaatakować tylko Hydre. Ale wolę podpytać lista uściśleń różnego typu rośnie a ja mogę nie być na bieżąco.
2. Czy Czarodziejka w oddziale wariorów - która uciekała i się zebrała na początku tury możne normalnie czarować ?
3. Czy jeśli latacze szarżują z odległości 9 cali to czy Assasiny może zrobić "stand and shoot" z gwiazdek ?
4. Kolejna bitwę wystawiam przeciw TK 7 Shejdów z GW - nie sprawdzają się czy bardziej nie opłaca się poprpstu dać im AHW ? Jak u Was to wychodzi (w ogóle zaczynam powątpiewać w ten oddział i zastanawiam się czy aby nie zamienić Assasian (MB i gwiazdki) z 7 Shejdami z GW na oddział drugi 17 BG (FCG z AP). Co o tym sądzicie - gram na tą chwilę tylko z Tomb Kingami.
1. Czy poganiacze Hydry są traktowani jak "championi" tzn czy mogą wyzywać na pojedynki bądź przyjmować ? W zasadach Hydry jest napisane iż w walce wręcz można zaatakować tylko Hydre. Ale wolę podpytać lista uściśleń różnego typu rośnie a ja mogę nie być na bieżąco.
2. Czy Czarodziejka w oddziale wariorów - która uciekała i się zebrała na początku tury możne normalnie czarować ?
3. Czy jeśli latacze szarżują z odległości 9 cali to czy Assasiny może zrobić "stand and shoot" z gwiazdek ?
4. Kolejna bitwę wystawiam przeciw TK 7 Shejdów z GW - nie sprawdzają się czy bardziej nie opłaca się poprpstu dać im AHW ? Jak u Was to wychodzi (w ogóle zaczynam powątpiewać w ten oddział i zastanawiam się czy aby nie zamienić Assasian (MB i gwiazdki) z 7 Shejdami z GW na oddział drugi 17 BG (FCG z AP). Co o tym sądzicie - gram na tą chwilę tylko z Tomb Kingami.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
1 mój będzie na rydwanowej, a to dla tego że dla nas czym większa podstawka tym lepsza a po drugie kociolek z 6tej edycji nie zmieścilby się na żadną inną.Pedros pisze: 1) Na jakiej podstawce musze miec kociolek? 50x50 czy 50x100 czy na jakiej chce?
2) Czy moge isc "bokiem" kociolkiem? Czyli np. szerszym bokiem w kierunku przeciwnika?
2. oczywiście
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
1: nieRaamiel pisze:Garść pytań po kolejnej potyczce:
2: tak
3: Gwiazdkami można zawsze robic SS
4: Opłaca się jedna z najlepszych jednostek strzelających razem z Weyami i Manflayerami. Naucz się nimi grać albo tak jak mówisz przerzuć się na BG jednak ja bym im dał banner z ASF (tak jak wiekszość).
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Dzięki za odpowiedz.
Co do BG miałem na myśli aby grać na 15xBG (ASF) i 15xBG (AP)....
Natomiast w sprawie Shadów - to masz racje muszę nauczyć się nimi grać .... po drugie uważam że nie każda armię są dobre... zastosowanie na TK nie sprawdza mi się i tyle... biegają z Assasinem doposażonym w AHW,kusze,MB i gwiazdki....tworzą potwornie drogii oddział... około 300 punktów.... chętnie wystawiał bym ich na tyłach wroga ale TK zawsze w ostrzale trafiają na 5+ więc zdjęcie ich 2x10 bowmenami to żaden kłopot.....
Co do BG miałem na myśli aby grać na 15xBG (ASF) i 15xBG (AP)....
Natomiast w sprawie Shadów - to masz racje muszę nauczyć się nimi grać .... po drugie uważam że nie każda armię są dobre... zastosowanie na TK nie sprawdza mi się i tyle... biegają z Assasinem doposażonym w AHW,kusze,MB i gwiazdki....tworzą potwornie drogii oddział... około 300 punktów.... chętnie wystawiał bym ich na tyłach wroga ale TK zawsze w ostrzale trafiają na 5+ więc zdjęcie ich 2x10 bowmenami to żaden kłopot.....
Na każdą armie są uwierz Tyle ze nie pcha się ich do przodu tylko ostrzeliwuje to co przychodzi chyba ze coś do Ciebie nie idzie to wtedy bawisz się inaczej I po co Im assasin?
NIERaamiel pisze:Garść pytań po kolejnej potyczce:
TAK2. Czy Czarodziejka w oddziale wariorów - która uciekała i się zebrała na początku tury możne normalnie czarować ?
Garg, napewno? gwiazdka to nie pistolet, a przy throwing weapons nie ma nic takiego, co mogłoby wskazywać na taką możliwość.3. Czy jeśli latacze szarżują z odległości 9 cali to czy Assasiny może zrobić "stand and shoot" z gwiazdek ?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Do wszystkiego czemu jest to podtrzebne. Assasin nie jest od siedzenia w odziale i pilnownia go. On ma walczyć, albo rzucać gwiazdki.Raamiel pisze:Po co hmmm.... dla mnie Assasin jest ich obrońca.... ma ASF i zazwyczaj jak ktoś na nich zaszarżuje wypłaca te 2-3 woundy.... Jeśli nie pakować Assa do Shejdów to gdzie..... ?
Przy Trowing Weapons z tego co pamietam zawsze można zrobić SS z racji tego że nie wymagają od właściciela załadowania broni. Ale ofc moge się mylić z racji tego że nie mam RB przy sobie. Jednak jestem tego pewien na 80%.Yudokuno pisze:Garg, napewno? gwiazdka to nie pistolet, a przy throwing weapons nie ma nic takiego, co mogłoby wskazywać na taką możliwość.
- Andronicus
- Chuck Norris
Przy throwong weapons jest napisane tylko tyle że nie ma kar za strzelanie po ruchu czy na daleki zasięg. O stand and shoot nic nie ma.
no właśnie. Mam przed sobą RBAndronicus pisze:Przy throwong weapons jest napisane tylko tyle że nie ma kar za strzelanie po ruchu czy na daleki zasięg. O stand and shoot nic nie ma.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
hmmm... no ok. Na razie i tak nie gram wiec jak wróce do domku to sam spawdze Ale ja jak niewierny Tomasz dopóki nie zobacze to nie uwierze
Co do gwiazdek moim zdaniem nie może zrobić SS.
Co do wykorzystania Assania ktory nie siedzi w oddziale jedyny patent jaki mi przychodzi do głowy to danie mu plaszczyka i bieganie na tylach z Shadeami a jak przeciwniki wystryka sie ze scrolii i DS - zapolowac na samotnego bohatera/maga. Gdyż jak na moj gust jest to jednorazowa akcja po kotre model z T3 z 2W bez save ginie...bynajmniej tak pokazuje rzeczywistość
Kończąc konkluzją - chyba warto zamienić jednego 1 Asa na oddzialik Shadow....
Co do wykorzystania Assania ktory nie siedzi w oddziale jedyny patent jaki mi przychodzi do głowy to danie mu plaszczyka i bieganie na tylach z Shadeami a jak przeciwniki wystryka sie ze scrolii i DS - zapolowac na samotnego bohatera/maga. Gdyż jak na moj gust jest to jednorazowa akcja po kotre model z T3 z 2W bez save ginie...bynajmniej tak pokazuje rzeczywistość
Kończąc konkluzją - chyba warto zamienić jednego 1 Asa na oddzialik Shadow....
jeśli grasz na kotle do dajesz assassinowi warda i ja raz takim assassinem z rune of khaine, manbane i płaszczykiem kloc 20 monków ze sztandarem pogoniłem
jednakże mając wybór między shade-ami a askiem wolę shade-ów, o wiele częściej się spłacają i prawie zawsze zostają na stole, a jeśli nie bo zaszarżowali z boostem z kotła to na pewno zabili coś wartego sporo pkt.
jednakże mając wybór między shade-ami a askiem wolę shade-ów, o wiele częściej się spłacają i prawie zawsze zostają na stole, a jeśli nie bo zaszarżowali z boostem z kotła to na pewno zabili coś wartego sporo pkt.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Hej!
Właśnie zaczynam gre w warhammera i na armie początkową wybrałem właśnie dark elfy.
Mam kilka pytań odnośnie gry tą armią.
Czy można grac nia na magii i strzelaniu lub magii i combacie? jesli tak to jakich figurek potrzebuje i jak powinienem konsruowac armie by byla kompatybilna ze soba?
Pozdrawiam i czekma na odp.
DErek
Właśnie zaczynam gre w warhammera i na armie początkową wybrałem właśnie dark elfy.
Mam kilka pytań odnośnie gry tą armią.
Czy można grac nia na magii i strzelaniu lub magii i combacie? jesli tak to jakich figurek potrzebuje i jak powinienem konsruowac armie by byla kompatybilna ze soba?
Pozdrawiam i czekma na odp.
DErek
Witamy Przeede wszystkim poczytaj kodeks DE i temat:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=16&t=12828
- dowiesz się, jakie w DE są jednostki. Następnie odsyłam do działu rozpisek :
http://forum.wfb-pol.org/viewforum.php?f=25
gdzie masz DE złożone na wiele sposobów i w różnych formatach punktowych. Tam też dowiesz się, jakie jednostki najczęściej się powtarzają i jakie warto na początek mieć.
Tak naprawdę od Ciebie zależy, jak będziesz chciał grać, bo kombinacji jest wiele
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=16&t=12828
- dowiesz się, jakie w DE są jednostki. Następnie odsyłam do działu rozpisek :
http://forum.wfb-pol.org/viewforum.php?f=25
gdzie masz DE złożone na wiele sposobów i w różnych formatach punktowych. Tam też dowiesz się, jakie jednostki najczęściej się powtarzają i jakie warto na początek mieć.
Tak naprawdę od Ciebie zależy, jak będziesz chciał grać, bo kombinacji jest wiele