Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Gwoli zwięzłości...
Czołg może rozjeżdżać dowolną JEDNĄ jednostkę z którą jest w kontakcie, ale nie wszystkie na raz.
Link do FAQ Imperium:
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... dition.pdf
Czołg może rozjeżdżać dowolną JEDNĄ jednostkę z którą jest w kontakcie, ale nie wszystkie na raz.
Link do FAQ Imperium:
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... dition.pdf
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Pierścień Volansa jak wylosuje czar to może go rzucic raz czy więcej razy??
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
aha
spoko bo mam niejasno troche opisane
nie wiedziałem czy to tyczy sie tylko losowania czaru czy też używania go
spoko bo mam niejasno troche opisane
nie wiedziałem czy to tyczy sie tylko losowania czaru czy też używania go
Może ktoś udzielić mi informacji czy do korpusu zwykłego strzelca z 7 edycji:
będą pasować rączki z łukami od milicji:
Nie wiem czy jest jakaś znacząca różnica w rozmiarze, skali tych modeli
będą pasować rączki z łukami od milicji:
Nie wiem czy jest jakaś znacząca różnica w rozmiarze, skali tych modeli
powinny pasować, choć i tak jak w każdych modelach imperialnych trzeba będzie zlikwidować miejsce klejenia, problem z modelami imperialnymi jest z halabardnikami/swordsmanami z 6 ed. tylko (za małe rączki), inne modele są w miarę w jednakowej skali
post pod postem co prawda, ale ciekawi mnie kilka spraw:
1. wedle kodeksu w zasadach detachmentów jest zapis - jeżeli detachment jest w zasięgu 3 cali od oddziału matki, może pobierać Ld od oddziału głównego, ale czy jeżeli w oddziale głównym jest charakter o Ld wyższym od oddziału głównego i detachmentu, czy detachment może brać Ld od tego bohatera, np. w oddziale swordsmanów jest Kapitan BSB jako detachment jest oddział archerów, swordzi mają Ld 7 tak jak archersi, Kapitana zaś 8. A więc czy archersi mogą brać Ld 8 Kapitana w oddziale głównym, jako że jest to najwyższa Ld w oddziale głównym
1. wedle kodeksu w zasadach detachmentów jest zapis - jeżeli detachment jest w zasięgu 3 cali od oddziału matki, może pobierać Ld od oddziału głównego, ale czy jeżeli w oddziale głównym jest charakter o Ld wyższym od oddziału głównego i detachmentu, czy detachment może brać Ld od tego bohatera, np. w oddziale swordsmanów jest Kapitan BSB jako detachment jest oddział archerów, swordzi mają Ld 7 tak jak archersi, Kapitana zaś 8. A więc czy archersi mogą brać Ld 8 Kapitana w oddziale głównym, jako że jest to najwyższa Ld w oddziale głównym
A nie jest tak, że oddział ma Ld bohatera, więc i taki Ld przekazuje na detkę?
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
nie - w imperium unity mogą brać Ld od generała nie od innego herosa. wiec jak wsadzisz kapłana nie będącego generałem do swordsmenów to unit będzie miał nadal 7 Ld.
a nie jest tak, że zyska każda detka, która zabiera Ld od odziału macieżystego- który to z kolei dostaje wyższą generalską liderkę?Byro pisze: Z tego co wiem to nie. W praktyce tylko detki greatswordów zyskują cokolwiek na tej zasadzie.
Tzn, powiem tak, zapisek brzmi, że detachment używa Ld oddziału macierzystego o ile jego własna nie jest wyższa (np bo jest w zasiegu generała a oddział główny nie).
Zaś oddział macierzysty, może używać Ld bohatera (kapłana, kapitana, arcymaga) nie będącego generałem, ale jego własne Ld nie ulega zmianie. On tylko używa Ld postaci do testów.
Więc, logicznym wydaje się, że detka przejmuje Ld macierzystego, a to, że macierzysty może wykorzystać do testów Ld postaci to zupełnie inna para kaloszy.
Dlatego twierdzę, że tylko detki dla greatswordów (bo unit macierzysty ma wówczas Ld cokolwiek mogą zyskać.
Oczywiście, chciałbym by było inaczej, by przejmowały Ld postaci.
Zaś oddział macierzysty, może używać Ld bohatera (kapłana, kapitana, arcymaga) nie będącego generałem, ale jego własne Ld nie ulega zmianie. On tylko używa Ld postaci do testów.
Więc, logicznym wydaje się, że detka przejmuje Ld macierzystego, a to, że macierzysty może wykorzystać do testów Ld postaci to zupełnie inna para kaloszy.
Dlatego twierdzę, że tylko detki dla greatswordów (bo unit macierzysty ma wówczas Ld cokolwiek mogą zyskać.
Oczywiście, chciałbym by było inaczej, by przejmowały Ld postaci.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.