Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natibak
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Natibak »

Wiem, że to raczej pytanie nasycone własnymi nadziejami, ale czy "collar of khorne" lub "golden eye of tzentch" dają też ward save'a na mounta (smok etc.)? Jest napisane "The model" a nie "bearer". Zazwyczaj jest dopisek "and any mount he ride's" lub coś ten deseń, dlatego wolę się upewnić. Pewnie już ktoś o to pytał, ale nie znalazłem, a ja dopiero zaczynam przygodę z Zadymiarzami. Byłoby miło mieć smoka z wardem (jak WE). Szczególnie, że wpadł mi w ręce świetny model Galraucha, po drobnych przeróbkach mam lorda na smoku. Pozdrawiam i dziękuję za opdowiedzi.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

no cóż... nie dziala ;)
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Pomimo tego lorda na smoku szczególnie sorca warto wystawić...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

moim zdaniem jest to nieadekwatne do swojej ceny.... mamy za mało jednostek i lorda którego musimy bronić przed szarżą smoków, GD, no i przed wszelkimi działami itp, łatwiej i taniej tego unikać na dysku, a brama jest tak samo efektywna, za cene smoka mam praktycznie kawe + BSB, wybór jest prosty

Gorek
Wałkarz

Post autor: Gorek »

MA pytanie co do czaru "Zew Chwały" Domena T.Piszą że dowolny model szeregowy(czyli chyba taki co składa się z wielu figurek) zamienia się w błogosławionego bohatera.To cały oddział sie zmienia czy tylko jeden model .Bo cały to tak mi coś nie gra ale nie chce kłótni z kumplami.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

ja wystawiam smoka zwykle powyżej 3000pkt, bo jak stwierdził przedmówca, smok za bardzo ogranicza punktowo wystawianie innych rzeczy

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Nie nie nie....
Call to Glory zamienia jeden model w Exalteda...nie cały oddział.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

potestujcie tego smokomaga imo jest bardzo ciekawy i na niektóre armię sprawdza się lepiej niż dysk

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

gerald_tarrant pisze:ja wystawiam smoka zwykle powyżej 3000pkt, bo jak stwierdził przedmówca, smok za bardzo ogranicza punktowo wystawianie innych rzeczy
Ja na 2250 upchnąłem lorda na smoku, dwóch magów, trzy kawy, trzy lekkie jazdy i dwa oddziały psów. To chyba nie tak mało?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Jasiuuu pisze:potestujcie tego smokomaga imo jest bardzo ciekawy i na niektóre armię sprawdza się lepiej niż dysk
Dla mnie bomba, gram nurglowym i jest super. Mag na smoku jest naprawdę ok - z dwoma zionięciami i jakimś giftem do strzelania nie musi nawet wchodzić do walki wręcz, a straszy nieźle. Można też bardziej walczącego, co kto lubi.
Zdecydowanie wolę od dysku.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

solider4 pisze:
gerald_tarrant pisze:ja wystawiam smoka zwykle powyżej 3000pkt, bo jak stwierdził przedmówca, smok za bardzo ogranicza punktowo wystawianie innych rzeczy
Ja na 2250 upchnąłem lorda na smoku, dwóch magów, trzy kawy, trzy lekkie jazdy i dwa oddziały psów. To chyba nie tak mało?
To po świętach partyjka ?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Podwójny wpis...
Ostatnio zmieniony 20 gru 2009, o 11:11 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ja mam serfera, klepacza, dwóch deathowców, 4xpsy, 2xmarudy, warriorów, kawę, ogry, 2xtrolle, 2xpiękne chaosyckie już skończone działka...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Grolshek pisze:
solider4 pisze:
To po świętach partyjka ?
A chcesz z taką rozpą się spotkać? :wink: Ja nigdy nie odmawiam. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Nie ma helek, są cele dla dział, trolle wytrzymują szarżę knightów i poganiają puszki... Dla mnie jedyna możliwość zagrania defensywnym WoChem to tylko przeciwko naporowemu WoChowi... Inne armie robią ze mną co chcą...

Gorek
Wałkarz

Post autor: Gorek »

Chyba znalazłem zastosowanie dla wariorów.Wiem że żadko je się wystawia ale można zakupić im taki fajny sztandar.Żuca on czar wiem że sprawdza się nawet.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Gorek pisze:Chyba znalazłem zastosowanie dla wariorów.Wiem że żadko je się wystawia ale można zakupić im taki fajny sztandar.Żuca on czar wiem że sprawdza się nawet.
To spróbuj częściej używać mozilli firefox w której na czerwono wyświetlają się kombo typu "żadko żucać"...

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Czy Gifty WOCHu mogą się powtarzać

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Armybuilder krzyczy że nie...

Awatar użytkownika
Szymon